ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλες ποινές σε Ίντερ, Ρόμα και Μονακό για παράβαση του FFP

μεγάλες-ποινές-σε-ίντερ-ρόμα-και-μονακ-526647

Ίντερ και Ρόμα συμφώνησαν να καταβάλουν πρόστιμο και να μειώσουν το μέγεθος των ρόστερ τους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την παραβίαση των κανόνων του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι» (Financial Fair Play) που έχει θεσπίσει η UEFA, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στους συνολικά δέκα συλλόγους που θα επιβληθούν ποινές για το ίδιο (ή ανάλογο) παράπτωμα περιλαμβάνονται ακόμη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μονακό, που παραβίασαν επίσης τους κανόνες ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα από όσο επιτρεπόταν.

Σε ανακοίνωσή της η UEFA διευκρίνισε ότι στην Ίντερ θα επιτραπεί να έχει ρόστερ μόνο 21 παικτών αντί για 25 στις διασυλλογικές διοργανώσεις της, εφόσον βεβαίως οι “νερατζούρι” συμμετάσχουν σε αυτές, ενώ στη Ρόμα θα επιτραπεί να δηλώσει 22 παίκτες.

Η Ίντερ θα κληθεί επίσης να πληρώσει πρόστιμο έως 20 εκατ. ευρώ, η Μονακό μέχρι 13 εκατ. ευρώ και η Ρόμα έως 6 εκατ. ευρώ.

Οι Μπεσίκτας, Κρασνοντάρ και Λοκομοτίβ Μόσχας ήρθαν επίσης σε διακανονισμό με την UEFA, όπως έκαναν και οι ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Καρρντεμίρ Καραμπούκσπορ και Ροστόφ, ομάδες που κρίθηκαν «ένοχες» μόνο για παραβάσεις ήσσονος σημασίας, πάντοτε σύμφωνα με την UEFA.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου