ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέα νίκη των πιτσιρικάδων

νέα-νίκη-των-πιτσιρικάδων-668293

Η ομάδα Κ17 της Νίκης Βόλου επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου σε ένα ακόμη φιλικό

Το τέταρτο της φιλικό παιχνίδι έδωσε χθες η ομάδα Κ17 της Νίκης Βόλου, φιλοξενώντας στο «Παντελής Μαγουλάς» την ομάδα του Πανιωνίου, της οποίας και επικράτησε με 1-0 χάρις σε τέρμα που σημείωσε με πέναλτι ο Βουρδάκης στην επανάληψη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι του Τάκη Τσόγκα έδωσαν συνέχεια έτσι στα φιλικά παιχνίδια κόντρα στις ομάδες της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ, μετά τους αγώνες με Ηρακλή Βόλου, Αρη Μελισσατίκων και Α.Σ. Δημητριάς, στην προσπάθεια… να μαζέψουν εμπειρίες αλλά και να παραμείνουν δραστήριοι αγωνιστικά, μέχρι και το καλοκαίρι από τη στιγμή που δεν συμμετέχουν σε κάποια επίσημη κατηγορία, εξαιτίας της αποβολής της ΠΑΕ από την SuperLeague.

Μετά την ήττα με 5-1 από τον ΑΣ Δημητριάς, μία εβδομάδα νωρίτερα, οι κυανόλευκοι επέστρεψαν και πάλι στην έδρα τους, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων, που βρέθηκαν στο «Παντελής Μαγουλάς».

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5’ με τον μεσοεπιθετικό των κυανόλευκων, Λαρίση, να βγαίνει απέναντι από τον Καγιάννη και από θέση τετ α τετ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Εννέα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκλαβίνη να απειλήσει με το νεαρό επιθετικό των κυανόλευκων να πιάνει σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά ο Καγιάννης έπεσε στην κάτω αριστερή γωνία απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Η σειρά του Πανιώνιου για να πατήσει αντίπαλη περιοχή και να φανεί επικίνδυνος, ήρθε στο 18’ με τον Αγκόλι να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Παπαδόπουλο, που είχε προωθηθεί από την άμυνα να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να «σκάει» στο έδαφος και να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πύλου.

Με νέα διπλή επέμβαση αυτή την φορά, ο Καγιάννης διατήρησε ανέπαφη την εστία του με τον Μπακογιάννη να σουτάρει αρχικά εκτός περιοχής, αλλά ο πορτιέρο των κυανέρυθρων απομάκρυνε με γροθιές. Εκεί η μπάλα στρώθηκε στον Γκλαβίνη αλλά από πλάγια θέση και δεξιά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια στο 22’. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες μέχρι το πρώτο 45λεπτο, καθώς τα λάθη κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή.

Το β’ μέρος

Ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη, μιας και στο 53’ ο Νικούδης εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά πλευρά με τον Παπαδόπουλο να πετάγεται στην πορεία της μπάλας, πιάνοντας το πλασέ, αλλά ο νεοεισελθόντας Γρηγοριάδης απέκρουσε ενστικτωδώς για να διατηρήσει έτσι το 0-0.

Η ομάδα του Σπύρου Φώτου απείλησε εκ νέου στη συνέχεια και πάλι με τον Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα ήταν το 61ο λεπτό, όμως το σουτ που έπιασε ο κεντρικός αμυντικός των κυανέρυθρων, έπειτα από σύγχυση μέσα στην κυανόλευκη περιοχή κατέληξε άουτ. Από πλευράς Νίκης, ο Βουρδάκης στο 65ο λεπτό επιχείρησε ατομική προσπάθεια, φθάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή απ’ όπου και σούταρε για να μπλοκάρει πέφτοντας ο Καγιάννης.

Τελικά το γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν στο 66’ ο Λαρίσης ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο με τον διαιτητή Ευσταθιάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι από το οποίο ο Βουρδάκης εκτέλεσε εύστοχα. Ο τερματοφύλακας Καγιάννης ακούμπησε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα πέφτοντας στα αριστερά της εστίας του αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0.

Μέχρι και το φινάλε και ένα λεπτό μετά την επίτευξη του γκολ, ο Βουρδάκης απείλησε και πάλι με ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά αυτή την φορά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι στο 67’. Από πλευράς Πανιωνίου, ο Πέτσης προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 69’, αλλά την προσπάθεια του έμπειρου επιθετικού, μπλόκαρε ο Γρηγοριάδης.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι αμφίρροπος, με τους κυανόλευκους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και τον Πανιώνιο την ισοφάριση, αλλά την κεφαλιά του Γκλαβίνη στο 74’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βουρδάκη μπλόκαρε εύκολα ο Καγιάννης. Στις τελευταίες δύο αξιόλογες φάσεις του αγώνα, η Νίκη Βόλου κατάφερε τελικά να κρατήσει το μηδέν, με τον Γρηγοριάδη να κατεβάζει ρολά στο 81’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Αγκόλι ο Παπαδόπουλος βρέθηκε για ακόμη μία φορά σε θέση βολής αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας είπε όχι, όπως και στο σουτ του Γκριναφίδη ένα λεπτό μετά.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Τσόγκας) Πύλος (46’ Γρηγοριάδης), Κουτσαρνάκης, Τσέργας, Δημουλάς (46’ Τσιανάκας, 67’ Κουτσούκης), Σφονδυλιάς, Στεργίου (67’ Σιώμος), Βουρδάκης, Λαρίσης , Μπακογιάννης, Γκλαβίνης, Κελεσίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Φώτου) Καγιάννης, Γ.Α. Μπασδάνης, Καραγιάννης(63’ Μακρής), Παπαδόπουλος, Δαμάσκος, Κ. Μπασδάνης, Νικούδης, Αγκόλι, Λυρίτσης, Πέτσης (84’ Παλιούρης), Βαΐτσης (46’ Γκριναφίδης).

Στις 12μ. Νίκη – Ολυμπιακός

Μετά το χθεσινό παιχνίδι της Κ17, η συνέχεια για τις ομάδες υποδομών της Νίκης Βόλου θα δοθεί σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις, που συμπεριλαμβάνονται στο πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ. Το παιχνίδι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Ολυμπιακό Βόλου σε επίπεδο για τους γεννηθέντες το 2000, αφού οι κυανόλευκοι θέλουν δύο νίκες για να στεφθούν πρωταθλητές στην κατηγορία τους. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 12μ. στο «Παντελής Μαγουλάς». Από την Επιτροπή ποδοσφαίρου γίνεται κάλεσμα στους φιλάθλους της Νίκης Βόλου για στήριξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλους τους αγώνες θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο

9.30 Βοηθητικό «Π. Μαγουλάς»

Νίκη Βόλου – ΑΕΔΒ Διμηνίου (γεν. 2003)

10.00 «Π. Μαγουλάς»

Νίκη Βόλου – Πύρασος (γεν. 2001-2)

11.30 «Π. Μαγουλάς»

Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου (γεν. 2000)

12μ. Γήπεδο Αλμυρού

Αθλος – Νίκη Βόλου (γεν. 2004-5)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου