ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βασιλιάς» του Ρολάν Γκαρός για 9η φορά ο Ναδάλ

βασιλιάς-του-ρολάν-γκαρός-για-9η-φορά-395149

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Στο θρόνο παρέμεινε ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος κατέκτησε για ένατη φορά μέσα σε μία δεκαετία το τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε σε έναν καταπληκτικό τελικό του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ (3-6, 7-5, 6-2, 6-4), επιβεβαίωσε την παρουσία του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, και έφτασε τους 14 τίτλους στην καριέρα του σε τουρνουά γκραν-σλαμ, φτάνοντας στη δεύτερη θέση όλων των εποχών τον Πιτ Σάμπρας.

Παράλληλα, ο Ναδάλ γίνεται ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά επί πέντε διαδοχικές χρονιές τον τίτλο στο Παρίσι, ξεπερνώντας το επίτευγμα που είχε ο ίδιος με τέσσερα διαδοχικά τρόπαια (από το 2005 έως το 2008) και ο Σουηδός Μπγιορν Μποργκ (από το 1978 έως το 1981).

Ο Τζόκοβιτς, για τον οποίο το Ρολάν Γκαρός παραμένει… ιερό δισκοπότηρο, αφού είναι το μοναδικό τουρνουά γκραν-σλαμ που δεν έχει κερδίσει στην καριέρα του, ξεκίνησε πιο δυνατά και επικράτησε στο πρώτο σετ, όμως ο Ισπανός πήρε στις λεπτομέρειες το δεύτερο και στη συνέχεια ήταν καλύτερος.

Πήρε άνετα το τρίτο σετ και στο τέταρτο προηγήθηκε 4-2, αλλά ο Σέρβος βρήκε τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις να ισοφαρίσει (4-4) και μάλιστα είχε την ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του Ναδάλ και να πάρει προβάδισμα. Δεν τα κατάφερε, όμως και ο τελικός έληξε… άδοξα, με διπλό λάθος στο σερβίς του Τζόκοβιτς, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 6-4.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου