ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιώργος Πρίντεζης: «Την πατήσαμε στα νοκ-άουτ»

γιώργος-πρίντεζης-την-πατήσαμε-στα-ν-127891

Απογοητευμένοι με την απόδοσή τους ήταν οι έλληνες διεθνείς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Σερβία στους «16» του Μουντομάσκετ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στα πολύ καλά ποσοστά των Σέρβων, ενώ Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε ότι «έπρεπε να μπούμε μέσα και να δαγκώνουμε σίδερα, αλλά οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά».

Καϊμακόγλου: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, για όλους μας. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Έπρεπε να μπούμε μέσα και να δαγκώνουμε σίδερα, αλλά οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά. Μας στοίχισε η άμυνα. Δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, οπότε εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Δεν νομίζω ότι είναι η πίεση του 5-0. Δεν έλεγε τίποτα έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής. Ένα νοκ-άουτ παιχνίδι σε βγάζει εκτός πορείας. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι και αυτό έτυχε να είναι σήμερα. Μας άξιζε κάτι καλύτερο σε αυτό το τουρνουά.

Πάντα σε μια άσχημη κατάσταση πρέπει να δούμε κάτι θετικό. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Ο προπονητής είναι ο κατάλληλος. Πρέπει να υποστηρίξουμε και τον προπονητή και την ομάδα».

Πρίντεζης: «Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γι’ αυτή την ομάδα καταρρίφθηκαν σε μια βραδιά. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι είναι ο θεσμός. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως την πατήσαμε στα νοκ-άουτ. Αν έχεις μια καλή ομάδα απέναντί σου, δεν είναι δύσκολο να αποκλειστείς.

Η Σερβία μπήκε καλά. Δεν το λέω για να απαλύνω τον πόνο μας, αλλά έβαλε τα περισσότερα σουτ, ήταν σε πολύ καλή μέρα. Δεν θεωρώ ότι η σημερινή εικόνα ισοπεδώνει αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα. Η Σερβία με τρεις νίκες στους ομίλους περνάει στους “8”, ενώ εμείς με πέντε μένουμε εκτός.

Παίξαμε ωραίο μπάσκετ στη διοργάνωση, αλλά σε ένα νοκ-άουτ ματς παίζει σημασία όλη η διάρκεια. Αν παίζαμε τρία παιχνίδια με την Σερβία, ή αν είχαμε κάποια άλλη ομάδα απέναντι μας, ίσως τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Άλλες ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους, είχαν καλύτερη τύχη στα νοκ-άουτ».

Βασιλειάδης: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι εκεί που δεν έπρεπε. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα, δεχτήκαμε 90 πόντους. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε λάθος και να πάμε καλύτερα του χρόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου