ΤΟΠΙΚΟ

Με τον ένα βαθμό (1-1) απέδρασε από την Κοζάνη ο Ρήγας Φεραίος

με-τον-ένα-βαθμό-1-1-απέδρασε-από-την-κοζά-21524

Αήττητος παρέμεινε στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Ρήγας Φεραίος. Οι Βελεστινιώτες ήρθαν χθες ισόπαλοι με 1-1 στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου και έφτασαν τους 12 βαθμούς. Ο Μπιμπίρης (19’) άνοιξε το σκορ για τους Μακεδόνες, ενώ ο Ρήγας, με το έκτο γκολ του Κρεββατά, ισοφάρισε (58’) και εκμεταλλευόμενος την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ταφαρλής στο 54’, προσπάθησε να κάνει την απόλυτη ανατροπή.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ, το σουτ που έγινε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κεφαλά, με τον Ρήγα Φεραίο να αδυνατεί να επιβάλλει το ρυθμό του. Στο 19’, οι παίκτες του Γιάννη Προβίδα ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, σε μία φάση που προήλθε από νέα εκτέλεση κόρνερ του Ταφαρλή, με τον Κάλφα να παίρνει αρχικά την κεφαλιά, τον Κεφαλά να αποκρούει και στη συνέχεια ο Μπιμπίρης έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και έδωσε προβάδισμα στους Μακεδόνες.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βελεστινιώτης τεχνικός, Λάκης Μπακάλης προχώρησε σε δύο αλλαγές, για να ενισχύσει περισσότερο το δημιουργικό τομέα και την επίθεση των κυανόλευκων. Τα αποτελέσματα φάνηκαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με το Ρήγα Φεραίο να ανεβάζει στροφές και να απειλεί με σουτ του Χατζή από τα 25 μέτρα (μετά από εκτέλεση φάουλ του ίδιου) και τον Σταματόπουλο να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.

Μάλιστα, οι αριθμητικές ισορροπίες ανατράπηκαν στο 54’, με τον Ταφαρλή να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, αφού ο παίκτης της Κοζάνης εμπόδισε τον Αλεξίου σε εκτέλεση φάουλ και «κιτρινίστηκε» για δεύτερη φορά. Αυτό, έδωσε ακόμη ένα έναυσμα στους Βελεστινιώτες για να εντείνουν τις προσπάθειές τους, οι οποίες απέδωσαν… καρπούς στο 58’. Μετά από σέντρα τουΜαλάκουαπό τα δεξιά και σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων, με τους Ματούλα και Τούκα να μην μπορούν να διώξουν, η μπάλα κατέληξε στον Κρεββατά, ο οποίος με προβολή ισοφάρισε σε 1-1, σκοράροντας για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και φτάνοντας τα έξι γκολ φέτος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε, αφού οι δύο πλευρές έκαναν ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της νίκης και τους Βελεστινιώτες να είναι περισσότερο δραστήριοι. Στο 60’ και το 76’ ο Κεφαλάς απομάκρυνε τον κίνδυνο που επιχείρησε να δημιουργήσει ο Δρόσος, ενώ στο 64’ ο Μαλάκος από τα πλάγια έκανε το σουτ και ο Σταματόπουλος μπλόκαρε.

ΚΟΖΑΝΗ: Σταματόπουλος, Τούκα, Ματούλας (58’ Αλιατίδης), Μπιμπίρης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Τσικόπουλος (85’ Ζιγκερίδης), Χαματάι, Γκέγκα, Ταφαρλής, Κυρ. Παπαδόπουλος (59’ Δρόσος).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου (62’ Μπίκας), Χατζής, Ζενούνι (46’ Μαλάκος), Κεμάλι (46’ Μιχολίτσης), Ζατσάι, Κρεββατάς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου