ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηθική δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου

ηθική-δικαίωση-του-ολυμπιακού-βόλου-640628

Κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΑΣΕΑΔ!

Εστω και καθυστερημένα ήρθε η δικαίωση για τον Ολυμπιακό Βόλου που κέρδισε στο ΑΣΕΑΔ την προσφυγή που είχε κάνει για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να μην αλλάζει κάτι για τη βολιώτικη ομάδα αλλά επιφέρει αλλαγή δεδομένων στην Α1 Γυναικών.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου είχε καταθέσει ένσταση για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στον οποίο είχε ηττηθεί, ζητώντας τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ επειδή δεν υπήρχε γιατρός στον αγώνα. Οι οδηγίες της ΕΟΚ μάλιστα ήταν αυστηρές τότε αφού με εγκύκλιο προειδοποιούσε τις ομάδες ότι θα υπάρξει μηδενισμός αν δεν υπάρχει γιατρός και τα ματς δεν ξεκινάνε. Βέβαια, ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε κανονικά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε αλλά οι Βολιώτες κατέθεσαν ένσταση και παρά την απόρριψη πρωτοβάθμια, δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΑΔ, παίρνοντας τη νίκη στα χαρτιά.

Η απόφαση αλλάζει τη μοίρα του ΠΑΟΚ καθώς ήταν να συμμετάσχει στα πλέι οφ, αλλά μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ οδηγείται στη διαδικασία των πλεί άουτ.

Ετσι, τα ζευγάρια που προκύπτουν πλέον για τα πλέι άουτ της κατηγορίας είναι τα εξής: ΠΑΟΚ – Παναθλητικός (1-1) και Αθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (1-1).

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει πρεμιέρα στη διαδικασία των πλέι άουτ παίζοντας την ερχόμενη Κυριακή στις 18.00 με τον Αθηναϊκό εκτός έδρας, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11/3 στις 16.00 στο ΕΑΚ.

Παράλληλα, η Τερψιθέα μένει στην κατηγορία χωρίς πλέι άουτ και θα αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Βούλας στα πλέι οφ, ενώ ο Ιπποκράτης είναι πλέον 5ος και θα παίξει με την Αναγέννηση, με την οποία είναι στο 1-1.

Η Βαθμολογία

1. Ελληνικό 35 17-1

1. Παναθηναϊκός 34 16-2

3. Πρωτέας Β. 33 15-3

4. Αναγέννηση ΝΡ 26 8-10

5. Ιπποκράτης Κω 25 7-11

6. Τερψιθέα 25 7-11

*7. ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ 24 7-10-1

8. Αθηναϊκός 23 5-13

9. Ολυμπιακός Β . 23 5-14

10. Παναθλητικός 20 3-15

*Ο ΠΑΟΚ έχει έναν μηδενισμό.

Τα νέα ζευγάρια

Πλέι άουτ

ΠΑΟΚ – Παναθηλητικός 1-1

Αθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 1-1

Πλέι οφ

Προημιτελικά

1. Ελληνικό – Νικητής Αθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (2-0)

2. Παναθηναϊκός – Νικητής ΠΑΟΚ – Παναθλητικός (2-0)

3. Πρωτέας Βούλας – Τερψιθέα (2-0)

4. Αναγέννηση Ρυσίου – Ιπποκράτης Κω (1-1)

Ημιτελικά

5. Νικητής 1 – Νικητής 4

6. Νικητής 2 – Νικητής 3

Τελικός

Νικητής 5 – Νικητής 6

*Κάθε σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και έχουν μεταφερθεί τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου προετοιμάζονται ήδη για το πρώτο παιχνίδι των πλέι άουτ με τον Αθηναϊκό, έχοντας ελπίδες να φτάσουν στην παραμονή.

Αλλωστε αν και οι αγώνες θα ξεκινήσουν από τον Βύρωνα, αφού η Αθηναϊκή ομάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, οι νίκες (στο πρωτάθλημα της Α1) μεταξύ τους είναι στο 1-1 και θα παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου