ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο, με χαμένο τον… Δελφάκη

ο-παοκ-νίκησε-τον-πανιώνιο-με-χαμένο-το-740696

Μετά από συγκλονιστικό ματς στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «κυανέρυθροι» (2’ Γιάννου, 10’ πεν. Κολοβός), ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τις «απαντήσεις» με τους Βίτορ (8’), Μαντούρο (30’) και Αθανασιάδη (72’ πεν.).

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής Δελφάκης, ο οποίος «δώρισε» από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα, αρχικά στον Πανιώνιο και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, ενώ διέκοπτε συνέχεια το ματς με υπερβολικά φάουλ στην πλειοψηφία κατά των γηπεδούχων.

Στο τέλος του αγώνα, ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Οικονόμου (89’), με το οποίο ο Πανιώνιος έφτασε στην ισοφάριση, όμως, το ριπλέι δείχνει τον παίκτη των φιλοξενούμενων να είναι… εκατοστά πιο μπροστά και σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, ίσως το σημαιάκι του βοηθού να έμενε κατεβασμένο.

Καθοριστική συμβολή στην επίτευξη της νίκης για τον ΠΑΟΚ είχε ο γκολκίπερ Ιτάνζ, ο οποίος με πέντε σπουδαίες επεμβάσεις (δύο στο πρώτο και τρεις στο δεύτερο μέρος) δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

Με αυτό το «τρίποντο» και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα, Ολυμπιακός – Πλατανιάς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς στην Τούμπα ξεκίνησε με… εκρηκτικό δεκάλεπτο από τις δύο ομάδες και τον Πανιώνιο να αιφνιδιάζει απόλυτα την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Μόλις στο 2’ από την ασίστ του Ιμπαγάσα στην αντεπίθεση, ο Γιάννου με άψογο τελείωμα έδωσε προβάδισμα στους «κυανέρυθρους» (0-1). Η «απάντηση» του «δικεφάλου» του Βορρά ήταν άμεση και στο 8΄ από το κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (1-1).

Πριν περάσει καλά-καλά ένα λεπτό, ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κολοβού από τον Κάτσε (ασίστ Ιμπαγάσα), παράβαση που είδε μόνο ο διαιτητής Δελφάκης, καθώς ο μέσος των «κυανέρυθρων» έπεσε μόνος του στο χορτάρι χωρίς να τον ακουμπήσει κανείς. Ο Κολοβός εκτέλεσε ψύχραιμα στο 10΄ και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-2.

Η αθηναϊκή ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 22΄ με το Μπουμάλ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ κι αντί να δώσει στον εντελώς αμαρκάριστο Γιάννου που ήταν μόνος του σε άδεια εστία, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση κι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απόκρουσε σωτήρια.

Από το… φαρμακερό αριστερό του Ρατς προήλθε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Ρουμάνος εκτέλεσε το φάουλ κι ο Μαντούρο με προβολή έφερε το ματς και πάλι στα ίσια (2-2) στο 30’. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη μεγάλη επέμβαση του Ιτάνζ, αυτή την φορά στο απευθείας σουτ του Γιάννου από το ύψος του πέναλτι.

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος και πάλι με το Γιάννου, ο οποίος έπιασε το αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Ιτάνζ ήταν σε ετοιμότητα κι απομάκρυνε με τα πόδια. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με πολύ καλή αμυντική τακτική δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να μπουν στην περιοχή του Παπαδόπουλου, ωστόσο, ο «δικέφαλος» χωρίς να έχει τελική προσπάθεια στην επανάληψη κατάφερε στο 72’ να φτάσει στην ολική ανατροπή του σκηνικού.

Πρωταγωνιστής και πάλι ο διαιτητής Δελφάκης, ο οποίος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Οικονόμου, με τους Νεοσμυρνιώτες να διαμαρτύρονται έντονα, καθώς στο τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται να μην υπάρχει παράβαση. Ο Αθανασιάδης εκτέλεσε ψύχραιμα και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ (3-2).

Στο 80’ ο Ιτάνζ έκανε νέα σπουδαία απόκρουση στο φάουλ του Μπουμάλ, ενώ ο Καμερουνέζος είπε και πάλι «όχι» ένα λεπτό μετά στο πλασέ του Κολοβού από τη μικρή περιοχή.

Ο Πανιώνιος τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω της σωστής αποβολής του Ιμπαγάσα στο 87’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ προηγουμένως, ο Δελφάκης του είχε χαριστεί τουλάχιστον σε 1-2 ακόμη φάσεις.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος του ματς ο Οικονόμου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ με προβολή, αλλά το γκολ δε μέτρησε με υπόδειξη του βοηθού του Δελφάκη, Αναστόπουλου.

Από το τελεοπτικό ριπλέι, φάνηκε ότι ο κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου ήταν… σχεδόν στην ίδια ευθεία (ήταν μερικά εκατοστά πιο μπροστά που με το γράμμα του νόμου δίνεται οφ σάιντ) με τον τελευταίο παίκτη του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Ι.Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Ρατς, Παπαδόπουλος, Σκόνδρας, Γκολάσα – Κολοβός, Τασούλης, Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

Κόκκινες: 87΄ Ιμπαγάσα (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Α.Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Μαντούρο, Τζανδάρης (66΄ Γκολάσα), Κάτσε, Περέιρα (90΄ Σαββίδης), Σαλπιγγίδης (66΄ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασούλης (86΄ Μασούρας), Παντίδος, Οικονόμου, Ιμπαγάσα, Μπουμάλ, Κολοβός, Αργυρόπουλος (90΄+1 Ρισβάνης), Σιώπης (76΄ Φούντας), Μητρόπουλος, Γιάννου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου