ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να βγει «ζωντανός» από τη μάχη

να-βγει-ζωντανός-από-τη-μάχη-383473

Το σπουδαιότερο παιχνίδι του στη διαδικασία των playoffs δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στα Χανιά τον τοπικό ΑΟΧ και στοχεύουν σε νίκη ή -στη χειρότερη περίπτωση- σε ισοπαλία για να πάρουν το «εισιτήριο» της εισόδου στο μπαράζ με την Ξάνθη.

Αφού, μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Τετάρτης, η απευθείας άνοδος είναι σχεδόν απίθανη, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ανασυνταχθούν για τη «μάχη» στα Χανιά, ώστε να βγουν αλώβητοι και να καταφέρουν σε μία δύσκολη έδρα να πετύχουν την είσοδό τους στο μπαράζ. Στη σημερινή τελευταία αγωνιστική των playoffs, άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο καλούνται να σηκώσουν το κεφάλι, να ξεχάσουν ότι δεν κατάφεραν να πάρουν την απευθείας άνοδο, για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα Χανιά.

Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη είναι προσηλωμένοι στο στόχο, καθώς γνωρίζουν πως στο παιχνίδι -αρχικά- στα Χανιά και (σε περίπτωση που πάρει το θετικό αποτέλεσμα) στο μπαράζ με την Ξάνθη στη συνέχεια, θα παιχτούν οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς. Ο σημερινός στόχος μπορεί να μην είναι εύκολος, είναι όμως εφικτός. Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να παρουσιαστεί σοβαρός και να πετύχει κάτι που κατάφερε στις περισσότερες αναμετρήσεις των playoffs, ακόμη και με ελλείψεις, δηλαδή το να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι, που διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο μίνι πρωτάθλημα, έχουν να δεχτούν τέρμα από τις 27/4 και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή (1-1). Αυτό που πλήρωσαν ήταν η ατυχία και η επιθετική δυστοκία. Σήμερα, θέλει να εκμεταλλευτεί την πιο δυνατή του γραμμή, να μην δεχθεί τέρμα και να σκοράρει για να κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο του.

Επίσης, ο Ολυμπιακός θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού ανάμεσα στη Νίκη και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου θέλει ένα… δώρο και την ήττα των κυανόλευκων του Αλέκου Βοσνιάδη. Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με ερυθρόλευκο τρίποντο στα Χανιά, θα χαρίσουν τους παίκτες του Νίκου Παντέλη τη δεύτερη θέση και την απευθείας άνοδο.

Για δύο αποτελέσματα θα παραταχθούν στο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι (6 μ.μ., ΟΤΕ Sport 4).Oι Χανιώτες κατέχουν την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στα playoffs (μαζί με τον Ολυμπιακό), αφού έχουν δεχθεί μόλις δύο τέρματα και έχουν βάλει οκτώ σε έξι αναμετρήσεις, ενώ συνολικά στο γήπεδο των Περιβολίων έχουν επίδοση τέσσερις νίκες, καμία ισοπαλία και δύο ήττες.

Συγκεκριμένα, έχουν ηττηθεί από Ηρακλή Ψαχνών (0-1) και Νίκη Βόλου (0-1), ενώ έχουν επικρατήσει κόντρα σε Ηρακλή (3-0), Αιγινιακό (2-0), Κέρκυρα (2-0) και Φωστήρα (1-0).

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, κατέχει την καλύτερη άμυνα. Εντός έδρας έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ σε έξι αναμετρήσεις, ενώ έχει σκοράρει και τρεις φορές. Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες είναι η επίδοση των ερυθρόλευκων εκτός έδρας και συγκεκριμένα:

Νίκες σε Κέρκυρα (1-2) και Ηρακλή Θεσσαλονίκης (0-1), ισοπαλίες σε Αιγίνιο (0-0) και Νίκη Βόλου (0-0) και ήττες σε Φωστήρα (1-0) και Ψαχνά (1-0).

Μέσα ο Μπρέσκα

Με τον Μάριο Μπρέσκα στην αποστολή ταξίδεψε για τα Χανιά ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά το πρόβλημα τραυματισμού στο δικέφαλο που δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει όλες τις προπονήσεις της προετοιμασίας για τον «τελικό» στα Χανιά.

Ο Σλοβάκος μέσος γυμνάστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς χθες το πρωί και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Νίκο Παντέλη. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Αρβανίτης και Μόνχε, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι σε περίπτωση που οι Βολιώτες κατακτήσουν την 3η θέση και αγωνιστούν στο μπαράζ της 8ης Ιουνίου (όπως αποφάσισε ομόφωνα την περασμένη Παρασκευή η Super League), το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδο, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 από ομάδα της πρώτης κατηγορίας της χώρας.Εκτός -φυσικά- και οι τραυματίες Κωστούλας, Καρράς, Καπετάνος, Κριστόμπαλ και Καρίλ, ενώ συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στον Αιγινιακό επιστρέφει ο Γιαλούσης.

Την αποστολή, που βρίσκεται από χθες στα Χανιά, απαρτίζουν οι: Μπρέσκα, Γκούρμα, Γεωργίου, Γιαλούσης, Γκίτκος, Ζέρης, Ιωάννου, Κατσιαρός, Κατσίκης, Κεσίδης, Κολημήτρας, Κόμνος, Μελίσσης, Μπόρας, Νικολιάς, Ντινόπουλος, Πινδώνης και Ρόκας.

Στην ενδεκάδα ο Γκίτκος θα βρίσκεται για ακόμη μία φορά κάτω από την εστία, οι Ζέρης, Γιαλούσης, Μελίσσης και Κατσιαρός θα αγωνιστούν από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας. Ο Πινδώνης, μετά την τοποθέτησή του στο κέντρο της άμυνας του παιχνιδιού με τον Αιγινιακό, επιστρέφει στη μεσαία γραμμή, όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον Ρόκα. Σε ρόλο μεσοεπιθετικού σε πιο ελεύθερο ρόλο θα βρίσκεται ο Κατσίκης, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκούρμα, ενώ οι Μπρέσκα (ή Ιωάννου) δεξιά και Νικολιάς αριστερά θα είναι τα εξτρέμ.

Ο Δασκαλόπουλος σφυρίζει τον «τελικό»

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος από την Κορινθία θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στα Χανιά και τον Ολυμπιακό Βόλου. Βοηθοί του θα είναι οι Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας) και Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος από την Αιτωλοακαρνανία.

Συλλυπητήρια σε Τσεκούρα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για το θάνατο της μητέρας του προέδρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκου Τσεκούρα. Συγκεκριμένα: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου Νίκου Τσεκούρα, για το θάνατο της μητέρας του, Αικατερίνης».

Απουσίες για τα Χανιά

Μόνο το τρίποντο σκέφτονται οι άνθρωποι του ΑΟΧ απέναντι στον Ολυμπιακό για να πανηγυρίσουν την κατάληψη της 3ης θέσης. Μάλιστα, τύπωσαν και μπλουζάκια με μήνυμα για την Α’ Εθνική. Στο σημερινό «τελικό» ο Μουράτ Σεροπιάν δεν θα μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες δύο ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, εκτός είναι οι τιμωρημένοι Τσατσαρής και Μπουντόπουλος, ενώ ο Παγώνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το σημερινό παιχνίδι και πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί αν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αντίθετα, ο Ελληνοαρμένιος τεχνικός υπολογίζει και πάλι στους Πότσι και Μανωλά, που εξέτισαν τις ποινές τους και επέστρεψαν στο… οπλοστάσιο. Οσον αφορά τα εισιτήρια του παιχνιδιού στα Περιβόλια, το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο, αφού πρόκειται για το ιστορικότερο παιχνίδι της ιστορίας του κρητικού συλλόγου, που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Α’ Εθνική.

Η τελευταία στροφή

Σήμερα πέφτει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της FootballLeague με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs. Στα μέτωπα που έχουν παραμείνει ανοιχτά, Χανιά και Ολυμπιακός Βόλου θα παλέψουν για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο μπαράζ, η Νίκη Βόλου χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να «κλειδώσει» την άνοδό της στη SuperLeague, ενώ η Κέρκυρα θα διεκδικήσει το τρίποντο στο Αιγίνιο για να στεφτεί πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά, η τελευταία αγωνιστική

Σήμερα (6 μ.μ.)

Χανιά – Ολυμπιακός Β. (OTESport4)

Φωστήρας – Ηρακλής Ψ. (OTESport5)

Αιγινιακός – Κέρκυρα (OTESport2)

Νίκη Β. – Ηρακλής Θ. (OTESport1)

Η Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1.Κέρκυρα 28 13-9

2.Νίκη Β. 26 14-9

3.Ολυμπιακός Β. 24 10-5

4.Χανιά 21 15-9

5.Ηρακλής Ψ. 18 13-11

6.Ηρακλής Θ. 15 9-12

7.Αιγινιακός 13 11-18

8.Φωστήρας 9 6-18

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου