ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολοι… στο ακουστικό τους περιμένοντας την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου

ολοι-στο-ακουστικό-τους-περιμένοντα-450687

Συνεχίζει τις επαφές ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, με τους παλαιμάχους, παράγοντες της πόλης (και όχι μόνο), ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση με το Δημήτρη Καραγιάννη και μέλη της απερχόμενης ερυθρόλευκης διοίκησης για να κανονιστούν επί μέρους θέματα. Σε αναμονή και ο κόσμος της ομάδας.

Η δήλωση παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, σήμανε μία νέα μέρα στα κοινά του Ολυμπιακού. Μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε το Δ.Σ. του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, για να κάνει όλες τις απαραίτητες εκ του νόμου ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης έχει αρχίσει τις κινήσεις για την επόμενη μέρα των ερυθρόλευκων.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Βασικό ρόλο στις εξελίξεις για το «αύριο» του Ολυμπιακού παίζει η Ενωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία από την πρώτη στιγμή σήκωσε… το γάντι στο κάλεσμα του Ερασιτέχνη και οι παλαίμαχοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν -όσο περνάει από το χέρι τους- στην εξεύρεση επενδυτή ή ομάδας επενδυτών για να αναλάβει το διοικητικό «τιμόνι» του Ολυμπιακού Βόλου.

Το πρώτο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έγινε και αποφασίστηκε η έναρξη των επαφών με πρώην και νυν μετόχους του Ολυμπιακού αλλά και τοπικούς (και όχι μόνο) παράγοντες. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του κ. Τσεκούρα, των παλαιμάχων, του κ. Δημήτρη Καραγιάννη αλλά και μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. για να συζητηθούν οικονομικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τον επόμενο επενδυτή αλλά και οι υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να καλύψει η προηγούμενη διοίκηση. Οσον αφορά το τελευταίο σκέλος, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τον Δημήτρη Καραγιάννη πως μέχρι τις 30 Ιουνίου η ΠΑΕ θα είναι συνεπής σε όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές, υπαλληλικό προσωπικό, ΙΚΑ κι εφορία.

Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές παραμένουν στο… ακουστικό τους, πέραν του Βιθέντε Μόνχε που αποτελεί ήδη παρελθόν. Τόσο οι παίκτες που έμειναν ελεύθεροι όσο και αυτοί που δεσμεύονται με συμβόλαιο βρίσκονται… πάνω από το τηλέφωνό τους και περιμένουν «ερυθρόλευκη» κλήση και απαντήσεις. Οι πρώτοι για το αν θα τους προταθεί νέο συμβόλαιο και οι δεύτεροι για το αν θα παραμείνουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Το ίδιο ισχύει και για το Νίκο Παντέλη που βρίσκεται στην Αθήνα. Στο τέλος του μήνα το συμβόλαιό του λήγει και είναι ανοικτός σε προτάσεις από άλλες ομάδες, ενώ δεν έχει κλείσει και το ενδεχόμενο επιστροφής του στο Βόλο, εφόσον η νέα διοίκηση του προτείνει νέο συμβόλαιο. Σε αναμονή και ο κόσμος που περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις, ακούει σενάρια και θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πιστός στην αγαπημένη του ομάδα.

Σολάκης: «Αποτυχία η μη άνοδος για τον Ολυμπιακό»

Ο κόσμος θα κρίνει αν ο Ηλίας Σολάκης είναι αχάριστος, όπως τον χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε Ρ/Σ της Αθήνας. Παράλληλα, ο πρώην άσσος των ερυθρόλευκων τόνισε πως η χρονιά των Βολιωτών είναι αποτυχημένη, αφού δεν κατάφεραν να προβιβαστούν στη SuperLeague, ενώ μίλησε και για τα δικά του σχέδια για το μέλλον. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Η. Σολάκη:

Για τους λόγους της αποχώρησής του από την ομάδα στην κανονική διάρκεια της περιόδου: «Είναι κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να τα εξηγήσεις. Το γεγονός πως και φέτος χάθηκε η άνοδος είναι αρνητικό στοιχείο, σε ένα πρωτάθλημα που ήταν από τα πιο εύκολα των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός ήταν το ακλόνητο φαβορί κι όμως τελικά δεν τα κατάφερε στα playoffs. Ακόμη δεν το έχω εξηγήσει. Η ομάδα πήγαινε πολύ καλά, είχαμε κάνει 12 νίκες σε 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, είχαμε φτιάξει πολύ καλά αποδυτήρια και πολύ καλή ψυχολογία και μετά από μια ήττα στον Πανηλειακό, πληρώσαμε το μάρμαρο εμείς. Οταν λοιπόν σπας όλα τα ρεκόρ και δεν υπάρχει κανένα θέμα στην ουσία, είναι υπερβολική μια τέτοια απόφαση. Δεν το χω καταλάβει ακόμα αλλά η ζωή συνεχίζεται».

Για την κόντρα του που ξέσπασε με τη διοίκηση, με αφορμή ένα σχόλιό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι κάποια πράγματα που λέγονται με μεγάλη ευκολία από ομάδες, διοικήσεις και παράγοντες. Εγώ εξέφρασα την γνώμη μου, επειδή έζησα την ομάδα από μέσα, πως ήταν αποτυχία η χρονιά, από την στιγμή που δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία. Ισως γίνεσαι κακός με αυτά που λες αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται κι ας πονάει. Αυτό εξέφρασα και εγώ και η διοίκηση του Ολυμπιακού με μια ανακοίνωση με έβγαλε αχάριστο. Αυτό όμως ο κόσμος θα το κρίνει, όπως και το αν είναι επιτυχία η αποτυχία το ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να ανέβει κατηγορία».

Για το ποιους πραγματικά υπονοεί: «Ο νοών νοείτο… Δεν χρειάζεται να πούμε ακριβώς ονόματα γιατί μια διοίκηση που είναι έμπειρη στον χώρο, που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, το να μην μπορέσει να βγει στην κατηγορία, σίγουρα θεωρείται αποτυχία».

Για το αν μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει εκ νέου την άνοδό της: «Οταν δυο συνεχόμενες χρονιές φτάνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό, είναι σίγουρα δύσκολο για όλους. Για την διοίκηση, τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές. Το γεγονός πως οι μετοχές δόθηκαν στον ερασιτέχνη προκειμένου να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να βρεθεί μια διοίκηση να αναλάβει, αυτό μπορώ να το θεωρήσω καλό σημάδι. Δεν ξέρω αν η νέα διοίκηση βάλει ως στόχο και πάλι την άνοδο αλλά αυτά τα δυο χρόνια κουράστηκαν όλοι».

Για το δικό του μέλλον: «Το πόστο του τεχνικού διευθυντή μου αρέσει, πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω από αυτό το πόστο. Εχω κάνει κάποιες επαφές με ομάδες και ελπίζω πως θα καρποφορήσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου