ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο 0-0 ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην Τούμπα

στο-0-0-παοκ-και-ολυμπιακός-στην-τούμπα-680374

Το ντέρμπι της Τούμπας δεν ανέδειξε νικητή. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν τη διαφορά (+8) από τον Δικέφαλο του βορρά που κατρακύλησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ στη δεύτερη θέση στο -6 από την κορυφή βρέθηκε ο Παναθηναϊκός μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, η κατοχή ήταν 55%-45% και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε βαρύτητα στα μαρκαρίσματα και δεν άφησε τους εξτρέμ Ντοσεβί, Αφελάι και τον φορ Μήτρογλου να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντομίνγκες ήταν ο πιο δραστήριος Ερυθρόλευκος, ωστόσο στο β΄ ημίχρονο εκνευρίστηκε από πέτρα που δέχτηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ όταν επεχείρησε να εκτελέσει κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό, όμως η Ερυθρόλευκη άμυνα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο.

Hταν ένα ντέρμπι που είχε ένταση, δύναμη, ποιότητα όμως στο β΄ ημίχρονο οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές.

«Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες, είχαμε κατοχή μπάλας, ήμασταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Βίτορ Περέιρα.

Από την πλευρά του ο Αγγελος Αναστασιάδης παραδέχτηκε ότι «ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως η ομάδα του θα μπορούσε να σημειώσει γκολ». Παράλληλα υπογράμμισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του».

Τρεις φορές ο Μήτρογλου επεχείρησε να απειλήσει τον Ιτανζ (7΄,10΄, 23΄), τις δύο φορές δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ωστόσο την τρίτη απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ μέσα από την περιοχή του.

Το πρώτο σουτ των γηπεδούχων έγινε στο 15΄ από τον Μακ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρομπέρτο στη γωνία του.

Ο Βίτορ Περέιρα προτίμησε τον ισπανό γκολκίπερ από τον Μέγερι. Ο πορτογάλος τεχνικός επανέφερε στα μετόπισθεν τους Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου και στο κέντρο της άμυνας τον Σιόβα (αποθεραπεύτηκε) παρτενέρ του Σαντάνα. Ακόμα στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ντοσεβί.

Ο Ντομίνγκες ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού και οι προσπάθειες τους ξεκινούσαν από τη μεσαία γραμμή. Ο Αργεντινός έπαιξε στον άξονα κοντά στους δύο αμυντικούς χαφ Μανιάτη, Κασάμι σε σύστημα 4-3-3. Ο τελευταίος είχε δυνατό το οποίο εξουδετέρωσε ο Ιτανζ (33΄).

Ο Αγγελος Αναστασιάδης (δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ) παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν εγκλωβισμένος από τους πανύψηλους στόπερ του Ολυμπιακού Σαντάνα, Σιόβα.

Στο β΄ ημίχρονο κυριάρχησαν τα νεύρα. Στο 61΄ ο Ντομίνγκες προσπάθησε να εκτελέσει κόρνερ και δέχτηκε αντικείμενα από τη Θύρα 4. Ο Αργεντινός εκνευρίστηκε όταν δέχτηκε πέτρα στο σώμα του, κλώτσησε τη μπάλα, διαπληκτίστηκε με τον Μακ και έτρεξε για να την παραδώσει στον διαιτητή Γιάχο.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε τον Ρομπέρτο με τον Μακ στο 54΄ (το σουτ απέκρουσε ο ισπανός γκολκίπερ) και ο Ολυμπιακός είχε ένα άστοχο σουτ με τον Μιλιβόγεβιτς (79΄). Στο 85΄ ο Σαντάνα βρέθηκε στο τερέν μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από μαρκάρισμα εκτός φάσης του Αθανασιάδη, όμως ο Γιάχος έδειξε παίζετε.

Κίτρινη κάρτα: Σαλπιγγίδης, Ρικάρντο Κόστα, Μακ, Βίτορ, Κασάμι, Μαζουάκου, Ντομίνγκες, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς.

ΠΑΟΚ: Ιτανζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα (87΄ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (90΄ Παπαγιαννόπουλος), Μακ, Περέιρα (84΄ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (74΄ Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (90΄ Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (74΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.

* Λίγο πριν αρχίσει το ντέρμπι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τίμησε τους Γιώργο Χασιώτη και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για την προσφορά τους στην ομάδα. Ο Βόσνιος αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά συνθήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου