ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ολοι δουλεύουν καλά στις ακαδημίες»

ολοι-δουλεύουν-καλά-στις-ακαδημίες-674568

Ο προπονητής Γιάννης Καρακατσούνης μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το τοπικό μπάσκετ

Ο ιδρυτής και προπονητής της ακαδημίας μπάσκετ B.C. Βόλος, Γιάννης Καρακατσούνης, μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πρώτη συμμετοχή της αντρικής ομάδας στην Α2 ΕΣΚΑΘ, για το επίπεδο των τοπικών πρωταθλημάτων και των ακαδημιών του Βόλου, αλλά και για το τι θέλει να έχει πετύχει η ομάδα του στο τέλος της φετινής σεζόν.

Συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο κόουτς της ακαδημίας B.C. κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας του και αναλύει τις δυσκολίες αλλά και τις εμπειρίες που κερδίζουν οι νεαροί αθλητές μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Α2’. Επίσης, μιλάει για τις ακαδημίες των ομάδων του Βόλου αλλά και για το καλό επίπεδο των τοπικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πρώτη φορά συμμετοχή στην Α2 τοπική κατηγορία. Πώς κρίνεται η συμμετοχή σας έως τώρα;

«Εχουμε πολύ μικρό Μ.Ο. ηλικίας και ο βασικός μας στόχος ήταν να συμμετέχουμε για να κερδίσουν οι αθλητές παραστάσεις απέναντι σε έμπειρες ομάδες και παίκτες. Αυτό έχει βοηθήσει τους παίκτες μας στα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα που συμμετέχουν, να γίνουν καλύτεροι, αλλά υπάρχει το πρόβλημα της προσαρμογής. Είναι δύσκολο να έρχεσαι από ένα παιχνίδι του εφηβικού και να πρέπει να παίξεις για την Α2 ΕΣΚΑΘ μετά. Είναι άλλοι αντίπαλοι, πιο έμπειροι και πιο καλοί από αυτούς που έχουν συνηθίσει. Βέβαια στο πρωτάθλημα της Α2’, εκτός από τη νίκη που έχουμε κάνει, έχουμε κοντράρει πολλές ομάδες και χάσαμε στις λεπτομέρειες ή ακόμα και στον πόντο, όπως έγινε με την Ολύμπια και τον Τύρναβο. Τώρα θα κυνηγήσουμε τη νίκη στο ματς με τον Αδμητο για να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία».

Πόσο δύσκολο είναι να μετέχει μία τόσο νεανική ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα;

«Είναι δύσκολο κυρίως για το βεβαρημένο πρόγραμμα που έχουν τα παιδιά. Πολλοί αθλητές μετέχουν στο παιδικό, στο εφηβικό αλλά και στο αντρικό τμήμα, φτάνοντας τις 6 προπονήσεις τη βδομάδα. Ακόμα ένα θέμα είναι και τα παιδιά που φοιτούν στην 3η Λυκείου και έχουν τα διαβάσματά τους και τα φροντιστήρια. Εχουμε καταφέρει, όμως, να βγάλουμε ένα πρόγραμμα και να συμμετέχουν όλοι στο μέτρο του δυνατού και είμαστε ικανοποιημένοι».

Πώς θα χαρακτηρίζατε το επίπεδο των ακαδημιών στο Βόλο;

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που δουλεύουν αρκετά, και καλά, πάνω στις ακαδημίες τους. Είναι αρκετά καλό το επίπεδο. Το δύσκολο είναι πως χάνονται παιδιά μετά την 3η Λυκείου, είτε λόγω σπουδών είτε κάποιων εργασιακών υποχρεώσεων που έχουν μετά τα 18. Σε εκείνο το σημείο είναι λες και ξεκινάς από την αρχή καθώς, φεύγουν κάποιοι αθλητές που έχουν μία… σειρά στην ομάδα και βοηθούσαν, και πρέπει να βρεις νέους».

Το επίπεδο των τοπικών κατηγοριών πώς σας φαίνεται;

«Είναι αρκετά καλό. Εχοντας εργασθεί και στην Αθήνα, βλέποντας τα τοπικά πρωταθλήματα Πειραιώς και Αθηνών, νομίζω πως, ειδικά στην Α1 ΕΣΚΑΘ, το επίπεδο είναι πολύ καλό. Οι ομάδες του Βόλου, αλλά και αυτές της Λάρισας, έχουν καλό υλικό και αυτό συμβάλλει στο να υπάρχει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στην Α2’ και στη Β’ κατηγορία υπάρχουν έμπειρες ομάδες και παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες Εθνικές κατηγορίες, κάτι το οποίο βάζει ένα βαθμό δυσκολίας και εκεί».

Τί πιστεύετε πως πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ;

«Πρέπει να υπάρξει λίγο καλύτερη οργάνωση στα «μικρά» πρωταθλήματα. Νομίζω πως τα πρωταθλήματα των Μίνι και των Παμπαίδων θα πρέπει να αρχίζουν το Σεπτέμβρη και να τελειώνουν τον Μάιο για να μπορούν να αγωνίζονται τα παιδιά. Βέβαια σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς, ως σύλλογοι, και να κατεβάζουμε τις ομάδες μας στα πρωταθλήματα».

Στον τελευταίο σας αγώνα με τον Ιωνα, είχατε κάποια παράπονα από τη διαιτησία. Εχει ξανασυμβεί τη φετινή σεζόν;

«Η αλήθεια είναι πως η μόνη φορά που είχαμε πραγματικά παράπονα ήταν στο παιχνίδι κόντρα στην Ολύμπια, στη Λάρισα, όπου δεν τύχαμε καθόλου καλής αντιμετώπισης από τους διαιτητές. Στο παιχνίδι με τον Ιωνα, η αντίπαλη ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά μόλις κατορθώσαμε να πλησιάσουμε στην τελευταία περίοδο έγιναν κάποια λάθη, περισσότερο απροσεξίας από τους διαιτητές. Μας πείραξε βέβαια διότι βγήκαμε από τη διεκδίκηση, όμως, δεν ήταν ηθελημένα τα λάθη, κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό».

Τί επιθυμείτε να έχετε πετύχει στο τέλος της φετινής σεζόν;

«Να έχουμε κάνει μία καλή πορεία σε όλα τα πρωταθλήματα, με όλα τα τμήματα, που συμμετέχουμε. Η προσέλευση παιδιών ήταν πολύ καλή και φέτος και ελπίζουμε να φέρουμε κι άλλα. Και σε ό,τι αφορά το αντρικό τμήμα, ελπίζουμε να καταφέρουμε να μείνουμε στην Α2’ τοπική κατηγορία, αλλά και αυτό να μην γίνει είμαστε ήδη ικανοποιημένοι γιατί έχουμε παίξει καλό μπάσκετ σαν ομάδα. Αυτός ήταν και ο κυριότερος στόχος μας για φέτος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου