ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Αναστασίου αφιέρωσε το Κύπελλο στον Αλαφούζο

ο-αναστασίου-αφιέρωσε-το-κύπελλο-στον-325228

Στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο αφιέρωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου.

«Αφιερώνω αυτό τον τίτλο στον πρόεδρο, γιατί ξέρω τι έχει τραβήξει από την αρχή της χρονιάς» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Πρασίνων που στη συνέχεια μίλησε για τους παίκτες του:

«Νιώθω χαρά και δικαίωση για την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Από την πρώτη ημέρα, όταν άρχιζε η χρονιά εμείς το πιστέψαμε, οι πολλοί όχι. Αυτά τα πιτσιρίκια κι αυτή η ομάδα έδειξαν ότι έχουν πολύ μέλλον».

Αργότερα σε συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Από την αρχή θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε “αφεντικό” στο γήπεδο. Με εξαίρεση ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο που αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τον Στοχ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε αδυναμία στα στημένα και δουλέψαμε πολύ σε αυτόν τον τομέα τις τελευταίες ημέρες. Για εμένα το μεγάλο στοίχημα ήταν ο ημιτελικός με τον ΟΦΗ. Αφού περάσαμε, ήμουν σίγουρος ότι θα παίρναμε το κύπελλο. Χωρίς ίχνος υπεροψίας, απλώς η ομάδα και τα παιδιά μού βγάζουν τρομερή αυτοπεποίθηση. Η ποιότητα των παικτών, το πάθος και η ταχύτητά μας, έκανε πιο εύκολο το έργο μας και πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μας αντιμετωπίσει. Συγνώμη από τον διαιτητή για την αντίδρασή μου στη φάση του πέναλτι. Δεν σταματάμε εδώ. Η ομάδα ακόμα χτίζεται. Είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά να κερδίζουν τρόπαια. Διέψευσαν τους πάντες. Έχουμε ακόμα δρόμο όμως για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Σίγουρα στην επόμενη σεζόν οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες και θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

Μπεργκ: «Ούτε στα όνειρά μου»

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, τόνισε για την απόδοσή του:

«Ούτε στα όνειρά μου δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που συνέβη. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα κι αυτή που δίκαια κέρδισε», ανέφερε ο στράικερ των Πρασίνων στον OTE TV, συμπληρώνοντας για τον κόσμο: «Ήταν απίστευτος. Τους δώσαμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τον τίτλο».

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Μπεργκ τόνισε: «Συμφωνώ με αυτά που είπε ο προπονητής μου, σχετικά με το μικρό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου όπου είχαμε κάποια προβλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να σκοράρουμε πολλά γκολ. Σχεδόν κάθε ευκαιρία ήταν γκολ κι αυτό αποδεικνύει τον βαθμό συγκέντρωσής μας στο ματς. Ηλθα στην Ελλάδα για να κάνω μια καινούρια αρχή. Και πιστεύω ότι από την ομάδα μας κανείς δεν ήλθε εδώ για να βολευτεί. Όλοι θέλουν να εξελιχθούν. Εγώ βοηθάω την ομάδα και η ομάδα εμένα. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε ρίσκο με εμένα, αφού ήμουν τραυματίας αρκετό καιρό. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου. Ξέρω ότι έχω έλθει σε ένα σπουδαίο σύλλογο με σπουδαίους οπαδούς. Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά δείξαμε τί μπορούμε να κάνουμε. Νιώθω πολύ καλά, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στη νέα προσπάθειά μας τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Ζέκα:
«Για μας ήταν ένας στόχος το Κύπελλο. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και για αυτό πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας, ο οποίος έχτισε την ομάδα αυτή και την έστειλε σε αυτή την επιτυχία.

»Είναι λογικό οι παίκτες σαν τον Μπεργκ με τέτοια απόδοση σε όλη τη σεζόν να κρίνουν ένα αποτέλεσμα. Ήταν ο καλύτερος. Κερδίσαμε χάρη στον Μπεργκ. Του αξίζουν συγχαρητήρια και σε όλη την ομάδα.

»Πολύ δουλειά. Πολύ διάθεση και γιατί δίνουμε τα πάντα σε προπονήσεις και αγώνες. Και πάνω από όλα ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και αυτό κάνει την πορεία μας πιο εύκολη. Όταν προσθέτεις την τακτική σε αυτό όλα γίνονται πιο εύκολα».

Τάσος Λαγός: «Είμαι τρισευτυχισμένος. Είναι το πρώτο μου. Όλα τα παιδιά το αξίζαμε αυτό το τρόπαιο. Έπρεπε απλώς να παίξουμε όπως ξέρουμε. Ήμασταν πολύ καλύτεροι και δικαίως πήραμε το τρόπαιο», ανέφερε ο μέσος του τριφυλλιού.

«Το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι πολύ καλό. Υπάρχει πολύ ταλέντο και ένας προπονητής ο οποίος δουλεύει πολύ και πολύ σωστά», ανέφερε και κατέληξε μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε: «Τώρα, ναι μας ανοίγει η όρεξη».

Γιάννης Αλαφούζος: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Πολλά μπράβο στα παιδιά», σχολίασε ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» στην κάμερα του ΟΤΕ.

Στέφανος Κοτσόλης: «Ζούμε απίθανες στιγμές, είναι μια μεγάλη δικαίωση για τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει από την αρχή της χρονιάς». Α αναφερόμενος στον τελικό παραδέχθηκε πως δεν περίμενε τόσο μεγάλο σκορ στον τελικό: «Εχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, και το αποδείξαμε σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο σκορ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου