ΠΟΛΟ

Ιστορική άνοδος του Υδραϊκού στην Α1

ιστορική-άνοδος-του-υδραϊκού-στην-α1-407236

Ενω ο ΟΥΚ Βόλου πήρε την 4η θέση, ο Υδραϊκός είναι η ομάδα που παίρνει τη δεύτερη προνομιούχο στη βαθμολογία της Α2 Ανδρών και πετυχαίνει την άνοδο στα σαλόνια της Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του, ακολουθώντας τον πρώτο και αήττητο ΝΟ Καλαμακίου που τερμάτισε με το απόλυτο των νικών με την ολοκλήρωση των αγώνων του δευτέρου γύρου του Ομίλου Ανόδου (Play Off).

Η ομάδα της Υδρας ισοβάθμησε στη 2η θέση με τον ΝΟ Χανίων και οι δύο τους είχαν ίδια τα περισσότερα κριτήρια ισοβαθμίας (τα μεταξύ τους παιχνίδια, τις διαφορές τερμάτων στα μεταξύ τους, αλλά και την καλύτερη επίθεση). Ομως, ο Υδραϊκός είχε καλύτερα αποτελέσματα με τον πρώτο ΝΟ Καλαμακίου (ήττες με μικρότερες διαφορές) και ευνοήθηκε. Ολα, μάλιστα, κρίθηκαν στο τελευταίο ματς του προγράμματος όπου ο ΝΟ Καλαμακίου νίκησε με 11-6 τον ΝΟ Χανίων.

Να σημειώσουμε ότι ο Υδραϊκός είναι μια σχετικά νεοσύστατη ομάδα που ανέβηκε ταχύτατα τις κατηγορίες τα τελευταία χρόνια έχοντας στη σύνθεσή τους παλιές δόξες του ελληνικού και Βολιωτικου πόλο όπως οι Μαυρωτάς, Καϊάφας, Χρ. Δήμου (και παλιότερα ο Πάτρας και ο Μουστακαρίας ποιυ τώρα είναι στη διοίκηση).

Υποβιβάστηκε η Νίκη Βόλου

Με την ολοκλήρωση των αγώνων του Ομίλου Υποβιβασμού της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Ανδρών (Play Out) οριστικοποιήθηκαν οι ομάδες που υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική κατηγορία. Μεταξυ αυτων ηταν και η Νίκη Βόλου, αλλά και οι ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων, Ηρακλής και Πανσερραϊκός.

Μάλιστα υπήρξε ανακοίνωση του Blue Club Θύρα 3 Π. Ντοκούζης για το τμήμα πόλο της Νίκης που αναφέρει: «Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν φέτος ότι ο κόσμος της ομάδας μας έδωσε όλο το βάρος του στη προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας για την πραγματοποίηση ενός ονείρου 48 ετών.

Κάποιοι που βλέπανε εφιάλτες επειδή η Νίκη έκανε και κάνει τεράστια βήματα στο πόλο και την κολύμβηση.

Κάποιοι που όσο και να προσπαθούν δεν πρόκειται να ανακόψουν την πορεία της πιο επιτυχημένης ομάδας των τελευταίων ετών… της ομάδας πόλο της Νίκης Βόλου.

«Κύριοι» κερδίσατε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο… το μόνο που καταφέρνετε με τις κινήσεις σας κάτω από το τραπέζι είναι να μας πεισμώσετε και να μας κάνετε πιο δυνατούς ώστε να σας «βουλιάξουμε»…

Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή τους παίκτες και την διοίκηση της ομάδας πόλο, για την τεράστια προσπάθεια που κάνανε φέτος απέναντι σε ύπουλους αντιπάλους τόσο μέσα στην πισίνα όσο και έξω από αυτή, για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Μας κάνετε υπερήφανους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου