ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη και Μεταμόρφωση …στα δύσκολα

νίκη-και-μεταμόρφωση-στα-δύσκολα-630089

Δύσκολες αναμετρήσεις με ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία θα δώσουν σήμερα στις 6 μ.μ. η Νίκη Βόλου στη Λάρισα με την πρωτοπόρο και αήττητη ΑΕΛ και η Μεταμόρφωση που υποδέχεται την τρίτη της κατάταξης Καστοριά στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής.

Στην προηγούμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου δεν τα κατάφερε κι έχασε στο Βόλο από την Καρδίτσα (57-76), ενώ η Μεταμόρφωση ηττήθηκε στην Κοζάνη (89-60) από τους Διόσκουρους.

Η Νίκη Βόλου

Το πιο δύσκολο ματς, άλλα χωρίς άγχος, δίνει σήμερα η Νίκη Βόλου κόντρα στην ΑΕΛ, αφού η Λαρισαϊκή ομάδα είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.

Παρότι το σημερινό παιχνίδι έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας, υπάρχουν παιχνίδια στη συνέχεια που η ομάδα της Νίκης μπορεί να πάρει και ταυτόχρονα να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα στην έδρα της από την Καρδίτσα. Στόχος είναι να πετύχει δύο νίκες στις επόμενες οκτώ αναμετρήσεις για να σφραγίσει την παραμονή της στη Γ’ Εθνική.

Μετά την ΑΕΛ σήμερα, στα επτά παιχνίδια που θα απομένουν οι κυανόλευκοι έχουν εντός έδρας τον Ηρακλή Κοζάνη, τον Αστακό, το Αγρίνιο και την Καστοριά. Αντίστοιχα ταξιδεύουν σε Πανεδεσσαϊκό, Σιάτιστα και Κοζάνη. Από αυτά τα παιχνίδια θέλουν ροζ φύλλο αγώνα με πιο βατούς αντιπάλους να φαντάζουν αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής Κοζάνης και φυσικά ο ουραγός Πανεδεσσαϊκός.

Αντίπαλος στα μέτρα της Νίκης είναι και η Σιάτιστα, ωστόσο το παιχνίδι αυτό θα γίνει την τελευταία αγωνιστική και θα παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αν οι δύο ομάδες παίζουν την παραμονή τους. Ετσι η Νίκη Βόλου σε καμία περίπτωση δεν θέλει να φτάσει μέχρι την τελευταία στιγμή να παλεύει να σώσει την κατηγορία.

Πάντως σήμερα είναι ευκαιρία για τους παίκτες με την ισχυρή ΑΕΛ να πραγματοποιήσουν μία αξιοπρεπή εμφάνιση και παράλληλα να γίνουν κάποιες δοκιμές από την τεχνική ηγεσία. Ο Θανάσης Κασαπίδης αναμένεται να δώσει ανάσες σε βασικούς και η αναμέτρηση αποτελεί ευκαιρία για να βρει ρυθμό ο Στέφανος Βλήτσιος. Ο έμπειρος σέντερ ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς και δείχνει να προσαρμόζεται στην ομάδα. Η Νίκη τον έχει ανάγκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και στο σημερινό ματς με την ΑΕΛ θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής για να μπορέσει να ρολάρει.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου έχει στη διάθεσή του τους εξής καλαθοσφαιριστές: Παναγιώτη Τσώλη, Λευτέρη Κατσαλή, Πλάτωνα Κέτουλα, Φώτη Τάσσο, Γιώργο Οικονόμου, Θοδωρή Τοκατλίδη, Ραφαήλ Μπίζιο, Μιχάλη Καραθανάση, Απόστολο Θεοδώρου, Γιώργο Τζίνη, Στέφανο Βλήτσιο και Σταύρο Μαστοράκη.

Η Μεταμόρφωση

Μια ρεβάνς για την ήττα με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο, θέλει σήμερα η Μεταμόρφωση που υποδέχεται την Καστοριά, με το μυαλό όμως να βρίσκεται στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αισιόδοξοι πάντως για την παραμονή τους στη Γ’ Εθνική εμφανίζονται άπαντες στο στρατόπεδο της Μεταμόρφωσης καθώς θεωρούν ότι στις αγωνιστικές που απομένουν θα πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται. Η Βολιώτικη ομάδα δεν κινδυνεύει άμεσα, έχει πέντε ομάδες από κάτω της στη βαθμολογία και μένει απλά να καταφέρει να πάρει συγκεκριμένα ματς. Τα παιχνίδια στη Σιάτιστα και στην Κοζάνη κόντρα στον Ηρακλή, προσφέρονται για ένα έστω διπλό, που θα διώξει οριστικά το άγχος, ενώ το ματς με την ανίσχυρη Βόνιτσα στο Βάκης Παρασκευόπουλος αναμένεται να είναι και αυτό που θα «κλειδώσει» την κατηγορία.

Για ακόμη μια φορά η απουσία της Μεταμόρφωσης ακούει στο όνομα του Γιώργου Παρασκευά που θα παραμείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Παλάσκας, Αγκρής, Γιωτόπουλος, Τσιτσιγιάννης, Σκαμάγκας, Διανέλλος, Καραγεώργος, Παπούλιας και Παν. Νάνης θα βρίσκονται σήμερα στη διάθεση του Αντώνη Μυριντζή.

Η 19η αγωνιστική

Αναλυτικά οι αγώνες οι διαιτητές και κομισάριοι της 19ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής Ανδρών, είναι:

Σήμερα, Κυριακή

ΔΑΚ Γρεβενών 18.00 Πρωτέας Γρ. – Πανεδεσσαϊκός

Μαραθιώτης – Τζιοπάνος Γ. (Βόντζας)

ΔΑΚ Μελίκης 18.00 Μελίκη – Αγρίνιο

Πιτσίλκας Μ. – Καρακώστας (Μελανίδης)

ΔΑΚ Βόνιτσας 17.00 Βόνιτσα – Διόσκουροι Κοζ.

Καρακάσης – Σοφιανόπουλος (Παπαδόπουλος Γ.)

Βάκης Παρασκ. 18.00 Μεταμόρφωση – Καστοριά

Ευφραιμίδης – Ταρενίδης Κ. (Μόρφης Στ.)

ΔΑΚ Κοζάνης 18.00 Ηρακλής Κοζ. – Σιάτιστα

Φακίτσας – Δολγύρας (Μπαταούλα)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα – Αίολος Αστακού

Τζίμα – Αγραφιώτης (Τσούντσουρας)

Αλκαζάρ 18.00 Λάρισα 1964 – Νίκη Βόλου

Μελανίδης – Χατζηχαρίσης (Βαρνάς)

Βαθμολογία Β. Ν. – Η.

1. ΑΕΛ 36 18-0

2. Αίολος Αστακός 35 17-1

3. Καστοριά 32 14-4

4. Αγρίνιο 30 12-6

5. Διόσκουροι Κοζάνης 27 9-9

6. Μεταμόρφωση Βόλου 26 8-10

7. Πρωτέας Γρεβενών 26 8-10

8. Καρδίτσα 26 8-10

9. Μελίκη 26 8-10

10. Ηρακλής Κοζάνης 25 7-11

11. Νίκη Βόλου 25 7-11

12. Σιατίστα 23 5-13

13. Βόνιτσα 23 5-13

14. Πανεδεσσαϊκός 18 0-18

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου