ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτο τζάμπολ στην Α2 ΕΣΚΑΘ

πρώτο-τζάμπολ-στην-α2-εσκαθ-34714

Οι προπονητές των Βολιώτικων ομάδων μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Με τη συμμετοχή πέντε ομάδων από τη Μαγνησία (Ιωνας, Ν.Α. Νίκης, B.C. Βόλος, Σκιάθος και Αδμητος Βελεστίνου) αρχίζει σήμερα Σάββατο το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ Ανδρών.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Οι ομάδες της Μαγνησίας θα βρεθούν αντιμέτωπες με άλλες πέντε από τον Ν. Λάρισας (Σουφλάρια, Ολύμπια, Νίκαια 2002, Φοίβο Γιάννουλης και Τύρναβο) για τον Α’ όμιλο του Πρωταθλήματος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Α1. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου κερδίζουν τον προβιβασμό στην κορυφαία κατηγορία της ΕΣΚΑΘ ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία του τοπικού Πρωταθλήματος.

Η έναρξη θα γίνει σήμερα Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, με δύο ομάδες να αγωνίζονται στο Βόλο, B.C. και Ιωνας με Τύρναβο και Ολύμπια αντίστοιχα, και τους Ν.Α Νίκης να έχουν «έξοδο» με αντίπαλο τον Φοίβο στη Λάρισα. Στον αγώνα B.C. Βόλος- Τύρναβος, στις 7 μ.μ στο «Βάκης Παρασκευόπουλος», θα παραστεί ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟ και διεθνής με την Εθνική, Κώστας Τσαρτσαρής, για να απονείμει στους παίκτες του Γιάννη Καρακατσούνη αναμνηστικά μετάλλια για την άνοδό τους στην Α2 τοπική κατηγορία. Τέλος, αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί το Μαγνησιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Αδμητο Βελεστίνου και Σκιάθο στο Κλειστό της Ν. Ιωνίας.

Ο προπονητής της Σκιάθου, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, δήλωσε πως: «Στόχος της ομάδας, μετά και την περσινή καλή της πορεία, είναι να πρωταγωνιστήσει. Θέλουμε να κερδίσουμε την άνοδο με το αβαντάζ ότι, φέτος, θα αγωνιζόμαστε στη Σκιάθο για τα εντός έδρας. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει».

Ο Θανάσης Κασαπίδης, κόουτς των Νέων Αθλητών Νίκης μας είπε: «Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος και να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο έρθει. Να είμαστε υγιής πάνω απ’ όλα και να προσπαθούμε πολύ στην προπόνηση».

Ο κόουτς του Ιωνα, Αγης Τζούμας, τόνισε: «Θέλουμε να δέσουμε καθώς είμαστε μία καινούρια ομάδα, και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα είναι δύσκολο Πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουμε μια ιστορική ομάδα όπως είναι η Ολύμπια Λάρισας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και, γιατί όχι, να κερδίσουμε και το ματς.»

Ο Γιάννης Καρακατσούνης, προπονητής του B.C. Βόλος, μας είπε ότι: «Είμαστε μία νέα ομάδα με παιδιά του εφηβικού και δύο προσθήκες παιδιών που είναι 19 χρόνων, έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 17 δηλαδή. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να μείνουμε στην κατηγορία και αν έρθει κάτι καλύτερο θα το κυνηγήσουμε. Στην πρεμιέρα παίζουμε με τον Τύρναβο που είναι μια έμπειρη ομάδα, με παρουσία και στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Είμαστε έτοιμοι και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τον Αδμητο ο Γιώργος Γεροβασίλης δήλωσε πως: «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ότι έρθει μέσα στη χρονιά. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να γίνει ένα ωραίο Πρωτάθλημα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας για την Α2 ΕΣΚΑΘ:

Σήμερα Σάββατο 1/11
Ιωνας – Ολύμπια Λάρισας (4:30μ.μ. ΕΑΚ Βόλου)
Φοίβος Γιάννουλης – Νέοι Αθλητές Νίκης (5μ.μ. ΕΑΚ Λάρισας)
B.C. Βόλος – Τύρναβος (7μ.μ. Βάκης Παρασκευόπουλος)

Νίκαια 2002- Σουφλάρια (7:30μ.μ. Κλειστό Νίκαιας)

Αύριο Κυριακή 2/11

Αδμητος Βελεστίνου – Γ.Σ. Σκιάθος (11 π.μ. Κλειστό Ν. Ιωνίας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου