ΤΟΠΙΚΟ

Βολιωτικές πρωτιές στο Xterra Greece Championship

βολιωτικές-πρωτιές-στο-xterra-greece-championship-440651

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2o Xterra Greece Championship στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα. Το Xterra αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αγώνων off road τριάθλου, trail running και ποδηλασίας εκτός δρόμου, με περισσότερους από 170 αγώνες στην Αμερική και παρουσία σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα από το 2013 αποτελεί μέλος της οικογένειας των αγώνων Xterra ως μέρος του Ευρωπαϊκού (European Tour) και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (World Tour). Στο Xterra Greece Championship, μέρος του Ευρωπαΐκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Xterra, οι αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν οι αθλητές είναι: 1500 μέτρα κολύμβηση, 30χλμ mountain bike και 10χλμ τρέξιμο.

Φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη η απόσταση Xterra Sprint όπου οι αθλητές κάλυψαν τη μισή απόσταση (750 μέτρα κολύμβηση, 15χλμ mountain bike, 5χλμ τρέξιμο). Πρώτος στην γενική κατηγορία αντρών στην Sprint απόσταση κατετάγη ο Βολιώτης Αναστάσιος Μπαλδιμτσής με χρόνο 1:41:13.

Στην Full Distance απόσταση στην κατηγορία γυναικών ηλικίας 30-34 χρονών η Βιολέτα Διαλετάρα κατετάγη πρώτη, κερδίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Xterra που διεξάγεται στη Χαβάη. Η Βιολέτα Διαλετάρα ευχαριστεί για την ευγενική χορηγία του αντιπροσώπου Ελλάδας Squeezy Sports Nutrition.

Οι παραπάνω αθλητές αφιερώνουν τις νίκες τους στον αγαπημένο τους φίλο Άκη Βογιατζή, που ήταν λάτρης του αθλήματος και που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή πριν 10 ακριβώς μήνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου