ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκρεμίζει ό,τι έχτισε

γκρεμίζει-ότι-έχτισε-525865

Δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην ΑΕΛ ο Ολυμπιακός Βόλου… Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν επικρατήσει τρεις φορές των βυσσινί σε πρωτάθλημα και κύπελλο, χθες ηττήθηκαν με 1-0 στο ΕΑΚ Βόλου για την 3η αγωνιστική των playoffs, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα τους στο μίνι πρωτάθλημα, ενώ έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς να «ματώσουν» την αντίπαλη εστία. Πρώτο «διπλό» μετά το 1990 για την ομάδα των βυσσινί στο Βόλο επί των ερυθρόλευκων.

Οι ερυθρόλευκοι, που πάλεψαν στην κανονική διάρκεια και κατέκτησαν μία θέση στην πρώτη τριάδα, γκρεμίζουν ό,τι έχτισαν βαθμολογικά πριν τα playoffs και έμειναν με μόλις ένα βαθμό. Παράλληλα, είδαν τους δύο πρωτοπόρους να απομακρύνονται και να φτάνουν στους 16 βαθμούς και την τρίτη ΑΕΛ στους 6. Είχαν δοκάρι, έχασαν ευκαιρίες, ενώ έκαναν… δώρο το γκολ των φιλοξενούμενων, με τον Μπόγιοβιτς να χρίζεται σκόρερ (49’).

«Κάναμε πολλές τελικές, ήμασταν καλοί αλλά χάσαμε», το σχόλιο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που συμπλήρωσε πως μοναδικός στόχος πλέον είναι η βελτίωση προπόνηση με προπόνηση.

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα, οι Ρόκας και Κυζιρίδης ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή αντί των Τριανταφυλλάκου, που είναι τραυματίας, και Μακρυδημήτρη. Επίσης, ο Γιαλούσης επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας αντί του Ιντζίδη και ο Ζέρης πήρε θέση στην αρχική ενδεκάδα. Τέλος, ο Διαμαντόπουλος ξεκίνησε βασικός, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπαλντοβαλίεφ.

Το α’ μέρος

Μοιρασμένο το ματς στα πρώτα του λεπτά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβάλλει το παιχνίδι του και να πραγματοποιεί επιθέσεις κυρίως με τους δύο εξτρέμ, Μπεριάν και Μπιτάνγκ, ενώ η ΑΕΛ περίμενε να «κλέψει» την μπάλα για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό με φάσεις εκατέρωθεν και την ΑΕΛ να εκμεταλλεύεται το ολιγόλεπτο μπλοκάρισμα του Ολυμπιακού, που έχασε τον έλεγχο του ματς και ήταν ασύνδετος στις γραμμές, χωρίς ξεκάθαρο στόχο στον τρόπο παιχνιδιού.

Στο 12’ η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφεται για την ΑΕΛ. Μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Μπόγιοβιτς μέσα στην περιοχή, που σούταρε απευθείας αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπόγιοβιτς έκανε την κεφαλιά – πάσα στην καρδιά της περιοχής, μετά από σέντρα από τα δεξιά του Καρανίκα, αλλά ο Νεμπεγλέρας ολομόναχος από την καρδιά της άμυνας, σούταρε άουτ.

Αυτή η ευκαιρία οδήγησε στην αντίδραση των γηπεδούχων, που πλησίασαν το γκολ στο 18’. Ο Ζέρης από τα δεξιά έδωσε συρτά στον Μπέριαν, ο Αφρικανός έκανε το σουτ πάνω στα σώματα και στη συνέχεια ο Κυζιρίδης σούταρε, όχι όμως όπως θα ήθελε, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη.

Στη συνέχεια, με την μπάλα να γυρνά και στις δύο περιοχές, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έκαναν ακόμη μία ευκαιρία στο 29’. Ο Θέος ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε την παράλληλη πάσα στον Μπιτάνγκ, με τον Καμερουνέζο να πραγματοποιεί το συρτό σουτ και τον Αποστολίδη να μην δυσκολεύεται να μαζέψει, ενώ στο 38’ ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ, ο Μπάρμπας πήρε την κεφαλιά όμως ο Μελισσάς άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε εκτός.

Αντίθετα, στους βυσσινί ανήκε και η δεύτερη μεγαλύτερη φάση του α’ μέρους. Στο 41’ ο Δεληζήσης βρέθηκε σε θέση βολής, μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, μετά από σέντρα, έπιασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 45λεπτου, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαλούση στον Μπόγιοβιτς στα όρια της περιοχής, με το διαιτητή να δείχνει «παίζετε». Ετσι, το α’ μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες, αλλά τις εστίες να μένουν ανέπαφες.

Το β’ μέρος

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν χωρίς αλλαγές στην επανάληψη, η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Ριμπέιρο πήρε την μπάλα μετά από λάθος πάσα του Γιαλούση, ο Ζέρης στα αριστερά δεν μπόρεσε να ανακόψει τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, ο οποίος πραγματοποίησε τη σέντρα, ο Ρίζος έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπόγιοβιτς αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ (0-1).

Οι Βολιώτες έψαξαν την αντίδραση… Απείλησαν αρχικά με κεφαλιά του Διαμαντόπουλου και τον Αποστολίδη να μαζεύει, ενώ στο 57’ ο Κυζιρίδης έκανε την ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην περιοχή για τον Διαμαντόπουλο, με τον τελευταίο να πλασάρει με το δεξί και την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει εκτός.

Οι κόντρα επιθέσεις της ΑΕΛ ήταν… φωτιά και η άμυνα και το κέντρο του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις, παρουσιάζοντας κενά και δίνοντας αδικαιολόγητα χώρους στους βυσσινί. Αυτό, οδήγησε σε νέα φάση για τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, με τον Πίντο να βγαίνει απέναντι στον Ρίζο (62’) και τον 38χρονο τερματοφύλακα να απομακρύνει σωτήρια.

Οταν οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τον εκνευρισμό του 0-1, προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί αλλά είχαν ανούσια υπεροχή, αφού οι βυσσινί αμύνονταν μαζικά. Στην τελευταία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Διαμαντόπουλος πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, όχι όπως θα ήθελε, και ο Αποστολίδης μάζεψε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΕΛ 0-1

ΕΑΚ – 3η αγων. playoffs (Football League)

Σκόρερ: 49’ Μπόγιοβιτς

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Ζυγούρης (Αιτ/νιας)

4ος: Στυλιάρας

Κίτρινες: Μελισσάς, Ελιομάρ, Μπόγιοβιτς, Πινδώνης – Διαμαντόπουλος, Ζέρης, Κυζιρίδης,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης (82’ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (67’ Μπαλντοβαλίεφ), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος.

ΛΑΡΙΣΑ (Σ. Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (88’ Σαρακατσάνος), Ελιομάρ (74’ Πινδώνης), Μπόγιοβιτς, Σερτζίνιο (78’ Ενγκεσάν)

FOOTBALL LEAGUE

Τα χθεσινά αποτελέσματα

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΛ 0-1

(49’ Μπόγιοβιτς)

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1

(61’ Μπαρμπόσα, 90’ Σοϊλέδης – 47’ Ανγκούλο)

Ηρακλής – Παναχαϊκή 2-0

(41’ πεν., 82’ Πουρτουλίδης)

Η Βαθμολογία (σε 3 ματς)

1.Ηρακλής* 16

2.ΑΕΚ* 16

3.ΑΕΛ 6

4.Απόλλων Σμύρνης 4

5.Ολυμπιακός Βόλου 1

6.Παναχαϊκή 0

*Με 10 ξεκίνησε η ΑΕΚ, με 7 ο Ηρακλής

Η συνέχεια

Γεμάτη δράση στα γήπεδα της Β’ Εθνικής θα είναι και η ερχόμενη Τετάρτη (13/5), καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής τόσο των playoffs όσο και των playout. Η Eνωση Β’ Εθνικής ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα, με τα παιχνίδια των playoffs να έχουν κοινή ώρα έναρξης τις 18.00 και με το ματς της Παναχαϊκής κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου να διεξάγεται στην Κόρινθο. Σε ό,τι αφορά τα playout, τα ματς του Νότιου Ομίλου θα αρχίσουν στις 17.30 και αυτά του Βόρειου στις 17.00.

Η επόμενη 4η αγωνιστική

Τετάρτη (13/5)

18.00: ΑΕΛ – ΑΕΚ

18.00: Απ. Σμύρνης – Ηρακλής

18.00: Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β.

Playout σήμερα

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής θα συνεχιστούν σήμερα τα playout της Β’ Εθνικής, με την ομάδα του Πιερικού ωστόσο να μην αγωνίζεται απέναντι στον Αιγινιακό λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Ιτσιο και Ελευθεριάδη, ενώ ματαιώνεται και ο επόμενος απέναντι στον Τύρναβο μετά από απόφαση της ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

Νότιος Ομιλος

Σήμερα

17.00: Ηρακλής Ψαχνών – Ερμιονίδα

17.00: Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός

17.00: Επισκοπή – Καλλιθέα

Βόρειος Ομιλος

Σήμερα

17.00: Αν. Καρδίτσας – Αγρ. Αστέρας

17.00: Τύρναβος – Ζάκυνθος

Αιγινιακός – Πιερικός 3-0 α.α.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου