ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ελπίδα στο μπαράζ

η-ελπίδα-στο-μπαράζ-384247

Ορθιος ο Ολυμπιακός στα Χανιά (0-0) πήρε τη θέση που τον οδηγεί στον «τελικό» … με την Ξάνθη για την άνοδο

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε όρθιος και χθες πέρασε αλώβητος από τα «φλεγόμενα» Χανιά (0-0) και έμεινε ζωντανός στο όνειρο για την άνοδο αφού πήρε το εισιτήριο για τον αγώνα μπαράζ (με την Ξάνθη), που θα κρίνει ποια ομάδα εκ των δύο θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στα μεγάλα σαλόνια.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός με σωστή διαχείριση πήρε αυτό που ήθελε στα Χανιά και δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να διεκδικήσουν το δικαίωμα να έχουν και τέταρτη ομάδα στη Super League, ενώ ο Βόλος μπορεί για πρώτη φορά να έχει δυο!

Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τους Χανιώτες και περιμένουν με τον κόσμο στο πλευρό τους να κερδίσουν και το μπαράζ που θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου στις 8 Ιουνίου (εκτός αν αύριο αποφασιστεί για τις 11/6).

Ο Ολυμπιακός έχει τη δεύτερη ευκαιρία για να παίξει στη Super League μέσω Χανίων όπου άντεξε σ΄ ένα κατάμεστο γήπεδο (των Περιβολίων) και κατέκτησε με την αξία του το πολύτιμο εισιτήριο για το μπαράζ με την Ξάνθη.

Ενας «τελικός» ολοκληρώθηκε κι ένας έρχεται για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού μπορεί η απευθείας άνοδος να χάθηκε, αλλά …η άνοδος είναι μπροστά του αφού πλέον η ομάδα μπορεί να κερδίσει και το μπαράζ με την Ξάνθη.

Ετσι η άνοδος μπορεί να έρθει όπως και στο παρελθόν τέτοια εποχή -δύο φορές- όταν οι ερυθρόλευκοι παλαιότερα αλλά και πιο πρόσφατα κέρδισαν με μπαράζ την άνοδο. Η τελευταία φορά μάλιστα δεν είναι πολύ μακρινή αφού το πιο πρόσφατο μπαράζ είναι αυτό της ανόδου στη Β΄ Εθνική στις 17 Ιουνίου του 2007 όταν στο κατακόκκινο από 6.000 Βολιώτες γήπεδο Περιστερίου κέρδισε τη Ρόδο, ενώ και τον Ιούνιο του 1969 είχε μπαράζ για άνοδο στην Α’ Εθνική όπου στο Αλκαζάρ της Λάρισας ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 την Βέροια και ταυτόχρονα την άνοδο.

Ετσι όλοι στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά πως και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα πρέπει τώρα να σηκώσουν το κεφάλι να κοιτάξουν μπροστά και να δουν τις πιθανότητες να πανηγυρίσουν την άνοδο. Μόνο με ψυχολογία νικητή ψυχολογία ανόδου οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν ότι χρειάζονται και στον τελευταίο τελικό με την Ξάνθη.

Η Βολιώτικη ομάδα παρότι είδε σε πολλά ματς να υπάρχει ατυχία ως προς τα αποτελέσματα, είδε ακόμη τους τραυματισμούς των Καπετάνου, Κριστόμπαλ, Κωστούλα, Καρρά και Καρίλ να έχουν στοιχίσει, εν τούτοις υπάρχει πίστη ότι στο τέλος ο καλύτερος δικαιώνεται και αυτό θέλουν να δείξουν πλέον στο μπαράζ.

Χθες ο Ολυμπιακός Βόλου με σωστή διαχείριση, με τρομερή συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε τον σκοπό του και κράτησε το μηδέν στην άμυνά του.

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου στα Χανιά κατάφερε ακόμη και με ελλείψεις να μην δεχτεί γκολ αφού η εστία του Ολυμπιακού παραβιάστηκε για τελευταία φορά στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο Βόλο. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν 9 παιχνίδια χωρίς να έχουν δεχθεί τέρμα.

Βέβαια οι ερυθρόλευκοι χθες κινδύνεψαν αρκετές φορές αλλά μπορεί ο ΑΟ Χανίων να είχε τις μεγαλύτερες και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Ολυμπιακός στεκόταν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε πλάνο και έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και έτσι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Γκίτκου με τη Βολιώτικη ομάδα να παίρνει τον βαθμό για την τρίτη θέση.

Οι Κρητικοί θέλοντας μόνο τη νίκη για να τερματίσουν στην τρίτη θέση, μπήκαν πιο δυνατά και στο 4’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χατζηησαΐας από κοντά είδε τον Γκίτκο να διώχνει δύσκολα με τα πόδια. Καθ όλη τη διάρκεια του 45λεπτου οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ολυμπιακό Βόλου να… ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Πάγκαλο στο 24’ όταν ο Γιαλούσης απέκρουσε με το πρόσωπό προ κενής εστίας, ενώ στο 33’ ο Πάγκαλος και πάλι έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Μέχρι την ανάπαυλα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ενώ στο 36’ αποβλήθηκε από τον πάγκο ο γενικός αρχηγός της Βολιώτικης ομάδας, Άκης Πέτρου.

Στην επανάληψη, ο ΑΟΧ διατήρησε την κατοχή αλλά δεν δημιουργούσε ευκαιρίες με την ίδια ευκολία όπως στο πρώτο 45λεπτο. Ετσι, οι παίκτες του Νίκου Παντελή διατηρούσαν τους «κινδύνους» μακριά από την εστία του Γκίτκου….

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «κλέψει» στο τέλος τους τρεις βαθμούς, όμως ο Παπατζίκος απομάκρυνε πλασέ του Μπρέσκα, σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους.

Ετσι, το 0-0 έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης με τους Βολιώτες να πανηγυρίζουν την κατάκτηση της 3ης θέσης.

ΧΑΝΙΑ: Ρίζος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Χατζηισαΐας, Γκούμας (85’ Μέλο), Βασιλόγγιανης (73’ Λουκίνας), Πάγκαλος, Πότσι, Μαραγκουδάκης, Βαλλιάνος (63’ Κονσταντίνοφ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Ζέρης, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης, Νικολιάς (87’ Μπρέσκα), Κολημήτρας, Ιωάννου (94’ Ντινόπουλος), Γκούρμα (79’ Κατσίκης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου