ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρεμιέρα για την Α1 ΕΣΚΑΘ

πρεμιέρα-για-την-α1-εσκαθ-43292

Σήμερα Σάββατο 25/10 θα γίνει το… τζάμπολ για τη φετινή σεζόν στο Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ Ανδρών, το οποίο είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους με τους δύο πρώτους του κάθε ομίλου να παίζουν αγώνες μπαράζ και ο νικητής να ανεβαίνει στις Εθνικές Κατηγορίες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στον 1ο όμιλο όπου θα συναντήσουμε όλους τους εκπροσώπους της Μαγνησίας. Οι τέσσερις βολιώτικες ομάδες (Ολυμπιακός Βόλου, Γ.Σ. Βόλου, Ανάληψη και η νεοφώτιστη Α.Ε.Β Διμηνίου) μαζί με τον Γ.Σ. Αλμυρού θα δώσουν τις μάχες τους απέναντι στις πέντε ομάδες του Ν. Λάρισας (Νίκαια, Κεραυνό Λάρισας, Σπάρτακο, Ερμή Αγιάς και Δίλοφο).

Φαβορί θεωρείται, σχεδόν απ’ όλους, ο Ερμής Αγιάς ο οποίος έχοντας μεγάλο, για τα δεδομένα της Κατηγορίας, μπάτζετ και με την προσθήκη του πολύμπειρου Νέστορα Κόμματου είναι φανερό πως θα κατακτήσει τη μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου για τα μπαράζ ανόδου.

Η κληρωτίδα είχε κέφια και έβγαλε τοπικό ντέρμπι την πρώτη κιόλας αγωνιστική όπου ο Ολυμπιακός Β. θα αντιμετωπίσει, στο ΕΑΚ, την Ανάληψη. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες και στο Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει την πρόκριση σε διπλούς αγώνες. Αλμυρός και Γυμναστικός θα δοκιμαστούν σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με Κεραυνό Λάρισας και Νίκαια αντίστοιχα, ενώ το Διμήνι θα δώσει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του στην Α1 ΕΣΚΑΘ, εντός έδρας, απέναντι στον Σπάρτακο Λάρισας.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην 2η φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες των 2 ομίλων και θα δημιουργηθεί ένας όμιλος τεσσάρων ομάδων και θα παίξουν όλοι με όλους. Ο 1ος αυτού του ομίλου θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Λάμπρος Πρέκας, δήλωσε πως: «Εχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μας. Φέτος θα κοιτάξουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι, όπως κάναμε και στο Κύπελλο με την πρόκριση στο Fianl-4. Κρατήσαμε τον βασικό κορμό και φέραμε παίκτες οι οποίοι είναι, πρώτα, καλοί χαρακτήρες και καλοί παίκτες. Φαίνεται, από το μπάτζετ που διέθεσαν κάποιες ομάδες, όπως ο Ερμής, πως θα είναι ένα πολύ δυνατό Πρωτάθλημα. Να έχουμε υγεία είναι το κυριότερο». Για το ντέρμπι με την Ανάληψη δήλωσε ότι «Είναι μία ομάδα που την αντιμετωπίσαμε και στο Κύπελλο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να είμαστε σοβαροί. Εχουμε την απουσία του Ντίκα, που θα λείψει δύο αγωνιστικές, αλλά, πιστεύω, θα την καλύψουν τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ανάληψης, Απόστολος Καμακάς σχολίασε:«Περιμένουμε πως και πως την έναρξη του Πρωταθλήματος. Οι παίκτες μου είναι ευδιάθετοι και έχουν καλή ψυχολογία και θέλουμε να διασκεδάζουμε και να παίζουμε καλό μπάσκετ.» Για το παιχνίδια του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό είπε: «Είναι ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι. Έχουμε καλή ψυχολογία, τα παιδιά είναι καλά και, πιστεύω, θα το κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι».

Ο κόουτς του Αλμυρού, Θανάσης Φλεβάρης, τόνισε ότι η σημερινή έξοδος της ομάδας του στο ματς με τον Κεραυνό είναι δύσκολη: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και πονηρή. Θέλουμε να έχουμε αυτοσυγκέντρωση μέσα στο γήπεδο. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι νομίζω πως, στο τέλος, θα τα καταφέρουμε». Για το Πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Να είμαστε υγιής, πάνω απ’ όλα. Θα κοιτάμε ένα- ένα τα παιχνίδια. Θα είναι ένα δυνατό Πρωτάθλημα με καλές ομάδες. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε βλέψεις και όνειρα για τη φετινή σεζόν και θέλουμε να κάνουμε καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι».

Ο Γιώργος Κοσμάτος, προπονητής του Γ.Σ. Βόλου δήλωσε: «Θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία. Θέλουμε να δέσουμε το ρόστερ της ομάδας και σε ότι αφορά τους νεαρότερους σε ηλικία με τους πιο έμπειρους αλλά και γενικότερα καθώς φέτος διαθέτουμε 14 νέους παίκτες. Στόχος μας είναι να πάρουν χρόνο στο Πρωτάθλημα, κυρίως, οι νεαροί παίκτες της ομάδας μας». Για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίκαια πρόσθεσε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πρεμιέρα εκτός έδρας με μία ομάδα που παίζει καλή άμυνα και έχει και έναν-δυο παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, ο Σπύρος Στρατίκης, της νεοφώτιστης, στην Α1, Α.Ε.Β Διμηνίου ανάφερε πως: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας. Ολον αυτόν τον καιρό δουλέψαμε καλά, δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και οι παίκτες, μαζί τους και εγώ, περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του Πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα την παραμονή μας στην Κατηγορία και, μετά, να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Κύριο μέλημά μας είναι να δώσουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά της ομάδας μας που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου»

Το σημερινό πρόγραμμα

1η Αγωνιστική – Α’ όμιλος

(4 μ.μ, Κλειστό Ν. Ιωνίας) Α.Ε.Β.Δ. – Σπάρτακος Λάρισας

(Μαριτσούδας – Δόλγυρας)

(5 μ.μ. ΕΑΚ Βόλου) Ολυμπιακός Β. – Ανάληψη

(Καρακατσούνης – Κέτουλας)

(5:30 μ.μ. Γυμναστήριο Αγιάς) Ερμής Αγιάς – Δίλοφος

(Γερακίνης – Γεωργούλης)

(6 μ.μ. Κλειστό Αγ. Θωμά) Κεραυνός Λ. – Γ.Σ. Αλμυρού

(Λελούδας – Χριστοδούλου)

(6 μ.μ. Κλειστό Ι. Πατάκης) Νίκαια – Γ.Σ. Βόλου

(Φακίτσας – Δότα)

Ενημέρωση για τους κανονισμούς

Καλούνται όλοι οι φορείς και τα σωματεία μπάσκετ Ν. Μαγνησίας τη Δευτέρα 27-10-2014 και ώρα 6 μ.μ, σε αίθουσα του Μεταξουργείου, στη συγκέντρωση που θα γίνει με θέμα την ενημέρωση των καινούργιων κανονισμών διαιτησίας μπάσκετ.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου