ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατάρρευση και ήττα στο τέλος για Γ.Σ. Αλμυρού

κατάρρευση-και-ήττα-στο-τέλος-για-γ-σ-α-561273

Στο κλειστό του Αλμυρού, παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων, ο τοπικός Γυμναστικός Σύλλογος, αν και βρέθηκε στο +13 (38-25) στο ημίχρονο, δεν τα κατάφερε στο τέλος, γνωρίζοντας την ήττα από το Γ.Σ. Φαρσάλων με 65-71.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά ήττα για το συγκρότημα του Θανάση Φλεβάρη στους αγώνες πλέι-οφ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Στάμος και Σαμαράς, που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 21 και 15 πόντους αντίστοιχα. Επόμενος αντίπαλος για τους Αλμυριώτες ο πρωτοπόρος και αήττητος Ερμής Αγιάς.

Ο αγώνας

Στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερο ξεκίνημα. Με τη θερμή συμπαράσταση εκατοντάδων φίλων τους, έβρισκαν τον τρόπο να ξεκλειδώνουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Στάμο, Σαμαρά και Καραγιώργο, έφτασαν σε διψήφια διαφορά πόντων +13 (20-7) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Γ.Σ. Φαρσάλων βρήκε κάποιες λύσεις από τα 6.75, αλλά οι Αλμυριώτες, με τον Στάμο να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα, έκλεισαν το ημίχρονο στο 38-25. Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Θανάση Φλεβάρη δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό επιθετικά, υπέπεσαν σε εύκολα λάθη, που έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν κάποια εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο.

Στο 27’ ο Γ.Σ. Φαρσάλων μείωσε σε 47-42, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τις απαντήσεις με τους Χρηστομάνο και Σαμαρά για να ολοκληρώσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +8 (53-45). Στο τελευταίο κομμάτι και το πιο κρίσιμο της αναμέτρησης, το σκηνικό άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι, με πίεση πάνω στην μπάλα, οδήγησαν τους Αλμυριώτες σε αρκετά λάθη, αλλά και σε κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση.

Με συνεχόμενα εύστοχα σουτ από τα 6.75, ο Γ.Σ. Φαρσάλων άρχισε να ροκανίζει την διαφορά, που εξανεμίστηκε εντελώς στο 35’ (63-63). Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι, με περισσότερο καθαρό μυαλό αλλά και εκμεταλλευόμενοι τις επιθετικές συνεργασίες στο ανοικτό γήπεδο, έφτασαν στο τελικό 65-71.

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 38-25, 53-45, 65-71

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Φλεβάρης): Σπύρας, Καραγιώργος 13 (1), Σαμαράς 15 (3), Αναγνωστόπουλος, Στάμος 21, Καραμανλής 3, Μητρουλάς 3 (1), Θέος 6, Χριστομάνος 4, Κοντοστάθης, Κούτε, Σινάζος.

Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική)

Ερμής Αγ.- Γ.Σ. Αμπελώνας 99-56

Γ.Σ. Αλμυρού – Γ.Σ. Φαρσάλων 65-71

Η βαθμολογία

(2η αγωνιστική)

1. Ερμής Αγ. 4
2. Γ.Σ. Αμπελώνας 3
3. Γ.Σ. Φαρσάλων 3
4. Γ.Σ. Αλμυρού 2

Η επόμενη αγωνιστική (3η, 25/4)

Γ.Σ. Φαρσάλων – Γ.Σ. Αμπελώνας

Γ.Σ. Αλμυρού – Ερμής Αγ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου