ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίλερ στη Μυτιλήνη και στο Αγρίνιο

θρίλερ-στη-μυτιλήνη-και-στο-αγρίνιο-730332

Η Μυτιλήνη και το Αγρίνιο τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας κατά την 18η αγωνιστική. Στην Καλλονή, ο ΠΑΟΚ, ύστερα από ένα επεισοδιακό ματς νίκησε 2-1 την τοπική ομάδα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, η διεξαγωγή του αγώνα Παναιτωλικός – ΟΦΗ αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή.

Ανατροπή με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ο ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη, κερδίζοντας την Καλλονή με σκορ 2-1! Ο Δικέφαλος έχει τρομερά παράπονα από τον διαιτητή Μήτσιο, που είχε πολλές λανθασμένες αποφάσεις εις βάρος της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη, σε σημείο τέτοιο που ο Ελληνας τεχνικός έδωσε εντολή στους παίκτες του στο 37΄ να αποχωρήσουν! Ηταν η στιγμή που αποβλήθηκε -με απευθείας κόκκινη κάρτα- ο Κάτσε γιατί έβρισε τον Μήτσιο, ο οποίος δεν έδωσε καταφανέστατο φάουλ υπέρ του Αλβανού. Ο Αναστασιάδης ζήτησε από τους παίκτες του να φύγουν, αλλά με τη παρέμβαση των συνεργατών του κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ από το 6΄ όταν ο Καλτσάς παρότι έκανε αδύναμο σουτ, είδε την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα από λανθασμένη εκτίμηση της φάσης του Ιτάνζ. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με πολλά νεύρα και κακές αποφάσεις του Μήτσιου, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος αντέδρασε.

Στο 50΄ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Περέιρα, ο οποίος πλάσαρε από ασίστ του Αθανασιάδη. Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Επειτα από όμορφη ενέργεια του Μακ, ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε στόχο, το έκανε όμως ο Περέιρα για το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, κυριάρχησε στο γήπεδο, βγάζοντας μεγάλο πάθος. Ο Αναστασιάδης είδε τους παίκτες του να έχουν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, χωρίς να τις εκμεταλλεύονται. Στο 81΄ ο Μήτσιος ορθώς υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Καλλονής. Τότε βρήκε ευκαιρία ο Ιτάνζ να εξιλεωθεί για το λάθος του στο πρώτο γκολ. Απέκρουσε το πέναλτι του Μανούσου και κράτησε το 1-2 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο υπόλοιπο διάστημα δεν κινδύνευσε.

Λίγες ώρες πριν, σε θρίλερ εξελίχθηκε η οριστικοποίηση του αγώνα Παναιτωλικός – ΟΦΗ λόγω της νέας διορίας, έως χθες στις 12.00, που έδωσε κατά πλειοψηφία η Σούπερ Λίγκα προς την ομάδα της Κρήτης προκειμένου να ικανοποιήσει τις τελεσίδικες οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Τελικά η κρητική ΠΑΕ και ο Νίκος Μαχλάς προσκόμισαν καταθετήρια ύψους 146.000 ευρώ και οι ποδοσφαιριστές Ταυλαρίδης, Γεωργίου και Ρόβας κατέθεσαν τις απαιτούμενες δηλώσεις ικανοποίησης.

Οταν τελικά αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα, η ομάδα του Αγρινίου κυριάρχησε πλήρως και πήρε τη νίκη με 3-1. Προηγήθηκε με τον Κέβιν στο 34΄, ωστόσο το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Στεφανάκου στο 46΄ ο οποίος είδε την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του έπειτα από γύρισμα του Κουτρομάνου, έφερε το ματς στην ισοπαλία. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, με τον Κούσα να σκοράρει στο 51΄ και τους παίκτες να αφιερώνουν το γκολ στον Στεφανάκο και τον Κέβιν ξανά, στο 61΄, να «κλειδώνει» το τρίποντο για την ομάδα του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου