ΤΟΠΙΚΟ

Από το Βόλο με ποδήλατο στη Σαχάρα!

από-το-βόλο-με-ποδήλατο-στη-σαχάρα-271223

O ορειβάτης Νικόλαος Μαγγίτσης και ο ορειβάτης – αθλητής Κώστας Παναγιώτου θα βρεθούν από το Βόλο στην Αφρική και θα λάβουν μέρος σε ποδηλατικό αγώνα αντοχής στη Σαχάρα και στη χώρα του Μαρόκου.

Οι δύο Ελληνες αθλητές θα διασχίσουν 1080 ποδηλατικά χιλιόμετρα από ανατολικά στα σύνορα με την Αλγερία προς τα νοτιοδυτικά μέχρι της ακτές του Ατλαντικού σε 8 ποδηλατικές ημέρες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδρομής (ερημικό περιβάλλον, εναλλαγή υψομετρικών, δυνατοί άνεμοι σε ζεστό και ξηρό κλίμα) κάνουν την προσπάθεια των 1080 χλμ ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Η εμπειρία του Βολιώτη ορειβάτη – αναρριχητή, τα 20 τελευταία χρόνια (32 αποστολές αθλητικής επιβίωσης), ο μόνος Έλληνας με ανάβαση στις «7 summits» την ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου στον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ 8850 μέτρα στις 17/5/2004, δίνει τις προϋποθέσεις για μια πετυχημένη και ασφαλή αποστολή στη μαροκινή Σαχάρα.

Οι δύο Βολιώτες αθλητές θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο από 26 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου 2014. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο Νικόλαος Δημοτάκης, αθλητής/πρωταθλητής ποδηλασίας στο παρελθόν για να προσφέρει τεχνική κάλυψη και στην ευθύνη της ομάδας υποστήριξης.

Από τον Οκτώβριο του 2013, με ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική κατάσταση και προετοιμασία του, ο Νίκος Μαγγίτσης και ο Κώστας Παναγιώτου προπονούνται εντατικά στο ποδήλατο για να έχουν τις καλύτερες δυνατές προσαρμογές. Την τεχνική/ταξιδιωτική υποστήριξη της προσπάθειας έχει αναλάβει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού «True Adventure» στο Βόλο. Συνεχής ενημέρωση από το www.trueadventure.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου