ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα!

αναβλήθηκε-η-πρεμιέρα-105053

Την απόφαση να μην αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League πήραν τα μέλη της Ενωσης

Την επ’ αόριστον αναβολή της πρεμιέρας της Football League αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αιτία το οικονομικό, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τις ομάδες για τα χρήματα που δίνει ο ΟΠΑΠ στη Football League, τα οποία φέτος μειώθηκαν κατά 30%. Φιλική νίκη με 4-1 απέναντι στον Σαρακηνό χθες για όσους δεν αγωνίστηκαν στον επαναληπτικό με την ΑΕΛ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Για περίπου δύο ώρες τα μέλη της FootballLeagueσυζητούσαν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΟΠΑΠ και τη μείωση της χορηγίας, με πολλές ΠΑΕ να αδυνατούν, με τα τωρινά δεδομένα, να ολοκληρώσουν τη σεζόν και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μετατεθεί η σέντρα.

Μετά το τέλος του Δ.Σ., ακολούθησε ανακοίνωση μέσω της οποίας γίνεται γνωστή η απόφαση μετάθεσης της έναρξης του πρωταθλήματος και η σύσταση επιτροπής, η οποία θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά , τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στον Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αίτημα να παρέμβουν για την επίλυση των ως άνω θεμάτων. Επίσης για τον ίδιο λόγο η επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, την ΟΠΑΠ ΑΕ, την ΕΠΟ, τη SuperLeague και τους κ.κ. Ευαγγ. Μαρινάκη, Ι. Αλαφούζο, Ι. Σαββίδη και Δ. Μελισσανίδη.

Η απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας ήταν σχεδόν ομόφωνη, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου στη Δ.Σ. παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιώργος Τόρης και ο νομικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Ξηρός. Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, και μετά τις εν λόγω συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου θα συζητήσει το ζήτημα της έναρξης του πρωταθλήματος με γνώμονα τις εξελίξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Μας τρομάζουν τα έσοδα»

Απαισιόδοξος σχετικά με το πόσες ομάδες θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Football League, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εμφανίστηκε ο Βασίλης Ανατολίτης. Ο εκ των αντιπροέδρων της Λίγκας και πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡFMτης Αθήνας, αναφέρθηκε στη δεδομένη απόφαση για επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος εξ αιτίας της αδυναμίας της πλειοψηφίας των ΠΑΕ να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Μας τρομάζουν και τα έσοδα της Football League. Προσπαθήσαμε από τον ΟΠΑΠ να έχουμε τα ίδια έσοδα με πέρσι, όμως δυστυχώς υπάρχει μείωση της τάξεως του 30%. Δύσκολα θα μπορέσουν πολλές ομάδες τη φετινή σεζόν να φτάσουν μέχρι το τέρμα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν έσοδα από άλλες χορηγίες: «Δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής από κάποια άλλη εταιρία. Το θέμα είναι ότι εκτός του ΟΠΑΠ οι ομάδες δεν μπορούν να βρουν εύκολα χορηγούς. Τα έσοδα είναι περίπου 110.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν περισσότερα έσοδα αλλά και άλλες όπως αυτές που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική, που έχουν πολύ λιγότερα. Το μίνιμουμ είναι περίπου τα 600.000, για να αντέξει μια ομάδα, μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και τα ταξίδια του Κυπέλλου υπάρχουν νέα έξοδα».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν με την ΕΠΟ μέσω της επιτροπής που έχει συσταθεί. Περισσότερα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και μείωση των προστίμων σε κάρτες, έσοδα από Πρωτοβάθμια και Πειθαρχική Επιτροπή και από τους διαιτητές. Προσωπικά θα έπρεπε να τα είχαμε συζητήσει από την Γενική Συνέλευση του Ιουνίου. Τώρα πάμε για την επόμενη και κρίσιμη που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου για να βρεθεί λύση».

Στις 26/10 αρχίζουν οι Νέοι

Για τις 26 Οκτωβρίου ορίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος Νέων της FootballLeague, μέσα από το χθεσινό Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων. Ο 1ος όμιλος θα έχει οκτώ ομάδες και οι άλλοι τρεις από έξι. Δηλαδή, ο πρώτος όμιλος θα διεξαχθεί σε 14 αγωνιστικές και οι άλλοι τρεις σε 10. Οσον αφορά τους Νέους του Ολυμπιακού Βόλου, τοποθετήθηκε στον 4ο όμιλο μαζί με την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Ηρακλή Ψαχνών, τη Λάρισα, τη Λαμία και τον Τύρναβο. Αναλυτικά, οι όμιλοι:

1ος όμιλος: ΑΕΚ, Άλιμος, Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα, Φωστήρας, Αχαρναϊκός, ΑΟ Χανιά, Επισκοπή.

2ος όμιλος: Ζάκυνθος, Φωκικός, Παναιγιάλειος, Πανηλειακός, Παναχαϊκή, Ερμιονίδα.

3ος όμιλος: Αγροτικός Αστέρας, Αιγινιακός, Απόλλων 1926, Ηρακλής, Πιερικός, Εθνικός Σερρών.

4ος όμιλος: Αναγ. Καρδίτσας, Ηρακλής Ψαχνών, ΑΕΛ, Ολυμπιακός Βόλου, Λαμία, Τύρναβος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου