ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χοντραίνει» το παιχνίδι κατά ΑΕΛ

χοντραίνει-το-παιχνίδι-κατά-αελ-148768

Σήμερα το μεσημέρι εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Οσο πάει και εντείνεται η προσπάθεια κατά της παρανομίας που προσπαθεί να περάσει η ΑΕΛ με τις… δύο ΠΑΕ, λίγες μόλις ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ήρθε να προστεθεί και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ, Γιώργου Παναγόπουλου, ενώ μέχρι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην εκδίκαση της ερυθρόλευκης προσφυγής για αντικανονική συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΛ στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα για λογαριασμό του Ολυμπιακού στην Ομοσπονδία θα παρευρεθεί ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Βαρούτσικος, μαζί με το νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ, κ. Αντώνη Ξηρό. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΦΟΒ (ΣΕΛ. 23)

ΠΑΕ: «Ανακαλέστε την απόφαση – σκάνδαλο»

Εγκλημα κατά της νομιμότητας και του Ελληνικού Δημοσίου διέπραξαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ζητώντας παράλληλα από τον υφυπουργό, κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση σκάνδαλο που αφορά τη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ. Τέλος, αναφέρει πως η διαδικασία που έχει ακολουθήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 είναι παράνομη και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Η Ελλάδα της εξαθλίωσης έχει κουραστεί από τους υπηρέτες της διαπλοκής και της ρουσφετολογίας. Κύριε Γιακουμάτο, εάν δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνουμε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας διέπραξαν έγκλημα κατά της νομιμότητας και του Ελληνικού Δημοσίου. Ανακαλέστε άμεσα την απόφαση σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή σας. Σε διαφορετική περίπτωση είστε εκτεθειμένος απέναντι σε όλη την Ελλάδα.
Μάθετε λοιπόν ότι όλη η διαδικασία που έχει ακολουθήσει η ΑΕΛ 1964 είναι παράνομη και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Να είστε σίγουρος ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος. Είναι άδικο για το όνομά σας να εκτεθείτε από ένα σκάνδαλο που θα το χρεωθείτε εσείς».

«Ζητάμε εφαρμογή της νομιμότητας»

Θέση για το θέμα με την ΑΕΛ πήρε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αντώνης Ξηρός, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ fm89,5. Ο κ. Ξηρός τόνισε μεταξύ άλλων πως το σίγουρο είναι πως υπάρχουν δύο ΠΑΕ, ενώ ανέφερε πως η υπόθεση δεν έχει να κάνει με την κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και της Λάρισας αλλά με την επιβολή της νομιμότητας. Μεταξύ των άλλων, επισήμανε: «Η ΕΠΟ πριν από ένα μήνα είχε συναντηθεί με ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΛ και μάλιστα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ υπήρχε ανάρτηση που ανέφερε ότι δύο ΠΑΕ ΑΕΛ δεν μπορούν να υπάρχουν ούτε μία ημέρα. Η υπόθεση θα εξεταστεί αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Επιτροπή Εφέσεων. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν δύο ΠΑΕ ΑΕΛ, μία υπό εκκαθάριση και μία συσταθείσα. Για τον Ολυμπιακό Βόλου και για το νόμο, λειτουργούν παράνομα. Αν γίνει δεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, το παιχνίδι δεν θα γίνει και θα κατοχυρωθεί στην ομάδα του Βόλου. Αν δεν γίνει, τότε θα διεξαχθεί κανονικά. Η απόφαση αναμένεται αύριο (σ.σ. σήμερα) το βράδυ ή το αργότερο την Πέμπτη. Εμείς ζητάμε την εφαρμογή της νομιμότητας.

Αν θα γίνει, είναι άλλο θέμα. Αν η υπόθεση δεν ευδοκιμήσει υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου, δεν θα είναι γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει δίκαιο», ενώ τόνισε ότι η βολιώτικη ΠΑΕ θα ενημερώσει τη FIFAγια το ζήτημα αυτό που δεν έχει να κάνει με την κόντρα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λάρισας, αλλά με την επιβολή της νομιμότητας.

Ακολουθεί απόσπασμα από το δελτίο Τύπου του περασμένου Ιουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ μετά τη συνάντηση με ανθρώπους της ΕΠΟ: «Μετά από δίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί όλων των θεμάτων προέκυψε το κάτωθι ασφαλές συμπέρασμα. Χωρίς την περαίωση της εκκαθάριση η νέα ΠΑΕ δεν έχει τύχη αδειοδότησης από οποιοδήποτε όργανο της ΕΠΟ για τις εγχώριες διοργανώσεις και τις διοργανώσεις ΟΥΕΦΑ. Δηλώθηκε μάλιστα ότι δεν πρέπει ούτε για μια μέρα να συμπέσουν σε λειτουργία δύο ΠΑΕ προερχόμενες από το ίδιο μητρικό Σωματείο. Αυτό μεταφράζεται στο ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 πρέπει να εκκαθαριστεί και να διαγραφεί από τα μητρώα ανωνύμων εταιριών πριν από την σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ».

Καραντώνης στο Αλκαζάρ

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων της FootballLeague. Οσον αφορά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου στη Λάρισα απέναντι στην τοπική ΑΕΛ, που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή 29/8, στις 9:00 μ.μ., διαιτητής θα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης από την ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα από την ΕΠΣ Μακεδονίας και Γιώργο Κελάζογλου από την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Ισαάκ Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική. OΚαραντώνης είχε σφυρίξει πέρυσι το παιχνίδι στο ΕΑΚ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Πανηλειακό στα μέσα Νοέμβρη, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 2-1 αλλά να έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Το παιχνίδι, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα διεξαχθεί στο Αλκαζάρ αφού παρά τις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση της ΑΕΛ, η Επιτροπή Αδειοδοτήσεως Γηπέδων δεν έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού στο AELFCArena. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, το παιχνίδι Κυπέλλου θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το OTESport 5. Επίσης, την ίδια μέρα θα μεταδοθούν τηλεοπτικά άλλα δύο παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο αγώνας Ηρακλής Λαμία (18.00, ΟΤΕ Sport 5) και το ματς ΑΕΚ – Φωκικός (20.00, ΟΤΕ Sport 4). Αύριο, Πέμπτη, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το παιχνίδι Παναχαϊκή – Πανηλειακό (17.00, ΟΤΕ Sport 4).

Περιμένουν το εξτρέμ

Τέλος, αναφορικά με τον ποδοσφαιριστή που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός για τις πτέρυγες, ακόμη και σήμερα αναμένονται εξελίξεις. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πρόταση σε ποδοσφαιριστή που ανήκει σε ομάδα SuperLeagueκαι περιμένουν την απάντηση. Αν τελικά δεν προχωρήσει αυτή η περίπτωση, οι Βολιώτες θα στραφούν σε άλλες επιλογές που έχουν ήδη στα… σκαριά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου