ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: «Πρωτάθλημα μπράβων»

πάτσης-πρωτάθλημα-μπράβων-356476

Μετά τις καταγγελίες των Αλέκου Βοσνιάδη και Αρη Σοϊλέδη, για όσα συνέβησαν πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του αγώνα στο «νησιού των Φαιάκων», ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, μίλησε για όσα έζησαν οι κυανόλευκοι, το «πρωτάθλημα μπράβων» όπως το χαρακτήρισε αλλά και το κλίμα έντασης που επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας των κυανόλευκων, τόνισε, μιλώντας στο Ρ/Σ BlueStarFM: «Εχω προλογίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι όπως είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι άθλημα. Είναι πρωτάθλημα μπράβων. Σε όλα τα γήπεδα που έχουμε πάει, έχουμε γνωρίσει όλους μπράβους της νυχτερινής Αθήνας και των αθηναϊκών γυμναστηρίων. Κάποιοι πρόεδροι δεν πληρώνουν τους παίκτες τους, αλλά έχουν λεφτά για να μετακινούν μπράβους, με αεροπλάνα βαπόρια και αυτοκίνητα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, διότι πιστεύουν πως μ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να κερδίσουν τους αγώνες. Κάτι αντίστοιχο έγινε και από την μεγάλη ομάδα της Κασσιόπης, η οποία φρόντισε να δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης την ώρα που οι παίκτες μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, κανένας απ’ αυτούς δεν τόλμησε να αγγίξει ποδοσφαιριστή μας, αυτό το τονίζω κατηγορηματικά.Οι παίκτες ήταν προφανές πως επηρεάστηκαν. Παιδιά είναι που παίζουν ποδόσφαιρο. Ο καθένας μας θα επηρεάζονταν στη θέα κάποιων γραμμωμένων κυρίων», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Εχω συνηθίσει την ιδέα για το πως διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει αυτούς που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναρωτηθούν για το ποιο είναι το μέλλον αυτού του αθλήματος και αυτού του προϊόντος. Φανταστείτε πως προχθές στο κρισιμότερο ματς της Κασσιόπης, οι φίλαθλοί της ήταν όλοι κι όλοι 150 άτομα. Από κει και πέρα έγινα όσα έγιναν. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, δεχθήκαμε δύο γκολ, προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε στο δεύτερο, τα καταφέραμε μερικώς, τελείωσε ο αγώνας, τον αφήνουμε πίσω. Είμαστε στη 2η θέση και προχωράμε στον επόμενο αγώνα με τα Χανιά».

Για το πως άρχισε το επεισόδιο: «Το επεισόδιο έγινε όταν ένας από την τεχνική ηγεσία της Κασσιόπης επιτέθηκε φραστικά και κινήθηκε απειλητικά στον Ανιέτε, επενέβη ένας δικός μας άνθρωπος για να τον απομακρύνει και τότε ξαφνικά έπεσαν πάνω του 15 μπράβοι. Όλο αυτό το κλίμα υπήρχε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων και πέριξ αυτών».

Επίσης, τόνισε πως ακόμη και στον ίδιο έγινε σωματικός έλεγχος: «Σημειώστε πως η αστυνομία με υπέβαλλε σε σωματικό έλεγχο. Τον πρόεδρο της ομάδας, δεν ξέρω αν τα κάνει αυτά ο κ. Τόλιας ή ο επικεφαλής εκεί, στους φιλοξενούμενους στο Πανθεσσαλικό, με υπέβαλλαν σε σωματικό έλεγχο γιατί με θεώρησαν ύποπτο για να μεταφέρω αντικείμενα εντός του γηπέδου».

Για την ανοχή της πολιτείας: «Η πολιτεία δείχνει μία τεράστια ανοχή στη διείσδυση του υποκόσμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπότε όσο η πολιτεία τους ανέχεται να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, εγώ λέω καλά κάνουν. Αν υπήρχε κράτος και αστυνομία, ο πρόεδρος της Κασσιόπης θα έπρεπε σήμερα στο κρατητήριο. Αν υπήρχε ΕΠΟ και κανόνες ο αγώνας δεν θα γινόταν ποτέ. Οι μπράβοι ήταν περισσότεροι από τον κόσμο. Προφανώς ήταν προσχεδιασμένο. Προφανώς είχαμε λάβει τα μέτρα μας αλλά δεν γίνεται να βγαίνουμε κάθε μέρα παγανιά στα γυμναστήρια της Αθήνας να μαζεύουμε κόσμο».

Για τη μη ύπαρξη Εισαγγελέα: «Δεν μπορώ να ειδοποιήσω εγώ τον Εισαγγελέα. Δεν έχει και νόημα. Ολοι γνωρίζουν την ποιότητα αυτών που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολοι ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουμε. Η αστυνομία ήταν εκεί. Όταν του λέει του επικεφαλή της αστυνομίας ο πρόεδρος της Κασσιόπης, κάτσε κάτω και αυτός κάθεται κάτω. Τι άλλο να κάνεις;Εφόσον ακόμα και η αστυνομία δεν τηρεί τα νόμιμα, τότε τι άλλο να κάνεις; Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι ο γύρος του θανάτου. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, θα παίξουμε με αυτούς τους όρους. Ξέρουμε τι είναι ο καθένας τους και τι θα αντιμετωπίσουμε».

Και τώρα… Χανιά

Χθες το απόγευμα επέστρεψαν στη… βάση τους οι κυανόλευκοι -μετά την ήττα στην Κέρκυρα- και το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση στο Πανθεσσαλικό. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη θα προπονηθούν και σήμερα, με τον Μακεδόνα τεχνικό να καταστρώνει τα σχέδιά του για το νέο εκτός έδρας παιχνίδι, αυτό απέναντι στα Χανιά την ερχόμενη Τρίτη (20/5), με σέντρα στις 7.30 μ.μ.

Εκτός πλάνων, για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής των playoffsστην Κρήτη, οι τιμωρημένοι Ακασού και Γιώτας, που δηλώθηκαν να εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής τους, ενώ -αντίθετα- επιστρέφουν οι Τζιώρας και Μπιτσάκος. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα μπορέσει να ενισχύσει ο Πινιέιρο, λόγω του προβλήματος στο γόνατο, που του στέρησε τη συμμετοχή του στην αποστολή για Κέρκυρα. Ο Αλέκος Βοσνιάδης θα δει σε τι κατάσταση θα είναι ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος και αν τελικά θα τον έχει στο… οπλοστάσιο.

Φιλικό με ΠΑΟΚ σήμερα οι Νέοι

Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Κ17 του ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (4 μ.μ.) η ομάδα Νέων της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League Νέων, ο Παντελής Βαρβέκης θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες του σε ακόμη ένα παιχνίδι, με αντίπαλο την Κ17 του ΠΑΟΚ, η οποία έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Final 4 του αντίστοιχου ηλικιακά πρωταθλήματος, για να αποκλειστεί στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη και οι φίλοι των κυανόλευκων θα μπορούν να εισέρχονται στο Στάδιο από την Β’ Πεζογέφυρα.

Η αποστολή της Κ19 της Νίκης απαρτίζεται από τους: Σιφνιώτη, Αγγελή, Ράπτη, Σουάρες, Χρ. Κελεσίδη, Γιαννούλα, Μπλούχο, Στατήρα, Γρηγοριάδη, Μέτσε, Πέτση, Τσιάκο, Πάσχο, Στρούγγη, Λαρίση, Αργύρη, Ντιμιτρίεβιτς, Παπάζογλου και Πύλο, ενώ απουσιάζει, για την ομάδα του Παντελή Βαρβέκη, ο Γεωργατζής, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου