ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Γερμανία αναδείχτηκε για τέταρτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια – νίκησε την Αργεντινή στην παράταση

η-γερμανία-αναδείχτηκε-για-τέταρτη-φο-421146

Με γκολ του Γκέτσε στην παράταση (113’) η Γερμανία νίκησε 1-0 στο Μαρακανά την Αργεντινή και κατέκτησε για τέταρτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γερμανία είναι έτσι στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ύστερα από 24 χρόνια.

Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ είχε περισσότερες δυνάμεις στην παράταση, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και απείλησε περισσότερο, σε αντίθεση με την Αργεντινή που έδωσε χώρους και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Είναι η πρώτη φορά που κατακτά ευρωπαϊκή ομάδα το Μουντιάλ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Το ματς είχε ρυθμό σε μεγάλα διαστήματα, αλλά αρκετές φορές οι παίκτες (ιδιαίτερα της Αργεντινής) επιστράτευσαν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Κι η αλήθεια είναι ότι ο ιταλός διαιτητής Ριτσόλι ξέχασε τις κάρτες του.

Ο Λιονέλ Μέσι «νικήθηκε» από το άγχος, δεν φάνηκε στον τελικό, αλλά στο τέλος πήρε τη «χρυσή μπάλα» του Μουντιάλ! Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχτηκε ο Μανουέλ Νόϊερ.

Στο α’ μέρος, η Αργεντινή είχε χώρους και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Νόιερ όμως, το πρόβλημα ήταν η τελική πάσα. Στην κορυφαία ευκαιρία της στο διάστημα αυτό ο Ιγκουαΐν μόνος με τον γερμανό τερματοφύλακα (ύστερα από λάθος του Κρος) σούταρε άουτ. Ο Ιγκουΐν σκόραρε πάντως στο 30’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η Γερμανία είχε προβλήματα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Αργεντινής και ουσιαστικά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η κεφαλιά του Χέβεντες ύστερα από κόρνερ του Κρος προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι του Ρομέρο.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, αλλά σε κάθε περίπτωση υπήρξε αποτελεσματική αμυντική λειτουργία. Στο 47’ ο Μέσι από πλάγια θέση σούταρε λίγο άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κρος (81’) από καλή θέση.

Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Ρομέρο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σίρλε, ενώ στο 97’ χάθηκε μία εξαιρετική ευκαιρία για την Αργεντινή. Η μπάλα πέρασε από τον Χούμελς, ο Παλάσιο προσπάθησε με λόμπα να σκοράρει, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 113’ κρίθηκε το ματς. Ο Σίρλε έκανε τη σέντρα και ο Γκέτσε πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ για να δώσει το τρόπαιο στη Γερμανία.

Γερμανία: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (120’ Μερτεζάκερ), Κλόζε (88’ Γκέτσε), Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Κράμερ (32’ λ. τρ. Σίρλε)

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες (86’ Πέρες), Ιγκουαΐν (78’ Παλάσιο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46’ Λαβέτσι)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου