ΜΠΑΣΚΕΤ

Η «ακτινογραφία» της… Βολιώτικης κλήρωσης για το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ

η-ακτινογραφία-της-βολιώτικης-κλή-141040

Δυνατά παιχνίδια και τοπικά ντέρμπι περιλαμβάνει η «πρεμιέρα» του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, όπως προέκυψε κι από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στην Α’ φάση του θεσμού, που ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, ξεχωρίζουν τα ζευγάρια

Γ.Σ. Αλμυρού – Α.Ε.Β.Δ.,

Ν.Α. Νίκης – Ολυμπιακός Βόλου,

Ανάληψη – Νίκαια και

Γ.Σ. Βόλου – Ολύμπια Λάρισας.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Δευτέρας επιχειρεί να δώσει στους αναγνώστες του μία «πρώτη γεύση» από τα σημαντικότερα ζευγάρια της πρώτης φάσης και να προδιαθέσει το Βολιώτικο μπασκετικό κοινό, σχετικά με το τί πρόκειται να δει στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις των τοπικών ομάδων:

Γ.Σ. Αλμυρού – Α.Ε.Β. Διμηνίου

Αδιαμφισβήτητα, το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι αυτής της πρώτης φάσης. Από τη μία, η αρκετά ενισχυμένη, τη φετινή σεζόν, ομάδα του Αλμυρού, με αποκλειστικό στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική, κι από την άλλη η νεοφώτιστη στην Α1 ΕΣΚΑΘ, νεανική, αλλά και πολύ φιλόδοξη ομάδα του Διμηνίου. Εμπειρία και ποιότητα εναντίον ορμής και πάθους.

Τί περιμένουμε να δούμε: Ενα παιχνίδι με πολύ τακτική. Φλεβάρης και Στρατίκης αποτελούν δύο πολύ καλούς προπονητές, που προσπαθούν με όμορφο και συγκροτημένο μπάσκετ να «εξουδετερώσουν» τον αντίπαλο.

Το φαβορί: Ελαφρύ προβάδισμα για την ομάδα του Αλμυρού. Ενισχύθηκε σημαντικά το φετινό καλοκαίρι και περιμένουμε ένα αρκετά δυναμικό ξεκίνημα.

Ν.Α. Νίκης – Ολυμπιακός Βόλου

Ομάδες που τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται σε διαφορετική κατηγορία, με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Από τη μία, ο Ολυμπιακός της Α1 ΕΣΚΑΘ, ο οποίος ενισχύθηκε αρκετά και θα επιδιώξει την έξοδό του στη Γ’ Εθνική και από την άλλη η νεανική ομάδα των Νέων Αθλητών, που πέρσι υποβιβάστηκε στην Α2 ΕΣΚΑΘ και φέτος θα αρκεστεί, λογικά, σε μία αξιοπρεπή παρουσία. Οπως και να ‘χει, πάντως, όταν οι δύο αυτές ομάδες έρχονται αντιμέτωπες, η ανατροπή των δεδομένων είναι συχνό φαινόμενο.

Τί περιμένουμε να δούμε: Την ομάδα του Ολυμπιακού να επιθυμεί να… «καθαρίσει» από νωρίς το ματς και τους Νέους Αθλητές να επιδιώκουν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Το φαβορί: Ο Ολυμπιακός Βόλου, εύκολα ή δύσκολα, θα κάμψει την αντίσταση της ταλαντούχας, αλλά άπειρης αντιπάλου του, και θα πάρει την πρόκριση.

Ανάληψη – Νίκαια 2012

Ομάδα της Λάρισας θα αντιμετωπίσει στην Α’ φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ η Ανάληψη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ομάδα της Νίκαιας. Δεν πρόκειται, όμως, για τον Γυμναστικό Σύλλογο Νίκαιας, που αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ και είναι φαβορί για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, αλλά για την… δεύτερη ομάδα της πόλης, τη Νίκαια 2012, που αγωνίζεται στην Α2. Πέρσι τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας και δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Παρ’ όλα αυτά, όσο είναι ακόμα αρχή, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Τί περιμένουμε να δούμε: Το στυλ παιχνιδιού του Καμακά στην ομάδα της Ανάληψης. Rotation game, ελευθερία στις κινήσεις των παικτών και σκληρή άμυνα.

Το φαβορί: Αδιαμφισβήτητα, η ομάδα της Ανάληψης έχει τον πρώτο λόγο.

Γ.Σ. Βόλου – Ολύμπια Λάρισας

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου είναι η δεύτερη ομάδα της Μαγνησίας, μετά την Ανάληψη, που στην Α’ φάση θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη Λάρισα. Η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου θα βρεθεί απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας, ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα για τους Βολιώτες μόνο… εύκολα δεν είναι. Η ομάδα της Ολύμπια έχει θέσει ως αποκλειστικό στόχο την άνοδο στην Α1 κι έχει ενισχυθεί σημαντικά με την τελευταία της μεταγραφή να ακούει στο όνομα Τέο Λιάκος, παίκτη με σημαντικές παραστάσεις στα ελληνικά «παρκέ». Σαφώς, ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι.

Τί περιμένουμε να δούμε: Ισως το πιο ποιοτικό μπασκετικά παιχνίδι στην πρώτη φάση του θεσμού. Γεμάτα ρόστερ, εξαιρετικοί προπονητές, βαριές φανέλες με ιστορία στα τοπικά, και όχι μόνο, γήπεδα.

Το φαβορί: Με επιφυλακτικότητα, «ψηφίζουμε» Γυμναστικό.

ΚΩΝ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου