ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναβολή …κι αναμονή!

αναβολή-κι-αναμονή-146530

Με αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δεν γίνεται αύριο το παιχνίδι ΑΕΛ – Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός πάλευε να αποδείξει ότι η ΑΕΛ δεν συμμετέχει νόμιμα στο κύπελλο και περίμενε την απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ όπου είχε προσφύγει η βολιώτικη ΠΑΕ κατά των Λαρισαίων …αλλά ο αυριανός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου δεν θα γίνει μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ετσι το μόνο σίγουρο είναι η αναβολή στο παιχνίδι ΑΕΛ – Ολυμπιακός Βόλου για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας με επίσημο έγγραφό της ζήτησε κι εξασφάλισε από την ΕΠΟ την αναβολή της εν λόγω αναμέτρησης.

Η αστυνομία ζήτησε την αναβολή του αγώνα λόγω του ότι μισή ώρα νωρίτερα (στις 8.30) πραγματοποιείται η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου όπου θα παραστεί ο κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και παράλληλα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών, με τις αρχές να ρίχνουν αναμενόμενα όλο το βάρος στα μέτρα ασφαλείας των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας που ανακοίνωνε επίσημα ότι η αναβολή του αγώνα είναι οριστική. Όπως ανέφερε αναλυτικά: «H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σήμερα (27-08-2014) εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σύμφωνα με την οποία αναβάλλεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 Α.Σ. στο ΕΑΚ ΑΛΚΑΖΑΡ την 29-08-2014, για το Κύπελλο Ελλάδος της περιόδου 2014 – 2015, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας είχε οριστεί για αύριο Παρασκευή 29/8 στις 9 το βράδυ στο στάδιο Αλκαζάρ, ενώ μετά την αναβολή του και μετά από συνεννόηση με τις δύο ομάδες και το τηλεοπτικό κανάλι θα οριστεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την ΕΠΟ και τα διαγωνιζόμενα σωματεία για το θέμα, αλλά η αναβολή είναι αναβολή και η ομοσπονδία αναμένεται να μεταθέσει επίσημα σήμερα το παιχνίδι πιθανότατα για την προσεχή εβδομάδα.

Στο μεταξύ εξωαγωνιστική συνέχεια δόθηκε και χθες αφού συζητήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά τη ΠΑΕ ΑΕΛ για αντικανονική συμμετοχή της ομάδας της Λάρισας στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η απόφαση αναμένονταν αργά το βράδυ ίσως σήμερα αλλά ήδη υπάρχει αναβολή….

Πάντως φαίνεται να υπάρχει ειλημμένη πολιτική απόφαση να αγωνιστεί η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία συστάθηκε 22/8 και εγγράφηκε στα μητρώα του Υπουργείου Ανάπτυξης, έστω κι αν η προηγούμενη ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 δεν διαγράφηκε από τα μητρώα του Υπουργείου.

Παρέμβαση στην Επιτροπή Εφέσεων υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έκανε και ο Αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, νομικός κ. Γιώργος Παναγόπουλος, για λογαριασμό δύο πρώην παικτών της ΑΕΛ και ενός μάνατζερ, υποστηρίζοντας και αυτός, όπως και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πως πρόκειται για σκάνδαλο στην υπόθεση της σύστασης της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ, δίχως να έχει εκκαθαριστεί η παλιά.

Δύο απουσίες

Δύο θα είναι οι σίγουρες απουσίες από το ματς της Λάρισας όταν οριστεί εκ νέου. Ο Στάθης Ρόκας και ο τερματοφύλακας Κασμερίδης, έχουν να εκτίσουν ποινή από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Τέλος ένα μικρό πρόβλημα πρόεκυψε με τον Αλέξανδρο Ζέρη που υπέστη διάστρεμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου