ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: Στοιχηματικοί οι λόγοι της μαφίας…

πάτσης-στοιχηματικοί-οι-λόγοι-της-μαφ-426065

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Μετρόπολις, ώστε να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την εγκληματική οργάνωση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι υπάρχει, κάνοντας λόγο για μαφία και όχι μόνο.

Αρχικά σχολίασε: «Πολλές εγκληματικές οργανώσεις κυκλοφορούν. Για το πόρισμα ξέρω ό,τι μαθαίνω και διαβάζω από τους δημοσιογράφους. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε όλα αυτά όποτε δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Αλλά πλέον δεν πρέπει να παραξενευόμαστε από τα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους που λειτουργεί η φερόμενη εγκληματική οργάνωση: «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών. Εδώ έχουμε μαζευτεί ένας πόλος επιχειρηματιών που βάζουμε τα λεφτά μας και προσπαθούμε να ανεβάσουμε το προϊόν. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιοι γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν με αμιγώς επιχειρηματικούς τρόπους, λειτουργούν απαξιωτικά που μόνο το ποδόσφαιρο κάνουν κακό. Για ποιο λόγο; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Μόνο για στοιχηματικούς λόγους μπορώ να σκεφτώ ότι γίνονται όλα αυτά. Οταν έχεις μια επιχείρηση, θέλεις να έχεις ανταγωνιστικές ομάδες, να υπάρχουν έσοδα για όλους, μέσα από ένα ανταγωνιστικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άλλη λογική, δεν μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η παραγωγή του ποδοσφαίρου, μας ενδιαφέρουν μόνο τα στοιχηματικά κέρδη και πλέον το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φθάσει στο μηδέν».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για μαφία: «Η εγκληματική οργάνωση που φέρεται να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τον χαρακτήρα της μαφίας. Είναι η πιο άριστη εγκληματική οργάνωση σχετικά με άλλες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο χώρο του ποινικού δικαίου. Η ποινή που της αντιστοιχεί είναι ισόβια κάθειρξη».

Στο τέλος ανέφερε: «Εκκρεμεί μια δικογραφία για 186 κατηγορούμενους και ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σωστά. Δυστυχώς μερικές φορές αυτές οι κινήσεις είναι καθαρά εντυπωσιακού χαρακτήρα για να πει η κυβέρνηση πως προχωράει την υπόθεση των στημένων. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Πως είναι δυνατόν άνθρωποι που εμπλέκονται με στημένα παιχνίδια και εξακολουθούν να ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι τα εχέγγυα του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν παραμένουν αυτοί οι άνθρωποι και εξακολουθούν να δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη και την δομή του ποδοσφαίρου; Αυτά είναι τραγελαφικά γεγονότα. Εγκληματική οργάνωση υπάρχει. Το θέμα είναι να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις και να σταματήσουν αυτοί οι άνθρωποι να διοικούν ένα λαϊκό άθλημα που το αγαπάει όλος ο κόσμος, όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Εγώ σαν ιδιοκτήτης ομάδας βάζω χρήματα και επενδύω στην ομάδα μου. Τι κάνει η πολιτεία για να υπερασπίσει όλους αυτούς τους επιχειρηματίες που βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει πρωθυπουργός, υπάρχουν υπουργοί, δικαστές, μην τα ρίχνουμε όλα στους δημοσιογράφους. Δεν μπορεί αυτοί να νίπτουν τας χείρας τους και να περιμένουν από τον Πάτση ή τον κάθε Πάτση να φέρει αποκαλύψεις. Ή βλάκες είναι ή συνένοχοι. Εσείς το γράφετε αλλά βλέπετε ότι δεν κάνουν την διαφορά. Οπότε βλέπουμε πως υπάρχει μια ομερτά, ένας κύκλος φοβισμένων ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να διαλευκάνει το ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου