ΤΟΠΙΚΟ

Οι «Βολιώτες» της Ινδίας

οι-βολιώτες-της-ινδίας-57270

Ποδοσφαιρικός παράδεισος μοιάζει να είναι η Ινδία για ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο, Πιρές, Ανελκά, Ματεράτσι κ.α. και κοντά σε αυτούς βρίσκονται και οι δικοί μας Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζόρβας, οι οποίοι θα αγωνιστούν εκεί μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, οπότε και τελειώνει η «Hero Indian Super League».

Το ιδιότυπο πρωτάθλημα ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, και εκεί συναντάμε και δικούς μας… Τους Βολιώτες …Μπρούνο Πινιέιρο και Ντιέγκο Ναντάγια. Ο πρώτος, αγωνίστηκε πέρυσι με τη Νίκη Βόλου στο δεύτερο μισό και κατέκτησε την άνοδο στη Super League με τους κυανόλευκους, ενώ ο Αργεντίνος επιθετικός έπαιξε στον Ολυμπιακό Βόλου πρόπερσι από τον Γενάρη μέχρι το καλοκαίρι με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε ρηχά νερά. Ο Πορτογάλος μέσος μάλιστα θα έχει ως συμπαίκτη τον Ρομπέρ Πιρές στην ομάδα Γκόα, ενώ ο πρώην επιθετικός των ερυθρόλευκων θα παίξει στη Μουμπάι Σίτι με Λιούνγκμπεργκ και Ανελκά.

«Ευχαριστώ» για το χειροκρότημα

Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των φίλων του Ολυμπιακού που παρευρέθηκαν στο ΕΑΚ την περασμένη Κυριακή και παρακολούθησαν την ήττα των ερυθρόλευκων από τη Ζάκυνθο. Ωστόσο, αυτό δεν τους εμπόδισε από το να αναγνωρίσουν από την ομάδα του Ιονίου την τακτική και το πάθος που οδήγησε στο διπλό. Μετά το τελευταίο σφύριγμα οι περισσότεροι από εκείνους που βρισκόταν στο γήπεδο χειροκρότησαν τους αντιπάλους κατά τη διάρκεια που οι τελευταίοι πήγαιναν προς τα αποδυτήρια. Μάλιστα, ο Χρήστος Χατζησάββας που παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε τους ερυθρόλευκους, αναφέροντας: «Ευχαριστούμε τον κόσμο του Βόλου για το χειροκρότημα στο τέλος».

Ηρθες με τον γερανό σου;

Η ομάδα σου τιμωρήθηκε με ποινή διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών; Ψάχνεις τρόπο για να δεις τον αγώνα πάση θυσία, χωρίς να αναγκαστείς να αγοράσεις σπίτι με μπαλκόνι και θέα στο γήπεδο; Βρήκες τον τρόπο… Δανείσου ένα ανυψωτικό μηχάνημα – γερανό και πήγαινε ακριβώς δίπλα από το γήπεδο. Μπορεί να είσαι όρθιος, όμως θα έχεις πανοραμική άποψη του αγωνιστικού χώρου. Αυτό τουλάχιστον έκανε ο φίλος της Λάρισας στην παραπάνω φωτογραφία για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα των βυσσινί στο νέο πρωτάθλημα της FootballLeague, την περασμένη Δευτέρα, απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο «Αλκαζάρ». Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, ο εν λόγω φίλος του ποδοσφαίρου δεν είναι έμπειρος από τέτοιου είδους… επιχειρήσεις. Δεν έχει μαζί τους συμμάχους των φιλάθλων στα γήπεδα, δηλαδή ξηρούς καρπούς ή πατατάκια, αλλά παρά την ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΛ… δεν ξέχασε το διαρκείας. Τουλάχιστον δεν τον πήρε ο ύπνος θέτοντας την υγεία του σε κίνδυνο.

Αρχή με γκολ για Νάκα

Με γκολ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη FootballLeagueο Στέλιος Νάκας. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στους Νέους του Ολυμπιακού Βόλου και ξεκίνησε από τον Μαγνησιακό, πλέον αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Ηρακλή Ψαχνών από την Ξάνθη και όχι μόνο ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα των Ευβοιωτών εντός έδρας απέναντι στην Καλλιθέα αλλά σκόραρε κιόλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 43’ και σφράγισε το τρίποντο για τους γηπεδούχους στο τελικό 2-0. Κι όλα αυτά με την SkodaΞάνθη, που τον παραχώρησε προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής, να βλέπει τον ποδοσφαιριστή της να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Ούτε δίποντο!

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Με το απίστευτο κι όμως αληθινό 2-88 επικράτησαν οι κορασίδες του ΠΑΟΚ απέναντι στις αντίστοιχες της ΜΕΝΤ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχες σημείωσαν σε όλο το παιχνίδι μόλις δύο βολές! Και να φανταστεί κανείς ότι οι περισσότερες παίκτριες της σύνθεσης του «Δικεφάλου του Βορρά» προέρχονταν από τις παγκορασίδες, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν και πάλι τεράστια. Στα τέσσερα δεκάλεπτα, οι παίκτριες της ΜΕΝΤ κατάφεραν να σκοράρουν μόλις μία βολή στο πρώτο κι άλλη μία στο τέταρτο! Δεκάλεπτα: 1-23, 1-56, 1-76, 2-88.

Η ομιλία του «διπλού»

Η προσπάθεια του Ρήγα Φεραίου το περασμένο καλοκαίρι και η στοχευμένη ενίσχυση έφερε το αποτέλεσμα των πρώτων τριών αγωνιστικών, όπου η ομάδα του Βελεστίνου μετρά ένα τρίποντο εντός και μία νίκη και μία ισοπαλία εκτός, επίδοση που την φέρνει στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου. Στην παραπάνω φωτογραφία, ο Βελεστινιώτης προπονητής Λάκης Μπακάλης δίνει τις εντολές της… νίκης στους ποδοσφαιριστές του πριν την έναρξη του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής στα Γρεβενά. Για ακόμη μία φορά ενισχύεται το ότι τα πάντα στους κυανόλευκους ξεκινούν από τις σχέσεις μεταξύ των παικτών, της τεχνικής ηγεσίας και των ανθρώπων της ομάδας. Στο βάθος της φωτογραφίας φαίνεται ο τραυματίας Παναγιώτης Γούτσιος να παρακολουθεί τον προπονητή του. Παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού και θα απουσιάσει από τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, ταξίδεψε κανονικά στα Γρεβενά. Φυσικά, τις οδηγίες του Λάκη Μπακάλη παρακολουθεί και ο τερματοφύλακας του Ρήγα, Βασίλης Τσουμπέκος, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός αρχικής ενδεκάδας.

Τρέξιμο και τακτική

Η περσινή επιτυχία της παραμονής του Ρήγα Φεραίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οφειλόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην καλοκαιρινή προετοιμασία και την καλή φυσική κατάσταση που χάρισε στους κυανόλευκους τη δυνατότητα να έχουν δυνάμεις και μετά τον Ιανουάριο και να κάνουν το σερί της παραμονής. Αυτή η συνταγή τηρήθηκε και φέτος. Οι κυανόλευκοι τρέχουν… ασταμάτητα κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι των Γρεβενών, όπου η φυσική κατάσταση και η τακτική έφεραν το μεγάλο διπλό. Μάλιστα, οι άνθρωποι της αντιπάλου ομάδας τόνιζαν και ξανατόνιζαν στους Βελεστινιώτες την καλή δουλειά που έχει γίνει στη φυσική κατάσταση, δίνοντάς τους συγχαρητήρια.

EMAIL: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου