ΤΟΠΙΚΟ

Τα πάντα για την παραμονή

τα-πάντα-για-την-παραμονή-365019

Από την Κύμη φιλοξενείται σήμερα (5 μ.μ.) ο Ρήγας Φεραίος στο φινάλε του πρωταθλήματος

Η τελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής διεξάγεται σήμερα. Στον 3ο όμιλο, ο Ρήγας Φεραίος φιλοξενείται από την Κύμη και θέλει μόλις έναν βαθμό για να πανηγυρίσει την παραμονή, ανήμερα του εορτασμού των πολιούχων του Βελεστίνου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την ώρα που η πρωταθλήτρια Λαμία υποδέχεται τον έτερο διεκδικητή της παραμονής, Μαχητή Τερψιθέας.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Η μεγάλη στιγμή για τον Ρήγα Φεραίο έφτασε… Οι κυανόλευκοι, που αναχώρησαν χθες για την πόλη της Εύβοιας, βρίσκονται μπροστά στο μεγάλο στόχο. Η φετινή προσπάθεια των Βελεστινιωτών, που πέρασε από… χίλια κύματα, θα ολοκληρωθεί σήμερα, με τη διεκδίκηση της παραμονής στην Κύμη. Μετά την ανάδειξη της Λαμίας σε πρωταθλήτρια και του υποβιβασμού της Νάουσας, την περασμένη αγωνιστική, ένα μέτωπο παραμένει ανοιχτό, με τον Ρήγα Φεραίο και το Μαχητή Τερψιθέας να διεκδικούν την 8η και τελευταία θέση της παραμονής.

Σε πιθανή ισοβαθμία, οι Λαρισαίοι έχουν το πλεονέκτημα. Ετσι, οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη, που έχουν 41 βαθμούς, χρειάζονται μόλις έναν βαθμό στο φινάλε για να πανηγυρίσουν την παραμονή τους στη Γ’ Εθνική, αδιαφορώντας για το τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι… φωτιά, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Λαμία και το Μαχητή Τερψιθέας (38 βαθ.). Ακόμη και με ήττα οι Βελεστινιώτες θα παραμείνουν στην κατηγορία, αν δεν νικήσουν οι Λαρισαίοι την πρωταθλήτρια Λαμία στη Φθιώτιδα.

Σπαθής: «Θα δώσουμε όλοι το 100%»

Το θετικό αποτέλεσμα αναζητούν σήμερα οι Βελεστινιώτες, ώστε να μην ασχοληθούν με την εξέλιξη του παιχνιδιού στη Λαμία. Ο αρχηγός του Ρήγα Φεραίου, Χρήστος Σπαθής, μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και δίνει το σύνθημα νίκης ενόψει του παιχνιδιού. Παράλληλα, τονίζει πως όλοι οι κυανόλευκοι είναι προετοιμασμένοι για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να επιτευχθεί η παραμονή. Αναλυτικά:

«Ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι άλλοι, εμείς θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα. Πάμε για τη νίκη αλλά και η ισοπαλία μας βολεύει. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, έχουμε δουλέψει πολύ, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια σημαντική απουσία και όλα τα παιδιά θα αγωνιστούν στο 100% για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος».

Για τη φετινή πορεία που τους φέρνει με το ένα πόδι στην παραμονή, παρά το κακό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο και τα στοιχεία της ανάκαμψης: «Εμείς πεισμώσαμε, θέλαμε να δείξουμε τι αξίζουμε. Μετά το παιχνίδι με τον Αμπελώνα, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και βρεθήκαμε στο -7 από την παραμονή, κάναμε μία συζήτηση όλοι μαζί. Είχαμε φτάσει ακόμη και στο σημείο να έχουν ξεγραμμένο κάποιοι τον Ρήγα. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας, διορθώσαμε κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μας και στη συνέχεια παρουσιαστήκαμε αποφασισμένοι, συγκεντρωμένοι, καταφέραμε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα και έτσι ήρθαν και τα σερί των νικών. Διαφυλάξαμε την άμυνά μας και δουλέψαμε πολύ σε αυτό το στοιχεία για να μπορούμε ακόμη κι αν δεν σκοράρουμε, να μην χάνουμε, και να παίρνουμε έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Επίσης, γίναμε πιο εύστοχοι και καταφέραμε να σκοράρουμε ακόμη και σε παιχνίδια που δημιουργούσαμε λίγες ευκαιρίες. Σε συνδυασμό με την άμυνα, φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Το ηθικό μας αναπτερώθηκε και καταφέραμε να ανταπεξέλθουνε. Πλέον, το μυαλό μας είναι στο σημερινό παιχνίδι».

Από χθες στην Κύμη

Χθες το μεσημέρι αναχώρησαν για την Κύμη οι κυανόλευκοι, όπου διανυκτέρευσαν για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι. Πέραν του τραυματία Μπλέτσα, ο Λάκης Μπακάλης δεν έχει να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα απουσιών, μιας κι επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Γιώργος Αλεξίου, Γιώργος Χατζής και Κώστας Ζενούνι. Ετσι, στην αποστολή βρίσκονται οι: Τσουμπέκος, Βουραζέρης, Κεφαλάς, Ρέβης, Γούτσιος, Γκίκα, Ζατσάι, Τσουκάλης, Κόκκας, Ζενούνι, Κουβελάς, Ποτόμι, Μιχολίτσης, Σπαθής, Χατζής, Γάρος, Ρηγίνος, Μπακάλης, Γουτούλης, Αλεξίου και Μπίκας.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αλέξ. Τσαμούρης από τον Πειραιά, με βοηθούς τους Ζησιμόπουλο και Τζιλίρη από την ίδια Ενωση.

Διορθώθηκε η… γκάφα

Ανησυχία στις τάξεις του Ρήγα Φεραίου δημιούργησε η απόφαση των υπευθύνων της ΕΠΟ να αλλάξουν την ώρα διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα σε Λαμία και Μαχητή (7 μ.μ.), σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ματς της 30ης αγωνιστικής τα οποία θα αρχίσουν στις 5 μ.μ., δημιουργώντας έτσι ζήτημα αξιοπιστίας. Μετά από επικοινωνία των ανθρώπων της ομάδας του Βελεστίνου με την ΕΠΟ, το θέμα λύθηκε με την Ομοσπονδία να αναφέρει πως η αλλαγή της ώρας έγινε επειδή δεν υπολογίσθηκε πως το παιχνίδι – φιέστα της Λαμίας κρίνει την παραμονή.

Η τελευταία (30η) αγωνιστική:

Σήμερα (5 μ.μ.)

Χαλκίδα – Νάουσα

Λαμία – Μαχητής Τερψ.

ΑΟ Καρδίτσας – Αχιλ. Νεοκαισαρείας

Κύμη – Ρήγας Φεραίος

Δωτιέας – Αμπελωνιακός

Μακροχώρι – Αχιλ, Δομοκού

Λευκάδια – Πυργετός α.α. 3-0

Ρεπό: Τρίκαλα

Η βαθμολογία

1.Λαμία 65

2.Αχιλ. Νεοκαισαρείας 59

3.Κύμη 53

4.Τρίκαλα* 44

5.Μακροχώρι 43

6.Λευκάδια 42

7.Δωτιέας 41

8.Ρήγας Φεραίος 41

9.Μαχητής 38

10.Νάουσα 37

11.Χαλκίδα 36

12.Αχιλ. Δομοκού 25

13.ΑΟ Καρδίτσας 23

14.Αμπελωνιακός 17

15.Πυργετός -6

Τα Τρίκαλα κάνουνε σήμερα το ρεπό τους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου