ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανασύνταξη και βελτίωση

ανασύνταξη-και-βελτίωση-138066

Οι άμεσοι στόχοι της Νίκης Βόλου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Δύο αγωνιστικές πέρασαν πλέον στο πρωτάθλημα της Super League και η Νίκη Βόλου παραμένει χωρίς βαθμό, όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο απ’ όλα είναι η εικόνα της, ειδικά στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναμφίβολα η ομάδα του Περιστερίου, είναι και όχι άδικα μία από τις πλέον ισχυρές ομάδες της κατηγορίας, τερματίζοντας πέρυσι μαζί με τον Παναθηναϊκό στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 66 βαθμούς. Με πλήρες ρόστερ και παίκτες ποιότητας σε όλες τις γραμμές, ο Ατρόμητος είναι σήμερα η μοναδική ομάδα η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς. Αντίθετα η νεοφώτιστη Νίκη Βόλου μετά από τα ματς σε Καραϊσκάκη και Πανθεσσαλικό, είναι μαζί με τον Εργοτέλη και τον Πλατανιά στην τελευταία θέση, δίχως μάλιστα βαθμό.

Αυτό που προβληματίζει όμως τους κυανόλευκους δεν είναι η μηδενική συγκομιδή βαθμών, αλλά η εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο, αφού η απόδοση των κυανόλευκων στο δεύτερο μισό της πρεμιέρας, δημιούργησε την αίσθηση ότι η Νίκη Βόλου θα είναι μαχητική, θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και θα χαρεί τη συμμετοχή της κοιτώντας στη συνέχεια να πάρει και τους βαθμούς, που θα την κρατήσουν στην κατηγορία.

Δυστυχώς στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο κάτι από τον καλό της εαυτό. Το δήλωσε εξάλλου και ο προπονητής της, Βίλιαν Φλουτ, μετά το τέλος του αγώνα.

Στόχος πλέον για τους κυανόλευκους είναι όχι μόνο να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά αλλά και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, την ώρα που πολλοί θεωρούν ότι οι Βολιώτες θα βρίσκονται ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες, που θα οδηγηθούν στη Football League.

Οι κυανόλευκοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τη διακοπή του πρωταθλήματος και να βελτιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εξάλλου το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη τελειώσει και αυτό είναι κάτι που ξέρουν άπαντες πολύ καλά στο κυανόλευκο στρατόπεδο, όπως ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι με μηδέν σουτ μέσα από την περιοχή δύσκολα κερδίζονται παιχνίδια.

Τέσσερις ήταν όλες κι’ όλες οι τελικές προσπάθειες που κατέγραψε η στατιστική την Κυριακή, από τις οποίες καμία δεν ήταν μέσα στην περιοχή του τερματοφύλακα Τσενάμο, ο οποίος είχε εύκολη δουλειά.

Είναι βέβαιο ότι με τον κόσμο στην κερκίδα οι παίκτες του Φλουτ, ίσως να αισθάνθηκαν και περισσότερη πίεση, αφού όλοι περίμεναν από εκείνους το καλύτερο, ο χρόνος όμως είναι ο καλύτερος γιατρός όπως λένε και έτσι πρέπει να γίνει.

Πριν το παιχνίδι στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα η Νίκη Βόλου έχει να δώσει ένα πολύ δυνατό φιλικό την ερχόμενη Παρασκευή (8μ.μ.), φιλοξενώντας την Τορπέντο Μόσχας στο Πανθεσσαλικό.

Από εκεί οι κυανόλευκοι θα πρέπει να ξεκινήσουν να ανακτούν τη χαμένη ψυχολογία και να αποδείξουν ότι και ποδοσφαιρικό ταλέντο έχουν αλλά και θάρρος, κοιτάζοντας στα μάτια ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και ποιότητα. Το μόνο που τους λείπει είναι η εμπειρία και αυτή μπορεί να αποκτηθεί ακόμη και μέσα από την ήττα, όπως ήταν η προχθεσινή.

Χαλάρωμα και ρεπό

Η χθεσινή μέρα κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς για όσους από τους κυανόλευκους αγωνίστηκαν κόντρα στον Ατρόμητο. Κανονική προπόνηση περιελάμβανε για τους υπόλοιπους και όλοι μαζί θα επιστρέψουν και πάλι στις προπονήσεις από αύριο Τετάρτη, οπότε θα φανεί εκ νέου σε τι κατάσταση είναι ο Χρήστος Τζιώρας.

Ταμπάκης: Δύσκολη η αρχή…

Από τους ελάχιστους που διασώθηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ήταν ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Ταμπάκης, ο οποίος μίλησε για τη δύσκολη αρχή της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα στην κάμερα του novasports. Αρχικά σχολίασε:

«Είναι αρχή ακόμα, έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, έτσι έτυχε και έχουμε αρχικά πέντε πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά εντάξει είχαμε διάθεση, το παλέψαμε και νομίζω κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».

Για το τι λείπει από τη Νίκη και αν θέλει δουλειά από την άμυνα: «Σίγουρα είναι κάτι που ζητά ο προπονητής να ξεκινά απ’ την άμυνα η επίθεση. Νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο το δείξαμε καλύτερα, πρέπει να το δείχνουμε από το πρώτο ημίχρονο. Θα δούμε και απ’ το επόμενο παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε απ’ το πρώτο ημίχρονο να το κάνουμε».

Για το πως αισθάνεται που παίρνει εμπειρίες στη SuperLeague: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για έναν τερματοφύλακα και ειδικά για μένα που το ήθελα αυτό το πράγμα, να πάρω ευκαιρίες και να κερδίσω εμπειρίες, οπότε σε κάθε παιχνίδι θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και θα δούμε».

Μαχλελής: Καλύτεροι στη συνέχεια

Στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική πάσα στάθηκε ο αμυντικός των κυανόλευκων, Γιώργος Μαχλελής, σε δηλώσεις του λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό. Αναλυτικά:

«Πιστεύω κάθε αγώνας έχει τις δυσκολίες του, είμαστε όλοι νεαροί παίκτες με διάθεση και νομίζω πως από αγώνα σε αγώνα θα είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω σήμερα μας έλειπε λίγο η αυτοσυγκέντρωση στην τελική πάσα, ίσως και λίγο τύχη. Είχαμε σκοπό να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, δυστυχώς όμως δεν έγινε. Ολα καλά, ψηλά το κεφάλι, κοιτάμε τη συνέχεια».

Για την παρουσία του κόσμου στο Πανθεσσαλικό και κατά πόσο τους επηρέασε: «Εχουμε δουλέψει 6 βδομάδες όλοι μαζί σαν μία ομάδα, είμαστε και στα δύσκολα και στα εύκολα μαζί. Το να’ χει λίγο κόσμο, πολύ κόσμο, δε μας εμποδίζει σε κάτι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου