ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μπορούν παραμονή οι Βολιώτικες ομάδες»

μπορούν-παραμονή-οι-βολιώτικες-ομάδ-624374

Ο Βολιώτης γκαρντ, Μιχάλης Πολίτης, μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Ο 26χρονος καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε πρόσφατα κόντρα στην πρώην του ομάδα, τη Νίκη Βόλου. Απέναντι στους κυανόλευκους, η ΑΕΛ αναδείχθηκε νικήτρια (104-92) με τον ίδιο να είναι εκ των κορυφαίων, σημειώνοντας 19 πόντους με τρία τρίποντα.

Συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Μιχάλης Πολίτης αναφέρεται στην πορεία των βυσσινί, στο αήττητο, στο επίπεδο της κατηγορίας αλλά και στη Νίκη Βόλου και τη Μεταμόρφωση, που παλεύουν για την παραμονή στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Επειτα από 19 αγώνες, είστε πρώτοι και αήττητοι. Αυτό περιμένατε από την αρχή;

«Εμείς ξεκινήσαμε με στόχο να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μπαίνουμε κάθε Κυριακή για τη νίκη. Δεν είχαμε σαν αυτοσκοπό να πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι, αλλά εφόσον έχουν έρθει έτσι τα πράγματα συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, μπαίνουμε στο γήπεδο και κυνηγάμε τη νίκη».

Πλέον σας περιμένει το ντέρμπι κορυφής με τον Αίολο, τι προσδοκάτε από αυτό;

«Νομίζω πως είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου, ένα σκαλί πιο πάνω από τις υπόλοιπες. Κι εμείς και ο Αίολος αξίζουν να βρίσκονται στη Β’ Εθνική και, πιστεύω, πως αυτό το παιχνίδι θα κρίνει από ποια θέση θα ανέβει ο καθένας μας. Εχουμε το αβαντάζ του +17 στην έδρα μας, αλλά θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Πώς σου φαίνεται το επίπεδο των υπόλοιπων ομάδων του ομίλου;

«Είναι αρκετές οι οποίες είναι χαμηλού επιπέδου. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες όπως η Καστοριά και το Αγρίνιο, οι οποίες είναι καλά σύνολα, αλλά οι περισσότερες δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές. Γενικά το επίπεδο έχει πέσει και είναι πολλοί οι λόγοι γι’ αυτό το γεγονός».

Τι εντύπωση σου άφησαν η Νίκη και η Μεταμόρφωση;

«Είναι λίγο πιο αδύναμες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω χαμηλού μπάτζετ. Πιστεύω πως, και οι δύο, μπορούν να ξανανέβουν και να αγωνιστούν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ειδικά η Νίκη που έφτασε μέχρι και την Α2’ Εθνική κατηγορία, πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της και ελπίζω να το καταφέρει σύντομα».

Πώς ένιωσες παίζοντας κόντρα στην πρώην σου ομάδα, τη Νίκη Βόλου;

«Ειδικά στο παιχνίδι της Ν. Ιωνίας, όταν έχεις ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με γεμάτο γήπεδο και τον κόσμο να φωνάζει, άνοδο με την ομάδα στην Α2’ και άλλα πολλά, αισθάνεσαι διαφορετικά απ’ ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ηταν περίεργο το συναίσθημα αλλά μου άρεσε πολύ και το χάρηκα».

Πιστεύεις πως τελικά, Νίκη Βόλου και Μεταμόρφωση, θα παραμείνουν στην κατηγορία;

«Ναι. Για μένα η Μεταμόρφωση έχει σωθεί ήδη. Εχει κάποια παιδιά τα οποία είναι έμπειρα και, στην ουσία, δεν κινδύνευσε πολύ. Οσον αφορά τη Νίκη, απ’ ότι έχω δει το πρόγραμμά της, παίζει απέναντι σε ομάδες που είναι λιγότερο καλές από αυτή και στο τέλος θα τα καταφέρει να μείνει και αυτή στη Γ’ Εθνική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου