ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέταρτος ο Τσάκωνας στην Πράγα, θετικός ο Λεμπέσης στο Μαρακές

τέταρτος-ο-τσάκωνας-στην-πράγα-θετικό-395592

Μπορεί ο ελληνικός στίβος να μην βρίσκεται και στην καλύτερή του οικονομική κατάσταση, με τα λεφτά του ΣΕΓΑΣ να μην επαρκούν για την άρτια προετοιμασία των πρωταθλητών μας, ωστόσο, οι πρώτες καλοκαιρινές διακρίσεις στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Ο πρωταθλητής των 200μ. Λυκούργος Τσάκωνας πλησίασε τη φετινή επίδοση του στο μίτινγκ της Πράγας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 20.59 (0,3), λίγες ημέρες από το 20.57 της Καλαμάτας.

Νικητής της κούρσας ήταν ο Ντάνι Τάλμπον (Βρετανία) με 20.39 βελτιώνοντας το ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ δεύτερος με 20,42 ήταν ο Κάρολ Ζαλέβσκι (Πολωνία) και τρίτος ο Μάθιου (Μπαχάμες) με 20.50. Ο Τσάκωνας θα συνεχίσει την προετοιμασία του ενόψει των υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα στο Ταλίν.

Στην ίδια διοργάνωση θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο οποίος πήρε μέρος στο γερμανικό μίτινγκ στην πόλη Ρέλινγκεν, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση με 19,75 μ., σε μια ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ντέιβιντ Στορλ με 21,10 μ. και δεύτερος ο ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τόμας Μαγέβσκι με 20.38 μέτρα.

Παράλληλα, ο Σπύρος Λεμπέσης συνέχισε τους αγώνες του εκτός των συνόρων, πραγματοποιώντας ικανοποιητική εμφάνιση στο «Challenge» της IAAF στο Μαρακές. Ο Έλληνας πρωταθλητής του ακοντισμού είχε καλύτερη βολή στα 73.63μ, που του έδωσε την 7η θέση στο αγώνισμα. Ο αθλητής του Πέτρου Ακριβάκη ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη βολή και συνέχισε με 73μ.,54, 73μ.,63, 71μ.,19, 68μ.,52 και 70μ,68. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ντμίτρι Ταραμπιν (Ρωσία) με 81,27 μέτρα.

Σούπερ Δουβαλίδης στη Θεσσαλονίκη

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε και ο Κώστας Δουβαλίδης στο μίτινγκ «Ζαχαριάδεια» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε στα 100μ. εμπόδια με χρόνο 13.70, τρέχοντας όπως και οι υπόλοιποι σε βρεγμένο διάδρομο, ενώ μετά από 20 λεπτά αποφάσισε να δοκιμάσει και στα 200 μ, όπου συνέβη το απίστευτο. Νίκησε και εκεί, χωρίς να τα δώσει όλα μάλιστα (κάτι που φάνηκε στην είσοδό του στην ευθεία) με χρόνο 20.91 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα!

Τριπλή συμμετοχή στην Κύπρο

Τριπλή ελληνική παρουσία υπήρχε και στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κύπρου, στη Λευκωσία με τους Γιώργο Ηλτσιο, Κώστα Βερτούδο και Μαρία Κλάδου, που είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν δυνατό αγώνα.

Ο Γιώργος Ηλτσιος μια εβδομάδα από την εμφάνιση των Χανίων, όπου έστειλε το ακόντιο στα 77μ.68, είχε καλύτερη βολή στα 73μ.50.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Κώστας Βερτούδος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 68μ.39. Στα 800μ., η Μαρία Κλάδου διένυσε την απόσταση σε 2.05.0 και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου