ΜΠΑΣΚΕΤ

Επεισοδιακός αποκλεισμός για Ολυμπιακό στο Κύπελλο ΕΣΚΑΘ

επεισοδιακός-αποκλεισμός-για-ολυμπι-739627

Στο ΕΑΚ της Λάρισας ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, δεν τα κατάφερε απέναντι στα Φάρσαλα, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό με 70-65.

Η αναμέτρηση διεξήχθη παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά και όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια, καθώς μερίδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ επιτέθηκε φραστικά στον ερυθρόλευκο πάγκο, ενώ πήρε ως λάφυρο και μια φόρμα της βολιώτικης ομάδας. Το επεισόδιο δεν έλαβε συνέχεια, καθώς επενέβη η αστυνομία και τους απομάκρυνε.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Τζαφλέρης

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του ημιτελικού, το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός που παρατάχτηκε χωρίς τον Βασίλη Ντίκα στη σύνθεσή του μπήκε καλύτερα και με συνεχόμενα καλάθια του Μαυροφώτη που ήταν και ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων με 14 πόντους, έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής 13-12.

Στη δεύτερη περίοδο τα Φάρσαλα, που είχαν και τη συμπαράσταση δεκάδων φίλων τους, προσπέρασαν στο σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο στο 34-33, με τρίποντο του Ίλτσογλου από το κέντρο του γηπέδου. Στην επανάληψη οι Φαρσαλινοί, βρίσκοντας κάποιες λύσεις από τα 6.75, προηγήθηκαν με 50-47 στο 30’, ενώ πήραν και διψήφια διαφορά πόντων 62-51 στο 33’.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε τα όπλα και με αντεπίθεση διαρκείας και τρίποντο του Μαυροφώτη στο 39’ έφτασε σε απόσταση αναπνοής 64-62. Σε εκείνο το σημείο «μίλησε» η εμπειρία του Τσέλιου. Ο κορυφαίος του παρκέ με 6/6 βολές διαμόρφωσε το τελικό 70-65, χαρίζοντας στην ομάδα των Φαρσάλων το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.

«Το Final 4 έπρεπε να γίνει στο Βόλο…»

Μετά το τέλος του ημιτελικού, ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Φώνης Μαυρομιχάλης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Πιστεύω ότι έπρεπε να προβλεφθεί το γεγονός ότι παράλληλα με το δικό μας παιχνίδι υπήρχε το θεσσαλικό ντέρμπι ΑΕΛ – Αναγέννηση Καρδίτσας για το ποδόσφαιρο. Επιπλέον, θεωρώ ότι το φετινό Final 4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ θα έπρεπε να διεξαχθεί στο Βόλο, ώστε να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο Μπάμπης Βάτσιος, στη μνήμη του οποίου διεξήχθη η φετινή διοργάνωση. Οσον αφορά τον αγώνα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ, που αποτελεί αυτήν τη στιγμή το δεύτερο φαβορί για άνοδο στην Γ’ Εθνική, μετά τον Ερμή Αγιάς. Παρόλα αυτά παλέψαμε μέχρι το τέλος το παιχνίδι, δεν είχαμε μεγάλες διαφορές και τα πάντα κρίθηκαν στα δικά μας λάθη και στην εξαιρετική ευστοχία των Φαρσάλων από τη γραμμή των βολών».

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 33-34, 47-50, 65-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μαυρομιχάλης): Καλογερόπουλος 3, Σακκάς, Μακρίδης 3 (1), Αλεξίου 12 (2), Ροδολάκης, Παυλόπουλος 11 (1), Καραθάνος 6, Φωσσές 12, Αναστασόπουλος 4, Μαυροφώτης 14 (3), Θέος.

Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Αλεξίου): Τσέλιος 24 (1), Σοφαδίτης 4 (1), Κατσαβέλης, Ίλτσογλου 11 (1), Κόφφας, Ψύρρας Θ. 11, Μάρκος 2, Ψύρρας Δ. 14 (1), Κουτζούχας, Δημητρακόπουλος, Ραΐδης, Μπίνας 4.

Το σήκωσε ο…

Στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, ο Ερμής Αγιάς δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς επιβλήθηκε των Ικάρων Τρικάλων με 71-60 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου και αντιμετώπισε την ομάδα του Γ.Σ. Φαρσάλων, εκεί η ομάδα της Αγιάς επιβλήθηκε με….σηκώνοντας την κούπα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου