ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολα παίζονται πλέον…

ολα-παίζονται-πλέον-337201

Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να αλλάξει για να εκμεταλλευτεί έδρα και χαμένες ευκαιρίες

Ολα παίζονται πλέον για τον Ολυμπιακό, που, παρά τις συνεχόμενες αποτυχίες, παραμένει ζωντανός στη διεκδίκηση της ανόδου και αναζητεί… φρεσκάδα, αλλάζοντας το κλίμα που δικαιολογημένα είναι κλίμα προβληματισμού.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πότε θα βάλει γκολ; Πότε θα κερδίσει; Πότε θα πάρει μπροστά, αναρωτιόνταν φεύγοντας από το γήπεδο την Κυριακή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που για μία ακόμη φορά είδαν την ομάδα να έχει την καθολική υπεροχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι τα Χανιά απέσπασαν ισοπαλία 0-0 στο ΕΑΚ. Η συνέχεια στα όχι καλά αποτελέσματα, η συνέχεια στον προβληματισμό χρειάζονται επειγόντως αλλαγή και πλέον οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν τη νίκη για να αλλάξουν την κατάσταση.

Η ελπίδα του Ολυμπιακού είναι ότι υπολείπονται άλλοι επτά αγώνες και το ζητούμενο είναι να παρουσιαστεί διαφορετικός απ’ ότι στα επτά πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ και ποντάροντας βεβαίως στα ματς έδρας να εκμεταλλευτεί -επιτελούς- το ΕΑΚ και τις χαμένες ευκαιρίες.

Ετσι, ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των πλέι οφ, η βολιώτικη ομάδα παρά το γεγονός ότι είναι για έξι αγώνες χωρίς νίκη, βρίσκεται μόλις μια νίκη (3 βαθμούς) από την κορυφή που είναι η Κέρκυρα, την οποία αντιμετωπίζει αύριο, και έναν βαθμό μακριά από την άλλη θέση που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα, τη δεύτερη.

Προχθές, για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν σκόραρε αν και πήρε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία πιέζοντας για το γκολ. Η κατοχή, ο έλεγχος του ρυθμού, η πρωτοβουλία των κινήσεων και οι ευκαιρίες δεν κέρδισαν το άγχος και την ατυχία των πλέι οφ και δεν οδήγησαν τον Ολυμπιακό Βόλου στη νίκη επί των Χανίων, που είχε καλά διαβασμένη άμυνα.

Στο τελευταίο 15λεπτο ο Ολυμπιακός κουρασμένος, χωρίς τις αλλαγές να δίνουν λύση και τον Ρόκα να παίζει ηρωικά τραυματίας (νωρίτερα αποχώρησε τραυματίας ο Κωστούλας) «απείλησε» πολύ περισσότερο αλλά ο Θεοδωρόπουλος κράτησε το μηδέν για την ομάδα του που θα μπορούσε να είχε κάνει την έκπληξη με τις ευκαιρίες των Τσάτσου και Μαραγκουδάκη στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντελής): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Κωστούλας (67’ λ. τρ. Ζέρης), Αρβανίτης, Ρόκας, Κριστόμπαλ, Κατσίκης (46’ Δεινόπαπας), Μπρέσκα, Μόνχε (70’ Ιωάννου), Γκούρμα

Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Πιθαρούλης, Πότσι, Πάγκαλος, Τσάτσαρης (85’ Χατζηησαΐας), Βαλλιάνος (76’ Τσάτσος), Κοσταντίνοφ (57’ Καμπλιώνης), Μαραγκουδάκης

Σαφώς προβληματισμένος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Παντελής, μίλησε για αυτοκτονία της ομάδας ενώ ανέλαβε την ευθύνη για το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Από αύριο (6 μ.μ. με την Κέρκυρα) οι ερυθρόλευκοι θέλουν να παρουσιάσουν ένα νέο πρόσωπο, αφού μέχρι τώρα είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στην έδρα της, έχει την χειρότερη επίθεση (3 γκολ) και τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών (6) και βλέποντας μπροστά καλείται να εκμεταλλευτεί το καλό πρόγραμμα στο Βόλο (Τετάρτη 7/5: Ολυμπιακός – Κέρκυρα, Κυριακή 11/5: Νίκη – Ολυμπιακός, Τετάρτη 14/5: Ολυμπιακός – Φωστήρας και Τρίτη 20/5: Ολυμπιακός – Ηρακλής Ψαχνών).

Τέλος, ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει την αξία του, που φάνηκε στο πρωτάθλημα, αφού τα πλέι οφ δεν τελειώνουν εδώ και απλά προχθές ήταν μόνο το φινάλε του πρώτου γύρου, και αφού παραμένει πάντα σε τροχιά ανόδου, σε καμία περίπτωση το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα δεν ακυρώνει πως η ομάδα διαθέτει παίκτες μεγάλης αξίας και κλάσης.

Σοκ με Κωστούλα

Η συνεχιζόμενη ατυχία πάντως χτύπησε εκ νέου την πόρτα του Ολυμπιακού Βόλου, στην πιο δύσκολη φάση της σεζόν. Ο λόγος; Ο Θανάσης Κωστούλας, που και πέρσι προς το τέλος είχε σοβαρό τραυματισμό, χτύπησε κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου παιχνιδιού και χθες διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα κνήμης περόνης και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με τη σεζόν να τελειώνει εδώ για τον έμπειρο αμυντικό.

Ο άτυχος Κωστούλας τελειώνει τη χρονιά -και ίσως την καριέρα του- με πολλά άπιαστα ρεκόρ, καθώς όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου, από τον οποίο είχε φύγει το καλοκαίρι του 1994 και αυτό έγινε έπειτα από 18,5 χρόνια, ενώ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση επιστροφής σε ομάδα ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα!

Μάλιστα, από τους παίκτες που είναι φέτος στο ρόστερ ο Κωστούλας είναι μακράν ο πρώτος σε συμμετοχές αφού ξεκινώντας στις 3/10/93 και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 560 ματς. Συγκεκριμένα, 335 στην Α’ Εθνική, 124 στην Β’, 82 στο κύπελλο Ελλάδος και 19 ευρωπαϊκές. Η ατυχία του Κωστούλα προχθές είναι ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός για τους «ερυθρόλευκους», ύστερα από εκείνον του Καπετάνου και τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με την Κέρκυρα παραμένει εκτός ο Στάθης Ρόκας. Αμφίβολη για αύριο είναι η επιστροφή του Κατσιαρού, ενώ στην 11αδα επιστρέφει από τιμωρία ο Μελίσσης.

Παρελθόν ο Δεινόπαπας

Παρελθόν από την ερυθρόλευκη ομάδα αποτελεί ο Θανάσης Δεινόπαπας, την ώρα που απομένουν επτά αγώνες ως τη λήξη των πλέι οφ. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του Θανάση Δεινόπαπα, στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του». Ο Θάνος Δεινόππαπας είχε 30 συμμετοχές (26 στο πρωτάθλημα 16 βασικός 10 ως αλλαγή πετυχαίνοντας 4 γκολ και έχοντας 3 ασίστ – 4 στο κύπελλο με 1 γκολ).

Γεύμα συσπείρωσης

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, η συσπείρωση γύρω από την ομάδα είναι η μοναδική επιλογή για την αγωνιστική της ανάκαμψη. Για το λόγο αυτό, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Παντελής αποφάσισε να κάνει σήμερα το μεσημέρι το τραπέζι στους παίκτες στην προσπάθεια του να τους κρατήσει ενωμένους και να τους ανυψώσει τη ψυχολογία εν όψει τις συνέχειας των πλέι οφ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου