ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Κόκκινο» προβάδισμα, αλλά με πολλά «ασπρόμαυρα» παράπονα

κόκκινο-προβάδισμα-αλλά-με-πολλά-α-288065

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 2-1 στο Καραϊσκάκη στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς με 2-0 (8’ Τσόρι Ντομίνγκες και 11’ Φουστέρ), όμως, ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Αθανασιάδη στο 31’ και κάπου εκεί το ματς έγινε… ροντέο.

Ο διαιτητής Καλογερόπουλος έχασε τον έλεγχο των καρτών αποβάλλοντας σωστά τον Στοχ επειδή έσπρωξε τον Βαλντές, δεν έπραξε όμως ανάλογα στο σπρώξιμο του Φουστέρ (του έδειξε κίτρινη) στον Αθανασιάδη. Οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν το ματς με 10, αλλά άντεξαν στην πίεση του Ολυμπιακού και πλέον έχουν τη ρεβάνς στην Τούμπα στις 16/4.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή επιθετικό προσανατολισμό πιέζοντας τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά. Εξαιτίας της πίεσης οι παίκτες των φιλοξενούμενων έκαναν αβίαστα λάθη δίνοντας την μπάλα εύκολα στους «ερυθρόλευκους». Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε γρήγορα αποτέλεσμα, με τον Φουστέρ να κλέβει την μπάλα λίγο μετά το κέντρο και στη συνέχεια να βρίσκει με ωραία πάσα τον αμαρκάριστο Ντομίνγκες, στην περιοχή του ΠΑΟΚ, που με εναέριο βολέ έκανε το 1-0 στο 8΄.

Οι παίκτες των γηπεδούχων συνέχισαν να πιέζουν και στο 11’ ο Σαλίνο έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από λάθος του Λίνο, σύγκλινε προς την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Φουστέρ, που πλάσαρε το Γλύκο από το ύψος του πέναλτι δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει αλλά στο 31΄,στην πρώτη ουσιαστικά «επίσκεψη» στα καρέ του Μέγερι, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με προβολή του Αθανασιάδη, μετά από σέντρα του Λίνο.

Μετά το τέρμα που πέτυχε ο επιθετικός του «Δικέφαλου» πήρε την μπάλα και έτρεξε προς τη σέντρα, ο Βαλντές προσπάθησε να του την πάρει και ο Φουστέρ τον έσπρωξε από πίσω. Στη σύρραξη αναμείχθηκε κι ο Στοχ, που με τη σειρά του έσπρωξε τον Φουστέρ με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για λίγα λεπτά εξαιτίας των αψιμαχιών. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Καλογερόπουλος, τιμώρησε τους Φουστέρ και Νάτχο με κίτρινη κάρτα ενώ έδειξε απευθείας κόκκινη στον Στοχ, αλλά παρά την αριθμητική υπεροχή οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το τρίτο τέρμα και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται, με την πρώτη καλή ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας να έρχεται στο 48΄ όταν ο Κάμπελ βρήκε τον αφύλακτο Φουστέρ στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά το σουτ του Ισπανού ήταν αδύναμο. Στο 59΄ ο Μαρκάνο, μετά από ωραίο γύρισμα του Μανιάτη, βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από το τέρμα του ΠΑΟΚ αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια πέρασε άουτ.

Στο 68΄ ο Βαλντές έπιασε δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαλίνο αλλά ο Γλύκος με εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς τη Τούμπας, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν.

Διαιτητής:
Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κόκκινη: 34΄ Στοχ

Κίτρινες: Βαλντέζ, Σάμαρης, Φουστέρ – Αθανασιάδης, Τζαβέλλας

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλες): Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Χολέμπας, Εντινγκά (46΄ Σάμαρης), Μανιάτης (67΄Πέρες), Ντομίνγκες, Κάμπελ, Φουστέρ (80΄ Σαβιόλα), Βαλντές.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Νάτχο (75΄ Κατσουράνης), Στοχ, Κάτσε, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Βούκιτς (40΄ Λούκας), Λίνο (68΄ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου