ΤΟΠΙΚΟ

Εκοψε πρώτη το νήμα η ΑΕ Διμηνίου

εκοψε-πρώτη-το-νήμα-η-αε-διμηνίου-582365

Στην κορυφή του Α’ Ομίλου παρέμεινε τελικά η ΑΕ Διμηνίου, η οποία με την τελευταία της νίκη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, έκοψε πρώτη το νήμα, αφήνοντας στη 2η θέση την ομάδα της Σκιάθου. Οι Κυπελλούχοι της ΕΠΣΘ, μετά το 2-0 επί του Αρη Μελισσατίκων, προετοιμάζονται πλέον για τους αγώνες μπαράζ απέναντι στον ΓΣ Αλμυρού, που τερμάτισε αντίστοιχα πρώτος στο Β’ Ομιλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

ΑΕ Διμηνίου – Αρης 2-0

Σκόρερ: (13’, 68’ Τσουκάλης)

Με δύο τέρματα του Τσουκάλη η ΑΕ Διμηνίου επιβλήθηκε του Αρη Μελισσατίκων και «καπάρωσε» έτσι την πρωτιά στον Α’ Ομιλο της Α’ Κατηγορίας, περιμένοντας πλέον τα μπαράζ κόντρα στο ΓΣ Αλμυρού. Οι Δημινιώτες μπορεί να μην έπιασαν την καλύτερη δυνατή απόδοση, ωστόσο έκαμψαν την αντίσταση του μαχητικού Αρη. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τανάγιας κέρδισε φάουλ από τα αριστερά και στο όριο της μεγάλης περιοχής με τη γραμμή του άουτ. Ο μέσος της ΑΕΔ ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Το 1-0 σημειώθηκε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Τσουκάλη να έχει περάσει από την αριστερή πτέρυγα και μετά από ένα – δύο με τον Αναστασίου, κέρδισε με πλασέ τον Κουρίτα στο 13΄. Με ανούσια υπεροχή στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις μέχρι τη λήξη του α’ ημιχρόνου, στο οποίο πήγαν έχοντας βραχεία κεφαλή. Στην επανάληψη ο Αρης έψαξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Τσελεπή κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από κόντρα σε πόδια αμυντικών. Τελικά η νίκη κλείδωσε για τους γηπεδούχους στο 68’, με τον Τσουκάλη να εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα των αντιπάλων και αφού ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα Κουρίτα, πλάσαρε για το 2-0, παρά την προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν πάνω στη γραμμή.

Για την ομάδα του Αρη Μελισσατίκων ο 15χρονος τερματοφύλακας Γεωργάκος, πραγματοποίησε ντεμπούτο, χρησιμοποιούμενος ως αλλαγή, σταματώντας μάλιστα και τον Σατελιάν σε τετ α τετ στο 90’, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κοντογιάννης σταμάτησε την προσπάθεια του Τσελεπή, που σούταρε από καλή θέση και διαγώνια.

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΔ να πανηγυρίζει για την πρωτιά, με παίκτες και τεχνική ηγεσία να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μαυρίδης, Μοράλες, Φαρασόπουλος (69’ Βητόπουλος), Αποστολίδης, Τανάγιας (75’ Μόσιος), Αξιώτης, Σαμαράς (65’ Σατελιάν), Τσουκάλης.

ΑΡΗΣ: Κουρίτας (83’ Γεωργάκος), Νινιζόπουλος (56’ Στραβέλας), Τσελεπής, Γκοτζόπουλος, Μαγιόγλου, Γεωργούλας, Τσιαντής, Τσίρος, Ιμπρα, Γκατζούνας (49’ Παλάντζας), Ζηρδέλης.

Σκιάθος – Ιωλκός 3-0

Σκόρερ: (18’ Σκέμπι, 28’ Φερετζέλης, 85΄Αραμπατζής)

Με νίκη έπεσε η αυλαία για την ομάδα της Σκιάθου, που επικράτησε στο νησί με 3-0 της Ιωλκού. Το τρίποντο αυτό, ωστόσο, δεν έφτανε για τους νησιώτες που παρέμειναν στη 2η θέση πίσω από την Α.Ε. Διμηνίου που επιβλήθηκε με 2-0 του Αρη Μελισσατίκων. Το σκορ άνοιξε ο Σκέμπι στο 18’, ενώ ο Φετεζέλης στο 28’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδα του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Αραμπατζής στο 85’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια στο 40’ και στο 87’ με τον Σκέμπι, ο οποίος δεν κατάφερε νε ξεπεράσει έτσι τον Λ. Δενελάβα στον πίνακα των σκόρερ, με τους δύο να τερματίζουν στα 23!

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Τουρναβίτης (58’ Τσικούνας), Δ. Μιαρίτης, Κανταράκιας, Καμπουρέλης, Γκάγκας, Ζάνης (78’ Ντ. Πρίφτι), Φερετζέλης (68’ Ράπτης), Σκέμπι, Αραμπατζής, Ν. Μιαρίτης.
ΙΩΛΚΟΣ: Πρωτούλης, Κούτσικος (46’ Συμεωνίδης), Λούμπαρδος, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Κοντορίζος, Περεντίδης, Καζδαρίδης, Δημητρίου, Ρουμπάτης (46’ Κολτσίδας), Πρέτζας (60’ Τόντας).

Ηρακλής – Σαρακηνός 2-5

Σκόρερ: (60’ Τσατσαρώνης, 65’ Τσαντόπουλος – 20’, 50’ Λ. Δενελάβας, 70’ Καραπλιάγκος, 79’ Μπόρας, 90’ αυτ. Αρβανίτης)

Με νίκη ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα ο Σαρακηνός. Οι ροσονέρι του Θανάση Ψαρόμπα επικράτησαν (5-2) του Ηρακλή, με τους παίκτες του Γιάννη Φασουράκη να καταλαμβάνουν την 11η θέση, κάτι που σημαίνει πως θα δώσουν μπαράζ με τον 11ο του Β’ ομίλου, Αθλο, ελπίζοντας παράλληλα και σε παραμονή των Ρήγα Φεραίου και Πυράσου στη Γ’ Εθνική.

Στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος, ο Λευτέρης Δενελάβας με δύο γκολ στο 20’ και το 50’ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ηρακλής, μετά το δεύτερο γκολ αντέδρασε και ισοφάρισε. Αρχικά στο 60’ με πλασέ του Τσατσαρώνη μείωσε, ενώ το 2-2 έγινε με κεφαλιά του Τσαντόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σοροβόλα στο 65’.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν σε τρίτο τέρμα με σουτ εκτός περιοχής από τον Καραπλιάγκο στο 70’ και ακολούθησε τέταρτο από τους φιλοξενούμενους με τον Μπόρα στο 79’. Το τελικό 2-5 διαμόρφωσε ο τερματοφύλακας Αρβανίτης, ο οποίος διαμαρτυρόμενος για τα φάουλ που δεν του καταλόγισε ο διαιτητής, σούταρε την μπάλα στα δικά του δίχτυα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αρβανίτης, Σιαμέτης, Μαστροπαναγιώτης (80’ Λεβέντης), Ψαρόμπας, Κίτσιος, Τσαντόπουλος, Βουρδάκης, Κουτσιαρής, Σοροβόλας, Τσατσαρώνης (78’ Γιαννούκος), Ν. Μαραγγός (60’ Μάρκος).
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Στούκας, Ρουκάς, Ιωάννου, Καραγγέλης, Ν. Δενελάβας, Καραπλιάγκος, Κολιαμήτρας (80’ Λέντι), Μπόρας, Λ. Δενελάβας, Ακτσιαλής (65’ Δημακόπουλος), Βαΐτσης (70’ Κόρμπας).

Αγία Παρασκευή – Πανιώνιος 3-3

Σκόρερ: (45+’, 48’ Παντελόγλου, 90’ Αγραφιώτης – 15’ πεν. Μοσχούδης, 25’ Κ. Μπασδάνης,

36’ Αγκόλι)

Συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή και τον Πανιώνιο, με τους φιλοξενούμενους να χρειάζονται τον ένα βαθμό για να κλειδώσουν και τυπικά την παραμονή στην Α’ Κατηγορία, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 8 παίκτες.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικό για τους κυανέρυθρους, οι οποίοι προηγήθηκαν με τρία τέρματα, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα. Με τον Μοσχούδη να σημαδεύει το δοκάρι στο 5’, το 0-1 ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Αγκόλι ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα (Μπράνο), κερδίζοντας τόσο το πέναλτι όσο και την αποβολή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοσχούδης, δίχως να αστοχήσει αυτήν τη φορά. Στο 21’ ο Πανιώνιος είχε και νέο δοκάρι με σουτ του Νικούδη, αλλά το 0-2 δεν άργησε να έρθει, μιας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κ. Μπασδάνης έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά και με τη βοήθεια του δοκαριού, αλλά και έχοντας αρκετή δόση τύχης, πέτυχε το 0-2. Ο Αγκόλι πέτυχε και τρίτο τέρμα για την ομάδα του στο 36ο λεπτό, δείχνοντας ότι ο Πανιώνιος θα έχει ένα ευχάριστο απόγευμα, όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με τον Παντελόγλου.

Στην επανάληψη ο Παντελόγλου μείωσε ακόμη περισσότερο, κάνοντας το 2-3 με κεφαλιά στο 48’, για να ακολουθήσει βροχή από κόκκινες κάρτες.

Συγκεκριμένα στο 61’ αποβλήθηκε ο Χαρίσης της Αγίας Παρασκευής, όπως και ο Μπαλτσάκης του Πανιωνίου μετά από διαπληκτισμό, ενώ στο 70’ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίκρισε κι ο Ν. Μαγγασιανός, αφήνοντας την ομάδα του με 8 παίκτες!

Τελικά η τύχη του αγώνα δεν είχε κριθεί, δεδομένου ότι στο 90΄, με σουτ έξω από την περιοχή που έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας, ο Φ. Αγραφιώτης σκόραρε για την Αγ. Παρασκευή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μπράνος, Π. Μαγγασιανός, Ν. Μαγγασιανός, Βαν Ντε Χούι, Παντελόγλου, Αγραφιώτης, Σταματίου, Μπαλαμώτης (46’ Ζάχαρης), Παππάς (46΄ Ζαρίφης), Μαρμαρινός, Τερλεξής (8’ Τσιτσιρίκος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Δαμάσκος, Παπαδόπουλος (6’ λ.τρ. Καραγιώργος), Μπαλτσάκης, Σκουφογιάννης, Αρβανίτης, Αγκόλι (85’ Βαΐτσης), Κ. Μπασδάνης, Πέτσης, Μοσχούδης (77’ Λυρίτσης), Νικούδης.

Δημητριάς – Μαγνησιακός 1-1

Σκόρερ: (80’ Πετρόπουλος – 85’ Βασιλείου)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κρίθηκαν τα πάντα στο Δημητριάς – Μαγνησιακός, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Στο 80’ το συγκρότημα του Τάκη Βαταμίδη άνοιξε το σκορ. Μετά από παράλληλη σέντρα του Πετρόπουλου, ο Γιαμαλής βρήκε την μπάλα, με τον Βίτσο να μην μπορεί να αποσοβήσει το 1-0. Η απάντηση για το Μαγνησιακό ήταν άμεση. Στο 85’, μετά από σέντρα του Κόλα, ο Βασιλείου με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους είχε ο Τσιγκλιφής στο 30’, ενώ χάθηκαν και πολλές ευκαιρίες, με το Μαγνησιακό να έχει τη μερίδα του λέοντος.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ: Μπάφας, Ασημάκης, Τσακίρης, Κοτσέλος (65’ Σ. Καρακώστας), Ζαρίφης, Θ. Καρακώστας, Μουσαμπελίου, Κ. Καρακώστας, Αλτιράι (46’ Ταφίλης), Πετρόπουλος, Δημουλάς.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσιος, Κρανιάς (40 λ.τρ. Μωυσίδης), Γκέρτσος, Τσιγκλιφής, Γιαμαλής, Καραλής, Νιαώτης, Ντούρο, Αντωνόπουλος (70’ Τσιάκος), Κόλα, Οικονόμου (60’ Βασιλείου).

Θησέας – ΝΑ Νίκης α.α. 3-0

Ρεπό: ΑΕ 2002

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου