ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης για Ανιέτε και συνέχεια…

πάτσης-για-ανιέτε-και-συνέχεια-437462

Για όλους και για όλα μίλησε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Απαντήσεις αναφορικά με το διαζύγιο του Ανιέτε έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, αναφέροντας ότι ο Ισπανός αθέτησε την προφορική συμφωνία, που έγινε λίγο μετά την άνοδο.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας των κυανόλευκων μίλησε για τη συνέχεια και την πορεία της ομάδας στη SuperLeague, την περιπέτεια του Πρωτοδικείου αλλά και την «πρώτη» της ομάδας την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πάτσης, φιλοξενούμενος στον αέρα του ΣΠΟΡ Fm Μαγνησίας:

Για την «περιπέτεια» του Πρωτοδικείου: «Το Πρωτοδικείο δέχθηκε πως στη διοίκηση αυτής της ομάδας έχει έρθει ένας άνθρωπος που πληρώνει στο Δημόσιο όσα δεν πλήρωσε η Νίκη μέχρι τώρα και έρχεται κάποιος που λέει «δεν με ενδιαφέρει τι πλήρωνες κ. Πάτση, εμένα μου αρέσει η κατάσταση που κανείς δεν πλήρωνε και έδινα σωρηδόν ενημερότητες, δεν θέλω να ξαναπληρώσεις, θέλω να χάσεις την ΠΑΕ». Οπου η λειτουργία της ΠΑΕ θα δώσει περισσότερα έσοδα προς το ελληνικό Δημόσιο. Η απλή λογική έγινε δεκτή από το δικαστήριο και επέβαλε την καταβολή του ποσού των 3.000€ μηνιαίως. Η απόφαση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε κανονικά μεταγραφές.

Σκοπός είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας με πραγματικά νούμερα και όχι με εξωπραγματικά που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν. Η νομική και λογιστική μας πρόβλεψη είναι πως αφού η υπόθεση πάρει τη δικαστική οδό, το πρόστιμο δεν θα είναι ούτε το μισό απ’ ότι είναι σήμερα και αυτό είναι σε γνώση της ΔΟΥ Βόλου και των ελεγκτών.

Η υπόθεση έχει και κοινωνική διάσταση καθώς η Νίκη Βόλου αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί το νομό στη Σούπερ Λιγκ, σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι εγγράφεται στο μητρώο του Συνεταιρισμού και κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να δημιουργούν ανάχωμα σ’ αυτή την προσπάθεια».

Για το μοντέλο διοίκησης και το τριετές πλάνο: «Είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος που κάνουμε κάτι που είναι και η γοητεία του ποδοσφαίρου. Εγώ πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα όπως πίστευα και πέρυσι. Αλλοι δεν πίστευαν πέρυσι σ’ αυτό που δημιουργήσαμε ακόμα και πριν τον τελευταίο αγώνα με τον Ηρακλή. Για κάποιους αν ο παίκτης δεν είναι από 29 μέχρι 49 δεν είναι παίκτης. Εγώ έχω μία διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα για το ποδόσφαιρο. Το μοντέλο που εγώ πρεσβεύω ανέβασε την ομάδα από τη Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ.

Οταν μετέφερα στον Ολλανδό προπονητή τους ενδοιασμούς μου στην αρχή εξηγώντας του αυτά τα θέματα με κοιτούσε απορημένα. Οταν τον ρώτησα γιατί με κοιτά απορημένα μου απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω τόση ώρα τι μου λες. Μιλάς για κάτι που γίνεται παγκόσμια κι εσύ έχεις ανησυχία. Ετσι παίζεται το ποδόσφαιρο σ’ όλο τον κόσμο. Με νέους, ταλαντούχους παίκτες. Η δουλειά μου σαν προπονητής είναι να φτιάξω την ομάδα, να δέσω τη χημεία, να δημιουργήσω ψυχολογία, να διδάξω τακτική, να φτιάξω νικητές». Αρα λοιπόν το μοντέλο δεν μας ανησυχεί καθόλου τουναντίον – γι’ αυτό φτιάχνουμε και συμβόλαια τριετούς διάρκειας – για να δημιουργήσουμε και υπεραξίες υπέρ της ομάδας».

Για τις μεταγραφές: «Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των μεταγραφών. Από αύριο Πέμπτη, οι παίκτες θα έρχονται στο Βόλο για να περάσουν τα εργομετρικά και να εγκλιματιστούν στην πόλη. Είναι αλήθεια πως δεχόμαστε δεκάδες προτάσεις καθημερινά και τις αξιολογούμε μία προς μία με συγκεκριμένα κριτήρια που έχουμε θέσει και κάνουμε μία πιο ενδελεχή έρευνα για τους τρεις ξένους ποδοσφαιριστές που θα αποκτήσουμε».

Για την περίπτωση Μαρινάκη:«Προέκυψε ένα θέμα με τον παίκτη, όχι με τη Νίκη Βόλου αλλά με τον Παναθηναϊκό. Αφού λυθούν τα εσωτερικά τους θέματα τότε και εμείς θα προχωρήσουμε σε συζητήσεις μαζί του. Είναι κάποια θέματα διαδικαστικά μεταξύ του ποδοσφαιριστή και της ομάδας του. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ».

Για τη διαφωνία με τον Ανιέτε:«Πριν φύγει για την Ισπανία έγινε μια συζήτηση, το πρωί της επομένης που η ομάδα ανέβηκε. Δώσαμε τα χέρια και συμφωνήσαμε σ’ ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο, το οποίο είχε υπογράψει από πέρυσι. Ηταν προκαθορισμένα τα ποσά και πάνω σε αυτά τα ποσά τα προκαθορισμένα, ανεβάσαμε το συμβόλαιο κατά 50%.

Ουσιαστικά φτάσαμε ένα συμβόλαιο τριπλάσιο του περσινού του. Κάναμε ένα συμβόλαιο που είναι εφάμιλλο παικτών που θα φέρναμε από το εξωτερικό. Θεώρησα ότι το αξίζει, ότι το δικαιούται και εφόσον είχε τη διάθεση και τη θέληση έπρεπε να μείνει στην ομάδα μας.

Ημουν πεπεισμένος ότι θα παραμείνει εφόσον δώσαμε τα χέρια. Μάλιστα θα επικαλεστώ και τη μαρτυρία του κ. Αχιλλέα Θεοχάρη, ο οποίος είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τον Ανιέτε στο Βόλο και ήταν παρών σε όλες τις συζητήσεις ακόμα και στις τελευταίες για το αν υπάρχουν ανακρίβειες και ψέματα. Ηταν ένα συμβόλαιο τριπλάσιο του περσινού. Επικαλούμαι δημόσια το όνομα του κ. Θεοχάρη.

Οσο πλησίαζε ο καιρός έπρεπε να υπογράψει το συμβόλαιο και να προλάβουμε τις προθεσμίες. Γύρω στις 25 του ζήτησα αφού σταλεί το συμβόλαιο στην Ισπανία να μας έρθει υπογεγραμμένο και να το καταθέσουμε προκειμένου να μη χάσουμε το δικαίωμα της ανανέωσης. Εβλεπα μια καθυστέρηση. Οταν έκανα μια συζήτηση με το δικηγόρο του Ανιέτε μου μετέφερε ότι είναι αποδέκτης πολλών προτάσεων από μάνατζερ για τρελά ποσά. Εγώ διαπίστωσα ότι ο παίκτης έβαζε προτεραιότητά του να εξαργυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περσινή του χρονιά.

Δεν θα μπορούσα όμως από εκεί και πέρα να μπω σ’ ένα γαϊτανάκι τρέλας. Διαπίστωσα γιατί μου αναφέρθηκαν και από τοδικηγόρο του παίκτη τα ονόματα δύο ελληνικών ομάδων. Μπροστά στο δικηγόρο πήρα τηλέφωνο τους προέδρους των ομάδων και τους ρώτησα αν έχουν κάνει προσφορά με αυτά τα λεφτά και μου απάντησαν αρνητικά.

Εμείς θεωρούμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό προς τον παίκτη, ανταμείβοντάς τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εκεί και πέρα φιλικά, όμορφα και ωραία και αμιγώς επαγγελματικά οι δρόμοι μας χώρισαν».

Δευτέρα η «πρώτη»

Οπως ανέφερε χθες ο κ. Πάτσης η πρώτη της ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα: «Την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας. Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο. Υπάρχει σκέψη να πάμε σε ανοιχτή εκδήλωση για τον κόσμο στις 17 Αυγούστου, όπου έχει προγραμματιστεί και η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου