ΤΟΠΙΚΟ

Παραμονή ή αναμονή;

παραμονή-ή-αναμονή-351956

Το τι θα κάνουν Νάουσα και Μαχητής περιμένει ο Ρήγας Φεραίος για να δει αν θα «κλειδώσει» την παραμονή του από σήμερα

Η 29η και προτελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διεξάγεται σήμερα. Σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα στροφή του πρωταθλήματος, όσον αφορά το ποια ομάδα θα κατακτήσει την 8η θέση της παραμονής, ο Ρήγας Φεραίος, που θα πάρει ένα ξεκούραστο τρίποντο χωρίς αγώνα απέναντι στον Πυργετό, έχει το… αυτί του στο τι θα γίνει στα παιχνίδια της Νάουσας και του Μαχητή Τερψιθέας.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, την καταλληλότερη στιγμή ήρθε το άνευ αγώνος τρίποντο απέναντι στον Πυργετό Λάρισας, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Ο Ρήγας Φεραίος την προτελευταία και κομβική αγωνιστική δεν θα κουραστεί καθόλου για να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη, την ώρα που οι άλλοι συνδιεκδικητές της παραμονής, Νάουσα και Μαχητής, αγωνίζονται εντός με Λαμία και ΑΟ Καρδίτσας, αντίστοιχα.

Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη θα φτάσουν τους 41 βαθμούς και, μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, ποντάρουν σε ισοπαλία η ήττα της Νάουσας (37 βαθ.) και του Μαχητή (35 βαθ.) για να «κλειδώσουν» από σήμερα την παραμονή και να πάνε για… διακοπές στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (21/5) στην Κύμη.

Η Νάουσα παρέμεινε στο παιχνίδι της παραμονής μετά το διπλό που πήρε στην Καρδίτσα και σήμερα φιλοξενεί την πρωτοπόρο Λαμία (βρίσκεται στο +4 από το δεύτερο Αχιλλέα Νεοκαισαρείας), ενώ την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στην Χαλκίδα, απέναντι στην τοπική ομάδα. Από την άλλη, ο Μαχητής Τερψιθέας κοντράρεται εντός με τον υποβιβασμένο ΑΟ Καρδίτσας και την τελευταία αγωνιστική παίζει στη Λαμία. Αν οι δύο εν λόγω ομάδες δεν κερδίσουν σήμερα, οι κυανόλευκοι του Βελεστίνου θα πανηγυρίσουν αυτόματα την παραμονή. Σε διαφορετική περίπτωση, οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη θα αναγκαστούν να διεκδικήσουν τη νίκη στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (Τετάρτη 21/5) στην αδιάφορη βαθμολογικά, Κύμη (βρίσκονται στο -10 από την πρώτη Λαμία και στο -6 από το δεύτερο Αχ. Νεοκαισαρείας), για να παραμείνουν στην κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε με τις εν λόγω δύο ομάδες, ο Ρήγας υπερτερεί απέναντι στη Νάουσα, όχι όμως απέναντι στο Μαχητή.

Στα αγωνιστικά, οι κυανόλευκοι, έχοντας το μυαλό τους στα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής, επιστρέφουν στις προπονήσεις σήμερα, μετά το χθεσινό ρεπό. Ο Γιώργος Χατζής που πήρε εσκεμμένα την κόκκινη κάρτα στο ματς με τον Αχιλλέα Δομοκού (με την κίτρινη που δέχθηκε έφτασε τις 9 και θα έχανε και το παιχνίδι της Κύμης) θα εκτίσει την τιμωρία του σήμερα και θα είναι διαθέσιμος για την τελευταία αγωνιστική. Παράλληλα, επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Γιώργος Αλεξίου και Κώστας Ζενούνι, ενώ -αντίθετα- εκτός είναι ο Θανάσης Μπλέτσας, που χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς, λόγω του τραυματισμού του στη μύτη.

Το πρόγραμμα (29η αγων.)

Σήμερα (5 μ.μ.)

Τρίκαλα – Χαλκίδα

Αμπελωνιακός – Μακροχώρι

Αχιλ. Δομοκού – Λευκάδια

Νάουσα – Λαμία

Μαχητής – ΑΟ Καρδίτσας

Αχιλ. Νεοκ. – Κύμη

Πυργετός – Ρήγας Φεραίος α.α. 0-3

Ρεπό: Δωτιέας

Η βαθμολογία

1.Λαμία 62
2.Αχιλ. Νεοκ. 58
3.Κύμη 52
4.Τρίκαλα* 44
5.Λευκάδια 42
6.Δωτιέας Αγ.* 41
7.Μακροχώρι 40

8.Ρήγας Φεραίος

38
9.Νάουσα 37
10.Μαχητής 35
11.Χαλκίδα 33
12.ΑΟ Καρδίτσας 23
13.Αχιλ. Δομοκού 22
14.Αμπελωνιακός 17
15.Πυργετός* -6

*Τρίκαλα και Δωτιέας δεν έχουν κάνει το ρεπό τους για το β’ γύρο, ενώ ο Πυργετός έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου