ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να μας γίνει μάθημα» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης

να-μας-γίνει-μάθημα-δήλωσε-ο-ιβάν-σαβ-325389

«Ευχαριστούμε και συγγνώμη»

Εμφανής ήταν η απογοήτευση του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, μετά την ήττα με 4-1 και την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έστειλε ενωτικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας πως αυτή η ήττα πρέπει να γίνει μάθημα στον «Δικέφαλο».

«Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να επενδύσουμε σε αυτή την ήττα», ήταν τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη.

Γεωργιάδης: «Κάποιοι δεν άντεξαν το βάρος ενός τελικού»
Στην συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης στην συνέντευξη τύπου άφησε αιχμές για τους παίκτες του λέγοντας πως κάποιοι δεν άντεξαν το βάρος ενός τελικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου:

«Είναι μία δύσκολη βραδιά για την ομάδα μας. Είδα πολυ άγχος κυρίως από έμπειρους παίκτες, ενώ οι νεότεροι ήταν καλά, κάποιοι δεν άντεξαν το βάρος του τελικού», επεσήμανε ο Γεωργιάδης.

«Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απελευθερωμένος, και όταν είσαι έτσι και η τύχη είναι μαζί σου», συμπλήρωσε ο Γεωργιάδης.

«Μετά το 20-25 ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ίσως μας έκανε κακό ο ημιτελικός», υπογράμμισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Χάσαμε πολλή ενέργεια, ήταν λίγος ο χρόνος από εκείνο το ματς. Χάσαμε μερικούς παίκτες. Και μένα μου κάνει εντύπωση, αλλά ίσως το βάρος ήταν μεγάλο για ορισμένους παίκτες και δεν το άντεξαν. Οι στημένες φάσεις και στην άμυνα και στην επίθεση είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης και θέλησης, δεν είναι θέμα ύψους. Η άμυνά μας πήγε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια.

»Ο Μπεργκ έχει και την ικανότητα και την τύχη, είναι πολύ καλός παίκτης και πέτυχε τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλά ως ομάδα, ενώ εμείς δεν ανταποκριθήκαμε καλά στο παιχνίδι», συνέχισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που δεν απέφυγε να σχολιάσει τις έντονες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

«Είναι λογικό είναι όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ είναι λογική η αντίδραση του κόσμου», είπε, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση του Παναθηναϊκού, σημείωσε: «συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, υπάρχει υγεία, ο κόσμος τούς στήριξε και στα άσχημα αποτελέσματα και αυτή η κατάσταση τους βγήκε. Σε εμάς υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις, δεν έχουμε την ηρεμία. Ακόμη και σήμερα σε εμάς φάνηκε να υπάρχει η πίεση ενός ο Παναθηναϊκός ήταν απελευθερωμένος».

Γιώτης Σταματόπουλος

Τέλος, ο βοηθός προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώτης Σταματόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο του «δικέφαλου» που έκανε όλο αυτό το ταξίδι για να βρεθεί στο ΟΑΚΑ, ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση της ομάδας:

«Όταν χάνεις σε έναν τελικό και μάλιστα με τέτοιο σκορ, είσαι πικραμένος και δεν μπορείς να πεις πολλά. Η φάση κλειδί ήταν το διάστημα από το 30’ μέχρι το 45’, με κορυφαίο το οριζόντιο δοκάρι του Σαλπιγγίδη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη στον κόσμο, που έκανε ένα μεγάλο ταξίδι για να γεμίσει την κερκίδα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τις απουσίες: «Το είπαμε και πριν, είναι πολύ λυπηρό το ότι μας έλειψαν αυτοί οι τρεις παίκτες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Εμείς παίζαμε έναν τελικό που τον θέλαμε πολύ. Είπαμε ότι οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε στα πλέι οφ και να καταφέρουμε να πετύχουμε τον επόμενο στόχο μας».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Είναι δύσκολες οι στιγμές, είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι, θα πρέπει να προχωρήσουμε. Σήμερα δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι. Κάναμε καλή πορεία στο Κύπελλο και σήμερα, που θα έπρεπε να ήμασταν το ίδιο καλοί, δεν αποδώσαμε αυτό που έπρεπε. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να καταθέσεις σώμα και ψυχή κι εμείς δεν ήμασταν καλοί. Δίκαια μας κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Όλα παίζουν το ρόλο τους σε έναν τελικό. Ανοιξε το σκορ νωρίς ο αντίπαλος, αν πετυχαίναμε, όμως, γκολ με τη λήξη του ημιχρόνου ίσως να υπήρχε άλλη εξέλιξη στο παιχνίδι. Γενικά, δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα, δεν έχουμε εξήγηση για την εικόνα μας. Σκεφτόμασταν το Κύπελλο, όπως και οι αντίπαλοι. Υπάρχει δρόμος μπροστά μας στα πλέι οφ. Εκεί έχουμε έξι παιχνίδια, πρέπει να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου