ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανηγυρική παραμονή για B.C. Βόλος στην Α2

πανηγυρική-παραμονή-για-b-c-βόλος-στην-α2-583621

Με αγώνες μπαράζ συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στην ΕΣΚΑΘ. Μεγάλος κερδισμένος η ομάδα του B.C. Βόλος που επιβλήθηκε με ανατροπή στο τέλος του Απόλλωνα Καρδίτσας με 59-56, στο κλειστό Γυμναστήριο Φαρσάλων και παραμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Αντίθετο δρόμο ακολούθησε η ΑΕΒΔ, που δεν τα κατάφερε στον αγώνα μπαράζ που έδωσε για παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Οι Διμηνιώτες υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Κατσαφούρη πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά λύγισαν στις λεπτομέρειες κόντρα στους Δαναούς Τρικάλων με 68-63.

Απόλλων – B.C. Βόλος 56-59

Στο κλειστό Γυμναστήριο των Φαρσάλων η ομάδα του B.C. Βόλος με πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο επιβλήθηκε με ανατροπή στο σκορ του Απόλλωνα Καρδίτσας με 56-59 και πανηγύρισε την παραμονή της στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για το νεανικό συγκρότημα των Καρακατσούνη – Αθανασιάδη, που βρέθηκε πίσω στο τέλος της πρώτης περιόδου με 16-8. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι βρήκαν κάποιες λύσεις επιθετικά με τους Αγγελόπουλο και Μακούχα, κυνηγούσαν πάντα στο σκορ, με τον Απόλλωνα Καρδίτσας να κλείνει το ημίχρονο στο +5 (28-23). Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του B.C. Βόλος, με τα καλάθια των Αγγελόπουλου και Μαγκουρίτσα, δεν άφηνε την ομάδα της Καρδίτσας να ξεφύγει στο σκορ, που παρέμεινε ωστόσο σταθερά μπροστά και στο τέλος της τρίτης περιόδου (48-43). Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο οι νεαροί παίκτες του B.C. Βόλος πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση. Με συνεχόμενα εύστοχα σουτ και εντυπωσιακές επιθετικές συνεργασίες των Μακούχα, Μαγκουρίτσα, Αγγελόπουλου αλλά και την καθοριστική συμβολή του Ραχαβέλια, οι Βολιώτες έφτασαν σε μια επική ανατροπή (56-59) που τους χαρίζει και την παραμονή στη κατηγορία.

Μετά το τέλος του αγώνα μπαράζ, ο προπονητής των νικητών, Γιάννης Καρακατσούνης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Τα παιδιά κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ για να παραμείνουμε και τη νέα χρονιά στην κατηγορία. Είχαμε βασικές ελλείψεις παικτών, ενώ στο ξεκίνημα μπήκαμε κάπως αγχωμένοι, καθώς ο Απόλλωνας Καρδίτσας διαθέτει μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, με περισσότερες εμπειρίες. Παρόλα αυτά, στο τελευταίο δεκάλεπτο κατορθώσαμε με όπλο την άμυνα, αλλά και κάποια μεγάλα καλάθια που σημειώσαμε, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Αγγελόπουλου, να φτάσουμε στην επιτυχία. Μια επιτυχία που σημαίνει πολλά και για μας, αλλά και για το μπάσκετ του Βόλου, καθώς είμαστε μια αμιγώς νεανική ομάδα. Με την ίδια φιλοσοφία θα συνεχίσουμε και του χρόνου, ευελπιστώντας σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Τα δεκάλεπτα: 16-8, 28-23, 44-39, 56-59

BC ΒΟΛΟΣ (Καρακατσούνης – Αθανασιάδης): Λάλλας 5, Μακούχας 11, Αγγελόπουλος 11 (2), Γιαννούχος, Καρασάββας 7, Νικηφόρος 8, Μαγκουρίτσας 10, Φιλίππου, Ραχαβελιάς 7 (1), Καμμένος, Κρόσμαν – Νασιόπουλος, Φλέγκας.

Υποβιβασμός με ψηλά

το κεφάλι για ΑΕΒΔ

Στο κλειστό του Αλκαζάρ, η ΑΕΒΔ πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο των Δαναών Τρικάλων, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 68-63. Οι Διμηνιώτες παρατάχτηκαν χωρίς τον Βλάχο στη σύνθεσή τους, ενώ στερήθηκαν και των υπηρεσιών και του Κατσαφούρη, που υπέστη τράβηγμα στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Ο τελευταίος μάλιστα, λόγω και της απουσίας του Πάρη Λότφι, ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΒΔ μπήκε κάπως νωθρά στο παρκέ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ομάδα των Τρικάλων. Οι Δαναοί που είχαν και τη σημαντική προσθήκη του Ντούρβα με περισσότερες επιθετικές λύσεις προηγήθηκαν στη λήξη της πρώτης περιόδου με 19-9. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά, με τους Δαναούς να έχουν συνεχώς το προβάδισμα και με προεξάρχοντες τους Μπαρούτα και Καλαπανίδα να κλείνουν το ημίχρονο στο +13 (37-24). Στην τρίτη περίοδο οι Παλάντζας και Παπαδήμας βρήκαν αρκετές φορές το δρόμο προς το καλάθι, μειώνοντας σε 46-41 στο 28’, αλλά και πάλι οι Δαναοί βρήκαν τον τρόπο να κλείσουν το δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά πόντων (52-42). Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, οι Διμηνιώτες δεν κατέθεσαν τα όπλα και επιχείρησαν την τελική αντεπίθεση για την κατάκτηση της νίκης. Με δύο συνεχόμενα εύστοχα σουτ από Καρπέτη και Παλάντζα, η ΑΕΒΔ μείωσε σε 61-57 στο 35’. Στο 38’ και ενώ το σκορ ήταν 65-62, μετά από όμορφη επιθετική συνεργασία Παλάντζα και Παπαδήμα, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, καθώς αναπήδησε δύο φορές στο σίδερο και κατέληξε εκτός καλαθιού. Η τελευταία ευκαιρία για το συγκρότημα του Σπύρου Κατσαφούρη χάθηκε στα 14’’ πριν το τέλος, με το σκορ στο 66-63. Στην κομβική αυτή φάση ο Καρπέτης δεν μπόρεσε να επιχειρήσει κάποια προσπάθεια, καθώς έχασε την μπάλα. Έτσι τα πάντα κρίθηκαν με τους Δαναούς Τρικάλων να επικρατούν με 68-63 και να πανηγυρίζουν στη λήξη της αναμέτρησης την παραμονή τους στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Τα δεκάλεπτα: 19-9, 37-26, 52-42, 68-63

ΔΑΝΑΟΙ: (Πολυγένης): Ροδόπουλος 5, Μπαρούτας 22 (1), Ντούρβας 6 (2), Πολυγένης 3 (1), Καλαπανίδας 16, Κυριακού, Καβράκος 10.

ΑΕΒΔ (Κατσαφούρης): Στύλας, Σπανόπουλος, Αυλογιάρης, Καρπέτης 12, Ιωαννίδης 9, Κοψιαλής 1, Κατσαφούρης, Παπαδήμας 16 (2), Ρόσιος 4, Παλάντζας 19, Σιδηρόπουλος 2, Χαρχαρής.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου