ΜΠΑΣΚΕΤ

Έλαμψε ο «Κούνμπο» στη Νέα Ορλεάνη! (pics)

έλαμψε-ο-κούνμπο-στη-νέα-ορλεάνη-pics-216138

Μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Rising Stars Challenge που διεξήχθη τα ξημερώματα στο ΝΒΑ, καθώς βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 142-136. Ο Έλληνας παίκτης, ο οποίος επιλέχθηκε από την λίγκα, ώστε να συμμετάσχει, στη γιορτή των ανερχόμενων ταλέντων του αμερικανικού μπάσκετ, τα πήγε πολύ καλά, ειδικά για πρώτη φορά.

Οι παίκτες που πήραν μέρος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία με προπονητή τον Γκραντ Χιλ και μία με προπονητή τον Κρις Ουέμπερ. Ο Γιάννης βρέθηκε στην ομάδα του Χιλ, παρέα με επτά δευτεροετείς και αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 17 λεπτά, ερχόμενος από τον πάγκο. Τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα πόντους (3/3 δίποντα, 3/4 β), δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο λάθη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου ο Άντρε Ντράμοντ, ο οποίος είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 12 λεπτά συμμετοχής. Ο Γιάννης από την πλευρά του, στο πρώτο ημίχρονο είχε τέσσερις πόντους, δύο ασίστ και ένα κόψιμο στα οκτώ λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Ο Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς ήταν ο παίκτης κλειδί για την ομάδα του Κρις Ουέμπερ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε 15 πόντους, πέντε ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Ο θηριώδης σέντερ των Πίστονς συνέχισε να κάνει πάρτι στις δύο ρακέτες και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Πέτυχε 30 πόντους και μάζεψε 25 ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος του παρκέ. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος αγώνας δεν ήταν χωρισμένος σε τέσσερις περιόδους, αλλά σε δύο μέρη, τα οποία αποτελούνταν από 20 λεπτά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο κολλεγιακό μπάσκετ στην Αμερική.

Το ορεκτικό του All Star Weekend πέρασε και πλέον όλοι μετρούν αντίστροφα για να έρθει η ώρα των τριών μεγάλων διαγωνισμών (ξημερώματα Κυριακής), αλλά και του παραδοσιακού All Star game (ξημερώματα Δευτέρας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου