ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θριάμβευσε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός Βόλου με τις… χρυσές αλλαγές να χαρίζουν τη νίκη

θριάμβευσε-στο-ντέρμπι-ο-ολυμπιακός-β-21531

Σπουδαία επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου στο θεσσαλικό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΛ χθες στο ΕΑΚ. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Θέου (77’) και Νικολιά (90’), οι οποίοι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγές. Στους 7 βαθμούς έφτασαν οι ερυθρόλευκοι στο Βόρειο όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής.

Τις δύο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στους βυσσινί έφτασαν φέτος οι Βολιώτες, που δεν έχουν χάσει σε τρία παιχνίδια. Με τις νέες ερυθρόλευκες φανέλες παρατάχθηκαν οι παίκτες του Νίκου Παντέλη, οι οποίες αποδείχθηκαν και γούρικες.

Πώς ξεκίνησε

Ο Νίκος Παντέλης τοποθέτησε κάτω από τα δεκάρια σε ακόμη ένα παιχνίδι τον Κασμερίδη. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης και Μαργαρίτης, το δίδυμο των αμυντικών χαφ ήταν οι Ρόκας και Κορνελάτος, με τους δύο τους να επιστρέφουν μετά τους τραυματισμούς τους. Στις μεσοεπιθετικές πτέρυγες ξεκίνησαν οι Μπιτάνγκ και Πινάρες, με τον Μέζα να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος πίσω από το μοναδικό προωθημένο Κούτσι.

Το α’ μέρος

Οι Βολιώτες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με τους Πινάρες (5’) και Μπιτάνγκ (11’) να σουτάρουν εκτός, ενώ στο 27’ σημειώθηκε σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Πινάρες να σεντράρει και τον Κούτσι να κάνει το βολ – πλανέ και την μπάλα να χτυπά αρχικά στο Μουλόπουλο και στη συνέχεια να καταλήγει κόρνερ. Ο Φινλανδός ερυθρόλευκος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στις επόμενες δύο ευκαιρίες στο 33’ και το 40’. Αρχικά, μετά από λάθος διώξιμο του Κοντοδήμου, στρώνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Κούτσι, ο τελευταίος καθυστέρησε να κάνει το πλασέ, με το Σαρακατσάνο να βάζει την κόντρα και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ επτά λεπτά αργότερα και έπειτα από σέντρα του Μέζα, ο Κούτσι σούταρε εκ νέου, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Πινδώνη και κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το β’ μέρος

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και την ΑΕΛ να αμύνεται. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά στο β’ μέρος. Ο Περίκο με τον Στεφανίδη έκαναν το «ένα – δύο» στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο πρώτος βγήκε απέναντι από τον Κασμερίδη και σούταρε, με το Ζέρη να βάζει τελευταία στιγμή το σώμα του και να σώζει την εστία του Ολυμπιακού. Ωσπου ήρθε η φάση του 49’, όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μία φάση με τον Κούτσι. Μετά από κάθετη μπαλιά του Πινάρες, ο Φινλανδός βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη, αλλά ο επόπτης… εφηύρε οφσάιντ και τον σταμάτησε λανθασμένα, αφού τον κάλυπτε ο Σαρακατσάνος.

Στη συνέχεια, οι δύο αντίπαλοι έκαναν πολλά λάθη και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις εστίες να μην απειλούνται, με εξαίρεση τις δύο ευκαιρίες των Μέζα (64’) και Κορνελάτου (67’) με σουτ, που δεν βρήκαν στόχο. Ο Παντέλης προχώρησε στην αλλαγή του Γιώργου Θέου, τον οποίο πέρασε στη θέση του Στάθη Ρόκα, που αποδείχθηκε «χρυσή», αφού ο νεαρός εξτρέμ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και μετά από πάσα του Νικολιά (με αρκετή δόση τύχης, αφού προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα), νίκησε (77’) με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Αποστολίδη. Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια έδωσαν βάρος στην άμυνα και ευτύχησαν να πανηγυρίσουν και δεύτερο γκολ. Στο 90’ ο Μέζα διατήρησε στην κατοχή του την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε τη «γλυκιά» σέντρα στον αμαρκάριστο Νικολιά, ο οποίος πυροβόλησε με το κεφάλι εξ επαφής και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με τον Αποστολίδη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Παντέλης: Δεν είμαι μόνιμος στην πόλη

Στην υπομονή που είχαν οι παίκτες του απέδωσε τη νίκη στο χθεσινό ντέρμπι ο Νίκος Παντέλης, στις δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε πως η νίκη ανήκει σε όλη την πόλη. Επίσης, ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων ανέφερε με νόημα πως ο ίδιος δεν είναι μόνιμος στο Βόλο, «δεν έχει γίνει κάτι αλλά κάποιοι ξέρουν τι έχει γίνει…», επισήμανε με νόημα.

Συγκεκριμένα: «Ολη την εβδομάδα είχε χαρακτηριστεί το ματς ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Αν η ομάδα δεν κέρδιζε, θα έμενε πολύ πίσω από το στόχο. Ήταν παιχνίδι υπομονής, ρισκάραμε, αλλά το ρίσκο είναι απαραίτητο. Για εμένα η νίκη ανήκει στους ποδοσφαιριστές και στην πόλη γιατί ξέρω ότι υπάρχουν οι διαφορές με τη Λάρισα. Για εμάς είναι καλό μάθημα. Εγώ δεν είμαι μόνιμος εδώ στο Βόλο, ούτε έχω πρόβλημα να φύγω και σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ. Δεν έχει γίνει κάτι αλλά κάποιοι ξέρουν τι έχει γίνει… Εγώ παλεύω για να πάει καλά η ομάδα. Επειδή είναι μέρα χαράς, δεν θέλω να το χαλάσω. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και τον κόσμο που μας βοήθησε».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΕΛ 2-0

Football League – 5η αγωνιστική

Γήπεδο: ΕΑΚ

Σκόρερ: 77’ Θέος, 90’ Νικολιάς

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Σάββας, Κωτούλας (Σερρών)

Κίτρινες: 45’ Στεφανίδης, 48’ Πινδώνης, 48’ Κούτσι, 55’ Γιαλούδης, 66’ Μαργαρίτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης, Ρόκας (76’ Θέος), Κορνελάτος, Πινάρες, Μέζα (90’ Μπάρμπας), Μπιτάνγκ (54’ Νικολιάς), Κούτσι.
Στον πάγκο: Κολίτση, Διαμαντόπουλος, Κεσίδης, Χιντζίδης.

ΑΕΛ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (46’ Μελισσάς), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νμπεγλέρας, Πινδώνης, Μπίλα(59’ Μπλέντι), Στεφανίδης, Περίκο, Τσιλιγκίρης (71’ Βερντού).

Στον πάγκο: Αθανασόπουλος, Τζούνιορ, Καρανίκας, Ντερνίς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου