ΤΟΠΙΚΟ

Κυπελλούχος η ΑΕ Διμηνίου

κυπελλούχος-η-αε-διμηνίου-655254

Στον 49ο τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΘ Σαρακηνός και ΑΕ Διμηνίου Ιάσων – Κεραυνός διεκδίκησαν χθες το βαρύτιμο τρόπαιο του τοπικού ποδοσφαίρου, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι Διμηνιώτες ήταν τελικά εκείνοι που πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κερδίζοντας στα πέναλτι με 4-1, ενώ η κανονική διάρκεια είχε ολοκληρωθεί με 1-1, όπως και η παράταση με τέρματα των Σατελιάν στο 26’ και Λευτέρη Δενελάβα στο 35’.

Πώς ξεκίνησαν

Για τον τυπικά γηπεδούχο Σαρακηνό, τερματοφύλακας ήταν ο Στούκας και στην άμυνα ως δεξί μπακ ο Ρουκάς με τον Ιωάννου στα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Νίκος Δενελάβας και Καραγγέλης. Μπόρας, Καραπλιάγκος και Ακτσιαλής αποτέλεσαν την τριάδα των μέσων με τον Κολιαμήτρα να παίζει αριστερά και τον Κόρμπα στα δεξιά, ενώ ο Λευτέρης Δενελάβας είχε θέση επιθετικού.

Από την άλλη η ΑΕ Διμηνίου ξεκίνησε με τον Κοντογιάννη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Ζάγκας, Μοράλες, Βητόπουλος και Αναστασίου. Στη μεσαία γραμμή την τριάδα αποτέλεσαν οι Μαυρίδης, Φαρασόπουλος και Αποστολίδης, με τους Τσουκάλη, Τσεκούρα και Σατελιάν να συνθέτουν την τριάδα των επιθετικών.

Το α’ μέρος

Επικίνδυνος με το καλημέρα φάνηκε ο Σαρακηνός, όταν στο 3ο μόλις λεπτό πάτησε την αντίπαλη περιοχή, με τον Κόρμπα να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον τερματοφύλακα Κοντογιάννη να μην μπορεί να απομακρύνει. Εκεί ως από μηχανής θεός ήρθε ο Βητόπουλος που απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Με παιχνίδι κέντρου στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν μάταια ανοιχτούς διαδρόμους, και ένα σουτ του Ακτσιαλή στο 23’ δεν ανησύχησε τον Κοντογιάννη.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειχναν να κερδίζουν μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή και τελικά ένα μοιραίο λάθος στην άμυνα του Σαρακηνού έμελλε να είναι αρκετό για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Καραγγέλης γύρισε την μπάλα προς τον Στούκα αλλά ο τερματοφύλακας του Σαρακηνού δεν την πρόλαβε με τον Τσεκούρα να την τσιμπάει με το κεφάλι και να στρώνει στον επερχόμενο Σατελιάν, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 0-1 στο 26’.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαρακηνός φάνηκε να ξεπερνά το σοκ και αφού οι πανηγυρισμοί των κιτρινόμαυρων δεν είχαν ακόμη καταλαγιάσει, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Λευτέρη Δενελάβα να βρίσκεται μέσα στην μικρή περιοχή έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Κόρμπα αλλά το πλασέ του σταμάτησε ο Κοντογιάννης αγκαλιάζοντας σωτήρια την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι.

Στον αντίποδα ο Τσεκούρας απείλησε και πάλι στο 30’, μπουκάροντας στην αντίπαλη περιοχή μετά από ένα – δύο που έπαιξε με τον Τσουκάλη, αλλά η προβολή με το μυτάκι του νεαρού επιθετικού σταμάτησε στον Στούκα με την μπάλα να γκελάρει και στα πόδια του Καραγγέλη.

Το πρώτο μέρος έκρυβε και άλλες μεγάλες συγκινήσεις, όταν μετά από φάση διαρκείας στο 35’, ο Σαρακηνός έφερε το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Δενελάβας κατάφερε να κερδίσει αυτή τη φορά τον Κοντογιάννη, με τους ροσονέρι να ζητάνε χέρι – πέναλτι αρχικά του Μοράλες, αλλά τελικά από γύρισμα του Νίκου Δενελάβα ο αδερφός του δεν λάθεψε ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ από κοντινή απόσταση.

Σε μία από τις ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μέχρι το φινάλε του α’ μέρους και από πάσα του Μαυρίδη στο 37’ ο Τσουκάλης βγήκε απέναντι από τον Στούκα αλλά το ύψος που έδωσε στην μπάλα προ κενής εστίας δεν ήταν το καλύτερο δυνατό καταλήγοντας άουτ.

Το β’ μέρος

Δίχως κάτι το ιδιαίτερο και με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε εκατέρωθεν λάθη κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης με τους δύο πάγκους να προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις κάνοντας από δύο αλλαγές μέχρι το 70’. Ενα σουτ του Αξιώτη στο 75’ ήρθε να σπάσει τη μονοτονία από τα συνεχόμενα λάθη και το παιχνίδι κέντρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά το σουτ του νεοεισελθόντα δεν ανησύχησε τον Στούκα.

Στο 82’ η ΑΕ Διμηνίου κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τον Μαυρίδη να στήνει την μπάλα και να εκτελεί το φάουλ. Ο Στούκας έδειξε να μπλοκάρει αρχικά αλλά στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο με τον Σαμαρά να σκοράρει, όμως καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ με διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Τίποτα δεν άλλαξε τελικά μέχρι το 90’ με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση.

Η παράταση

Στην παράταση η ΑΕ Διμηνίου ήταν ανώτερη και στο 1ο λεπτό της παράτασης απείλησε με τον Μοράλες να βρίσκεται στην καρδιά της άμυνας του Σαρακηνού, όμως η κεφαλιά του από εκτέλεση κόρνερ πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 113’ φάουλ του Τανάγια δεν έδειξε να ανησυχεί τον Στούκα με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 117’ ο Σαμαράς βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα πέναλτι

Τανάγιας 0-1

Βαΐτσης απόκρουση

Τσουκάλης 0-2

Καραπλιάγκος άουτ

Σατελιάν 0-3

Θεοδοσιάδης 1-3

Αναστασίου 1-4

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΘ

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ – ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ

1-1 (1-4 πέναλτι)

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 26’ Σατελιάν, 35’ Λ. Δενελάβας

Διαιτητής: Γιάννης Κούστας

Βοηθοί: Παν. Σακκάς, Γεωργ. Τασιόπουλος

4ος : Νικ. Παλιούρας

Κίτρινες: 12’ Ρουκάς, 24’ Καραγγέλης, 58’ Μαυρίδης, 78’ Στεργιόπουλος, 82’ Κόρμπας, 93’ Ζάγκας

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Ψαρόμπας) Στούκας, Ρουκάς, Ιωάννου (69’ Στεργιόπουλος), Καραγγέλης (55’ Θεοδοσιάδης), Ν. Δενελάβας, Καραπλιάγκος, Κολιαμήτρας, Μπόρας (105’ Βαΐτσης), Λ. Δενελάβας, Ακτσιαλής, Κόρμπας.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: (Παπαστεργίου) Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης, Τσεκούρας (65’ Σαμαράς), Φαρασόπουλος (90’ Τανάγιας), Σατελιάν, Τσουκάλης, Αποστολίδης (61’ Αξιώτης).

Οι κυπελλούχοι

Για πρώτη φορά Κυπελλούχος στέφθηκε χθες στην ιστορία της η ΑΕ Διμηνίου, ενώ για την ομάδα του Σαρακηνού ήταν η τέταρτη φορά που έπαιξε σε τελικό, διεκδικώντας το τρόπαιο μετά από 20 χρόνια.

Την τελευταία 30ετία αναλυτικά οι Κυπελλούχοι:

1985 Πηλέας

1986 Μαγνησιακός

1987 Αρης Μελισσατίκων

1988 Γ.Σ. Αλμυρού

1989 Θησέας

1990 Σκιάθος

1991 Γ.Σ. Αλμυρού

1992 Δάφνη

1993 Γ.Σ. Αλμυρού

1994 Ηρακλής

1995 Σαρακηνός

1996 Ηρακλής

1997 Γ.Σ. Αλμυρού

1998 Σκιάθος

1999 Δάφνη

2000 Ηρακλής

2001 Νίκη Βόλου

2002 Νίκη Βόλου

2003 Αστέρας

2004 Ολυμπιακός Βόλου

2005 Ρήγας Φεραίος

2006 Ρήγας Φεραίος

2007 Ολυμπιακός Βόλου

2008 Θησέας

2009 Ρήγας Φεραίος

2010 Πύρασος

2011 Πρωτεσίλαος

2012 Ρήγας Φεραίος

2013 Πύρασος

2014 Πύρασος

2015 ΑΕ Διμηνίου

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ
Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου