ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το «χάθηκε ο πολιτισμός» του Αναστασίου και η παραδοχή του Μίτσελ

το-χάθηκε-ο-πολιτισμός-του-αναστασί-239147

Άξιο νικητή χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε πως η ομάδα του ήταν ανώτερη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δικαίως πήρε το «διπλό». Όσον αφορά το άσχημο περιστατικό με το αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα και τον χτύπησε στο πρόσωπο, τόνισε: «Ζαλίζομαι λίγο, αλλά είμαι καλά. Δυστυχώς σήμερα χάθηκε ο πολιτισμός, κρίμα».

«Ζαλίζομαι λίγο, αλλά είμαι καλά. Σήμερα δυστυχώς χάθηκε ο πολιτισμός, κρίμα. Ερχόμαστε να παίξουμε ένα παιχνίδι και κινδυνεύει η ακεραιότητά μας. Ξέρουμε πως έχουμε δυνατότητες και προσπαθούμε να σταθεροποιηθούμε για να βρούμε την ταυτότητά μας. Στα μεγάλα παιχνίδια προσπαθούμε και είμαστε πάντα εκεί. Συνεχίζουμε τη δουλειά και στα λεγόμενα μικρά ματς για να έχουμε καλύτερη νοοτροπία και να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι».

«Μια αλλαγή περίμενα σε σχέση με το ματς του Ολυμπιακού με τη Γιουνάιτεντ, να παίξει δηλαδή ο Φουστέρ. Πριν από κάθε ματς ο προπονητής επιλέγει τους παίκτες με τους οποίους πιστεύει πως μπορεί να κάνει τη ζημιά. Εγώ πίστευα πως μπορούμε να κερδίσουμε. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση και φάνηκε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη. Δείξαμε πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια πανηγυρίσαμε τους τρεις βαθμούς».

Μίτσελ: «Κατώτεροι του αντιπάλου μας»

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια. Ο Ισπανός προπονητής αρκέστηκε να παραδεχτεί πως όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του, προσθέτοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε πολύ κακό βράδυ:

«Είναι αρνητικές όλες οι σκέψεις μας απ’ το σημερινό παιχνίδι. Δεν εμφανιστήκαμε καλοί, κάναμε κακό παιχνίδι. Μπορούμε να πούμε πως όλα πήγαν στραβά σήμερα. Ήταν μια καταστροφική βραδιά, δεν είχαμε τις απαντήσεις που χρειάζονταν σε ένα τέτοιο ματς.

Δεν μας άρεσε καθόλου το πώς εξελίχθηκε αυτός ο αγώνας, έστω και αν όλη η χρονιά φέτος έχει πάει πάρα πολύ καλά για εμάς. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό βέβαια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί σήμερα ήμασταν κατώτεροι του αντιπάλου μας».

Πράνιτς: «Ακόμα δεν το πιστεύουμε»

Ο εκ των σκόρερ του ντέρμπι, Ντάνιελ Πράνιτς, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε με καρδιά και ψυχή απέναντι στον Ολυμπιακό και επεσήμανε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους. Ο Κροάτης μέσος που άνοιξε το σκορ, είπε χαρακτηριστικά: «Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ακόμα δεν το πιστεύουμε. Όλα πήγαν καλά για εμάς. Η καρδιά και η ψυχή παίζει μπάλα και όχι τα χρήματα. Πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους χώρους και κρατήσαμε το μηδέν. Ο Ολυμπιακός θα ανοιγόταν και εκμεταλλευτήκαμε τους κενούς χώρους. Ήμασταν εξαιρετικοί στην τακτική.

Μπεργκ: «Φεύγουμε ευτυχισμένοι»

Πλήρως ικανοποιημένος με την εμφάνιση του ίδιου και των συμπαικτών του δήλωσε και ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός έδωσε την ασίστ για το 1-0 των «πράσινων» και έκανε το 2-0 και μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, είπε: «Πήραμε μια μεγάλη νίκη. Όλη η ομάδα πίστευε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά. Φεύγουμε ευτυχισμένοι, με τους τρεις βαθμούς στις βαλίτσες μας, έχοντας κάνει τη δουλειά μας σωστά».

Πανηγύρισε και ο Τζιμπρίλ Σισέ

Με τον δικό του τρόπο πανηγύρισε το θριαμβευτικό «διπλό» του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού ο Τζιμπρίλ Σισέ. Με τη λήξη της αναμέτρησης ο νυν επιθετικός της Μπαστιά έγραψε τη λέξη «Panathaaaaaaaaaaaaaa» και επισύναψε μια φωτογραφία με τους τρεις σκόρερ του «τριφυλλιού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου