ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Κυριακή

εθνική-κυριακή-128290

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή Κυριακή με τη διεξαγωγή και τη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής μπάσκετ και ποδοσφαίρου στα τελικά του Μουντομπάσκετ και τα προκριματικά του Euro 2016 και αντίστοιχα.

Οι δύο αγώνες στη σημερινή Εθνική Κυριακή δεν θα συμπέσουν χρονικά, καθώς η Εθνική μπάσκετ κόντρα στη Σερβία θα αρχίσει στις 19.00 ώρα όμως που συμπίπτει με το φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανιώνιο …ενώ το Ελλάδα – Ρουμανία στα προκριματικά του Euro 2016 αρχίζει στις 21.45. Θυμίζουμε ότι ΑΝΤ1 και ΟΤΕ TV θα έχουν τη μετάδοση του αγώνα μπάσκετ, ΝΕΡΙΤ και ΟΤΕ TV του ποδοσφαίρου.

Ελλάδα – Σερβία

Πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πως πήγε στην Ισπανία για να μακροημερεύσει και με 5/5 στις αποσκευές, η Εθνική του μπάσκετ είναι στους «16» και παίζει σήμερα στις 7 μμ στη Μαδρίτη με τη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα ήδη ως τώρα κέρδισε το σεβασμό για τη σοβαρότητά της, αλλά και το θαυμασμό για την ποιότητα του παιχνιδιού της. Κυριάρχησε σε όλα της τα παιχνίδια, όπως ιπποτικά παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι αντίπαλοί της, και υπόσχεται, όχι στα λόγια αλλά εμπράκτως, ότι μπορεί να χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες χαρές στη συνέχεια.

Μια συνέχεια που θα δοθεί σήμερα στη Μαδρίτη εκεί που όλοι ξεκινούν από την ίδια μοίρα και η ελληνική ομάδα καλείται να διαβεί αυτό το μονοπάτι, που μόνο στρωμένο με ροδοπέταλα δεν θα είναι. Το σημερινό (19:00) παιχνίδι μόνο περίπατος δεν θα’ ναι απέναντι στους ψυχωμένους «πλάβι» και ο Φώτης Κατσικάρης με τους παίκτες του δεν θέλουν να μείνουν με τις εντυπώσεις του αήττητου στην πρώτη φάση, καθώς μια ήττα στους «16» θα καταστρέψει ό,τι με τόσο κόπο χτίστηκε. Κι ασφαλώς ουδείς κάνει το λάθος να σκέφτεται από τώρα τι θα υπάρξει στη συνέχεια, Βραζιλία ή Αργεντινή, αφού προέχει να υπάρξει συνέχεια.

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν. Πλέον κάθε ματς είναι χωρίς αύριο. Ομως αυτή η ανανεωμένη Εθνική έχει πείσει όλους τους Ελληνες πως ΚΑΙ στα δύσκολα μπορεί και πέρα από «αύριο» διαθέτει και «παρόν» που μπορεί να το δείξει… … «σήμερα».

Ως τώρα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας οι αριθμοί δείχνουν υπεροχή της Ελλάδας απέναντι στη Σερβία. Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων φέρνει την Εθνική νικήτρια έναντι της σημερινής της αντιπάλου στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση την ευστοχία στα τρίποντα και τα κλεψίματα. Ένας ακόμη λόγος αισιοδοξίας, λοιπόν…

Η ελληνική ομάδα έχει την έβδομη καλύτερη επίθεση με 82,8 πόντους ανά αγώνα (10η η Σερβία), ενώ διαθέτει την πέμπτη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση με παθητικό 69,8 κατά μέσο όρο, πίσω μόνο από Ισπανία, Λιθουανία, Βραζιλία και ΗΠΑ.

Παράλληλα η Εθνική έχει εξαιρετική δημιουργία με 18 ασίστ ανά αγώνα (την ξεπερνούν μόνο ΗΠΑ και Ισπανία, ενώ η Σερβία είναι 11η) και κάνει λίγα λάθη, μόλις 12,6 που είναι ο τέταρτος μικρότερος μέσος όρος (τον 8ο έχει η Σερβία).

Σε ποσοστά ευστοχίας η Εθνική είναι πέμπτη στα δίποντα με 56,3%, έβδομη στις βολές με 74%, αλλά μόλις 14η στα τρίποντα με 34,3%, ενώ οι «πλάβι» είναι αντίστοιχα 10οι, 21οι και 8οι. Τέλος, η ελληνική ομάδα είναι τέταρτη στις τάπες με 4,6 ανά αγώνα, ενώ η Σερβία τελευταία με 1,2.

Ελλάδα – Ρουμανία

Νέο ξεκίνημα νέα διοργάνωση νέοι στόχοι και με νέο προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης»(9.45’) απέναντι στη Ρουμανία.

Στην ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την Εθνική στο σημερινό παιχνίδι με τη Ρουμανία για την πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2016 φαίνεται να καταλήγει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, σύμφωνα με όσα έχει δείξει στις τελευταίες προπονήσεις, δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει και πολλές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε στο Μουντιάλ.

Ητοι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης, στα άκρα της άμυνας οι Χολέμπας, Τοροσίδης και στο κέντρο της ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο, την τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελούν οι Σάμαρης, Ταχτσίδης και Κονέ, με τους Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη στα «φτερά» και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με τα παιχνίδια του προηγούμενου Νοέμβρη ταξίδεψε στην Αθήνα η εθνική Ρουμανίας. Στόχος και γι’ αυτήν η νίκη για να κάνει σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, για την οποία, όπως έγινε γνωστό, κάθε παίκτης θα πάρει από 200.000 ευρώ. Από τον πρώτο αγώνα μπαράζ τον περασμένο Νοέμβρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μόλις τρεις παίκτες από αυτούς που είχαν ξεκινήσει σε εκείνο το παιχνίδι αναμένεται να είναι και πάλι στην 11άδα. Αυτοί θα είναι οι Ρατς, Στάνκου, Μάρικα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου