ΜΠΑΣΚΕΤ

Wild… thing, η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ με wild card

wild-thing-η-ελλάδα-στο-μουντομπάσκετ-με-wild-card-464929

Η Ελλάδα πήρε αυτό που της… ανήκε, δηλαδή τη μία από τις τέσσερις wild cards (κάρτες ελεύθερης συμμετοχής) για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας τον προσεχή Σεπτέμβρη (30/8-14/9), αφού όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η FIBA, η Κεντρική Επιτροπή συνεδρίασε στη Βαρκελώνη και συμπεριέλαβε την ΕΟΚ στις ομοσπονδίες που δικαιούνται να στείλουν τις Εθνικές ομάδες τους στην παγκόσμια γιορτή του μπάσκετ. Τουρκία, Φινλανδία και Βραζιλία, οι άλλες τρεις χώρες που «χαμογέλασαν» μέσω της ίδιας διαδικασίας. Την Δευτέρα η κλήρωση των ομίλων.

Η Ελλάδα με τη wild card που εξασφάλισε εκτός από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο, αποφεύγει και τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015, πηγαίνοντας απευθείας στα τελικά και αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της απόφασης από τη FIBA, έγκυρος Ιταλός ρεπόρτερ μετέδωσε πως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Φινλανδία και η Βραζιλία είχαν λάβει τις wild cards.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέα Μπαρότσι, έκανε λόγο και για σκανδαλώδη απόφαση στην περίπτωση της Φινλανδίας, καθώς δεν έχει να παρουσιάσει επιτυχίες στο άθλημα και κερδίζει θέση με… άλλα κριτήρια.

Ουσιαστικά το μόνο «φαβορί» που αποκλείστηκε είναι οι Ιταλοί, οι οποίοι και διαμαρτύρονται. Οι Τούρκοι αποτελούν έναν σημαντικό αθλητικό προορισμό, καθώς τα τελευταία χρόνια διεκδικούν όλες τις διοργανώσεις σε όλα τα σπορ, ενώ οι Βραζιλιάνοι ως οικοδεσπότες των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν ένα σαφές προβάδισμα.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, εν όψει του μεγάλου στόχου της Εθνικής που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου