ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκάφα ολκής από την ΑΕΛ!

γκάφα-ολκής-από-την-αελ-562978

Η ΑΕΛ καλείται να δώσει ένα ματς των μπαράζ κεκλεισμένων των θυρών! Είναι δυνατόν ομάδα που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια να παίξει σε… δύο αγώνες χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών της; Στην περίπτωση της ΑΕΛ φαίνεται πως είναι! Αυτό προκύπτει από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, όπου είναι εμφανές ότι οι «βυσσινί» δεν εξέτισαν απέναντι στη Ζάκυνθο την ποινή για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου παρότι έπαιξαν με κλειστές πόρτες!

Η ΑΕΛ στις 23 Μαρτίου τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Football League, λοιπόν, όρισε το παιχνίδι της 28ης Μαρτίου με τη Ζάκυνθο να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει εάν δεν υπήρχε σχετικό αίτημα από τους γηπεδούχους!

Συγκεκριμένα, το άρθρο 33 παρ. 2β. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτελούνται την αμέσως επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία οι ομάδες είναι γηπεδούχοι, εκτός κι αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα – μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρας διεξαγωγής του αγώνα – μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε (5) ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική»!

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η ποινή ανακοινώθηκε στις 23 Μαρτίου και το ματς με τη Ζάκυνθο διεξήχθη 28/03, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα η ποινή δεν έπρεπε να εκτελεστεί, γιατί μεσολαβούσαν 4 ημέρες (δεν υπολογίζεται η μέρα έκδοσης της απόφασης και αυτή της διεξαγωγής του επόμενου αγώνα)!

Εξάλλου, αν κανείς ανατρέξει στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής που είχε ανακοινώσει η Football League, η σχετική υποσημείωση αναφέρει:

«Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών βάσει της υπ’ αριθμ. 81218/3944/1261.236-26.3.2015 απόφασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού». Δεν αναφέρεται πουθενά απόφαση του αθλητικού δικαστή…

Τι συνέβη, όμως και η ΑΕΛ έπαιξε χωρίς οπαδούς; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτήθηκε κάτι τέτοιο προφανώς υπό τον φόβο αντιδράσεων μετά την ήττα (1 – 0) από την Αναγέννηση Καρδίτσας! Σχετική απόφαση η ΓΓΑ δεν θα είχε πάρει αν δεν είχε ενημερωθεί για αδυναμία τήρησης των μέτρων τάξης. Εάν, λοιπόν, οι «βυσσινί» δεν έμπαιναν στα πλέι οφ, τότε θα εκτελούσαν την ποινή την επόμενη σεζόν, όμως πλέον θα κληθούν να την εκτίσουν στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των μπαράζ…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου