ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να δείξει την ανωτερότητά του

να-δείξει-την-ανωτερότητά-του-655590

Θέλει αύριο (6 μ.μ.) ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λάρισα με στόχο την τρίτη σερί νίκη του και την είσοδο στην τριάδα

Να δείξει την ανωτερότητά του και να φύγει νικητής θέλει αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λάρισα (6μ.μ.) όπου θα παίξει με την ΑΕΛ, για τέταρτη φορά φέτος, με στόχο να συνεχίσει το θετικό σερί του και να πετύχει την τρίτη σερί νίκη που θα τον οδηγήσει στην τριάδα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου αύριο θα βρεθεί απέναντι στην καλύτερη άμυνα γηπεδούχου ομάδας στο πρωτάθλημα αφού η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, κι αυτό με χτύπημα πέναλτι από τον Ηρακλή.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, τόσο στο σύνολο, αλλά και εκτός έδρας, όπου μετρά τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε οκτώ παιχνίδια.

Η Λάρισα βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογική κατάταξη του Βορείου Ομίλου της Football League. Μετρά μία επιπλέον ισοπαλία σε σχέση με τους ερυθρόλευκους, έχοντας ως απολογισμό, οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Στην έδρα της έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, έχοντας στο ενεργητικό της οκτώ τέρματα και μόλις ένα παθητικό στο «σπίτι» τους. Η Λάρισα διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του ομίλου, αλλά επιθετικά δεν δείχνει και πολλά πράγματα.

Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι έχουν απολογισμό στο πρωτάθλημα, οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Βρίσκονται μία θέση πιο κάτω από την ΑΕΛ, με έναν βαθμό λιγότερο και «βλέπουν» όπως και η αντίπαλός τους τα πλέι οφ. Οι Βολιώτες αποτελούν την τρίτη πιο δυνατή ομάδα του ομίλου εκτός έδρας, αφού σε συγκομιδή βαθμών από παιχνίδια μακριά από το ΕΑΚ, βρίσκονται στην τρίτη θέση πίσω από Ηρακλή και Λαμία.

Πάντως να σημειωθεί ότι στα τρία προηγούμενα ματς που έχουν συναντηθεί Ολυμπιακός και Λάρισα, η Βολιώτικη ομάδα μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. Κι αν δεχθούμε ότι η ψυχολογία παίζει τον ρόλο της, τότε η ΑΕΛ ναι μεν θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της, αλλά και ο Ολυμπιακός ξέρει καλά και αποδεδειγμένα ότι κόντρα σε αυτή την ομάδα και μέσα στην «κόλαση» του Αλκαζάρ μπορεί να τα καταφέρει.

Στα αγωνιστικά, αλλαγές σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα στον Αγρ. Αστέρα θα υπάρξουν από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστεί ο άτυχος Ντιέγκο Μαρτίνεθ, σαν αμυντικό χαφ θα παίξει ένας εκ των Τριανταφυλλάκου, Κυζιρίδη.

Επίσης, παραμένει άγνωστο αν θα διατηρηθεί στη θέση του αριστερού μπακ ο Νίκος Μπουτζίκος, ο οποίος με τον Αστέρα έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Χερόν Μπεριάν εξέτισε την ποινή του και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε να ξεκινά στο βασικό σχήμα, όπως στην αναμέτρηση με την Καλαμαριά, πριν από δύο αγωνιστικές.

Είναι άγνωστο ποιος θα παίξει πίσω από τον φορ, με τον Θέο, πάντως, να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί. Αποτελεί, επίσης «γρίφο» ποιοι θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τους Γιαλούση – Μπάρμπα να παίζουν στο τελευταίο ματς, ενώ υπάρχει και ο Χρήστος Ιντζίδης. Κανονικά πάντως θα αγωνιστεί ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και της Football League, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αφού τα συμπτώματα της ίωσης έχουν υποχωρήσει εντελώς. Κατά τα άλλα εκτός του Μαρτίνεθ που εγχειρίστηκε στο γόνατο, δεν υπάρχει άλλη απουσία για το τεχνικό τιμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου